Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Ψηφίστε γιατί χανόμαστε




Να λοιπόν που έφτασαν και οι ευρωεκλογές. Ένα πανηγύρι είναι κι αυτές. Δέστε το σαν ένα σπάσιμο της ρουτίνας και μη κοιτάτε το χλωμό των υποψηφίων που σας έχουν απογοητεύσει. Όταν παίζει η εθνική Ελλάδος δεν κατασκηνώνετε μπροστά στην τηλεόραση για να δείτε ποιος θα νικήσει; Ε λοιπόν κάντε το ίδιο  κι αύριο με επιπλέον κίνητρο ότι αυτός ο αγώνας είναι ineractive! Συμμετέχετε κι εσείς με την ψήφο σας. Κι αν δεν εκτιμάτε κανέναν απ’ αυτούς που καλούμαστε να ψηφίσουμε δεν πειράζει, μήπως εκτιμάτε τους ποδοσφαιριστές που έτσι κι αλλιώς επαγγελματίες είναι για την τσέπη και την καριέρα τους το κάνουν και του χρόνου σε κάποια άλλη ομάδα ή σε κάποια άλλη χώρα θα αγωνίζονται! Δέστε το και σαν παιχνίδι τύχης που ποντάρεις κάπου και περιμένεις να δεις τι θα γίνει τρώγοντας ποπ κορν ή πίνοντας… μπύρες.

Αν τώρα αρχίσουμε να εξετάζουμε τι λέει ο καθένας από αυτούς όταν μας καλεί να τον ψηφίσουμε, τρίβουμε τα μάτια μας και αυτομαστιγωνόμαστε για να ξυπνήσουμε:


Πρώτα πρώτα τα δύο μεγαλύτερα κόμματα μας καλούν να ψηφίσουμε το κόμμα τους και τον αρχηγό τους κι όχι την ομάδα υποψηφίων τους για την ευρωβουλή. Οι αφίσες τους συνήθως εικονίζουν τους αρχηγούς τους με κάποια συνθήματα μαύρα, πράσινα ή λευκά αλλά ανούσια. Με συγχωρείτε καλοί μου άνθρωποι εθνικές εκλογές έχουμε η ευρωεκλογές; Μέχρι τώρα τουλάχιστον κρατούσαν τα προσχήματα και με την πρόφαση των ευρωεκλογών αναδείκνυαν το κόμμα τους ή τον αρχηγό τους, τώρα πια έπεσαν ακόμα και τα προσχήματα. Το ομολογούν δημόσια: Πριμοδοτείστε το κόμμα μας διότι για την ευρωβουλή δεν μας νοιάζει. Δεν έκαναν καν τον κόπο να μας ενημερώσουν για το τι πιστεύει κι επιδιώκει η δικιά τους ομάδα. Ή μήπως εσείς το μάθατε ήδη και μόνο εγώ δεν το έμαθα. Πώς να διαλέξω λοιπόν ποιας ομάδας τη φωνή θα ενισχύσω τη στιγμή που δεν ξέρω τι πρεσβεύουν, τις επιδιώξεις τους;

 


Μήπως πράγματι είναι η ώρα να καταργήσουμε τις ευρωεκλογές, δεδομένης μάλιστα και της τεράστιας αποχής που προβλέπεται ότι θα παρατηρηθεί; Επί της ουσίας ο κάθε ψηφοφόρος σκέφεται καθώς ψηφίζει ποια ευρωκοινοβουλευτική ομάδα θέλει να ενισχύσει με την ψήφο του, ανεξάρτητα από Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία κτλ. Έπειτα οι δικοί μας ευρωβουλευτές είναι τόσο λίγοι που κι όλους σε μια ομάδα να τους βάζαμε δεν θα αλλάζαμε τους συσχετισμούς και τρίτον ας είμαστε ειλικρινείς, Έχει καμμιά εξουσία αυτό το κοινοβούλιο ή απλώς παίζει το ρόλο του κομπάρσου σε μια επίφαση δημοκρατίας στο κοινοτικό μας γίγνεσθαι;



      Τι να πούμε τώρα για την πρόταση του ΚΚΕ που θεωρεί την ΕΕ ως όργανο των βλοσυρών βιομηχάνων για να λιώσουν εμάς τους απλούς εργαζόμενους. Παρόλα αυτά όμως θέλουν να συμμετέχουν σε ένα οργανό της, ομολογώντας ανενδοιάστως ότι θα συμμετέχουν μόνο και μόνο για να τη διαλύσουν και να πάψει να μας κάνει κακό χρηματοδοτώντας μας ή βάζοντάς μας όρια στην κατρακύλα μας, όταν εμείς παρουσιάζουμε επικίνδυνες αυτοκαταστροφικές τάσεις! Σε κάθε περίπτωση ο Στάλιν δεν θα δέχονταν σε κανένα όργανο του κόμματός του έναν αντιρρησία που ομολογεί ότι πρεσβεύει την μη ύπαρξη του κόμματος! “ανυπακοή¨, “φόβισέ τους”, “τιμώρησέ τους”. Σίγουρα τέτοια συνθήματα επίσης δεν θα άρεσαν καθόλου στον Στάλιν, ή ακόμα και τον Λένιν! Συνθήματα που προσπαθούν αν ξεθάψουν τα ανακλαστικά μου, ενάντια σε όλο τον κόσμο που συνωμοτεί εναντίον μου κι εγώ ο μικρός ξαφνικά αποκτώ τη δύναμη να αντισταθώ σ’ όλα αυτά τα κατασκοπικά συστήματα –τύπου KGB- που έβαλαν στο στόχαστρό τους εμένα. Μάλιστα αυτό θα επιτευχθεί αν το ΚΚΕ αντί για 6%, αποκτήσει 7%!!! 

Τέλος αυτό το “ανυπακοή…” θα κινδύνευε να χαρακτηριστεί ως πρόσκληση σε παρανομία αν δεν έβαζα το “…στην ΕΕ”, κι έτσι θα κινδύνευαν να καταδικαστούν από τα δικαστήρια, πράγμα που βέβαια θα τους έκανε να ισχυριστούν ότι διώκονται πολιτικά… Όμως έστω κι έτσι τι ακριβώς σημαίνει ανυπακοή στην ΕΕ; Ποια δηλαδή είναι η στάση υπακοής για να συστρατευτούμε εμείς στην ανυπακοή. Με ποια λογική έννοια η ψήφος μου σε ένα άλλο κόμμα συνιστά υπακοή μου στην ΕΕ. Και τέλος πάντων γιατί φοβίζει τόσο αυτή η λάξη υπακοή που την προφέρουν τόσο φορτισμένα σημειολογικά; Στον υπαρκτό σοσιαλισμό θεωρούνταν και θεωρείται η ορθόδοξη στάση, αυτή της υπακοής ενώ η αντίθετη στάση οδηγεί στα γκουλάγκ! Τέλος πρέπει να ομολογήσουμε και κάτι καλό για το ΚΚΕ για να μη τα λέμε κι όλα στραβά. Συγχαρητήρια στην Αλέκα για τα κιλά που έχασε, ε τώρα μάλιστα!

            Και τελειώνω με το φαινόμενο “οικολόγοι πράσινοι”. Καλά υπάρχει κανένα κόμμα που δηλώνει ότι δεν είναι οικολογικό; Γιατί αυτοί δηλαδή έχουν την αυθεντική αποκλειστικότητα στην οικολογία! Μπορούν να κάνουν καμπάνιες, events, -βρε παιδιά σταματήστε τις γυμνές ποδηλασίες, πέρασε η εποχή των χίππυς και δεν πουλάει πλέον- και να ξετρυπώνουν εκείνους που αμοραλιστικά χάριν συμφέροντος μολύνουν ανενδοίαστα τη γη μας. Ως εκεί! Αλλά να μας κυβερνήσουν γιατί; Δίκιο έχουν και οι ζωόφιλοι και οι κυνηγοί και οι υπερασπιστές του δικαιώματος μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα και οι εργαζόμενοι ενάντια στο τράφικιγκ, ακόμα κι οι γυμνιστές αρκεί να μένουν παράμερα! Όχι όμως και να … μας κυβερνήσουν ή να μας εκπροσωπήσουν στο ευρωκοινοβούλιο. Μοιάζει λίγο με το Λούκυ Λουκ στο οποίο ο Άβερελ –ξέρετε ο αφελής της παρέας- έβαλε υποψηφιότητα για δήμαρχος, κανείς δεν πίστευε ότι θα βγει, αλλά όλοι για πλάκα τον ψήφισαν (καλό είναι αν δεν το έχετε ψάξτε να το βρείτε). Όταν τελικά βγήκε δήμαρχος με σοβιετικό ποσοστό όλοι χτυπούσαν το κεφάλι τους και δεν το πίστευαν. Κύριοι οικολόγοι μην αφήνεστε να διασύρεστε παίζοντας το ρόλο του Άβερελ, δεν λυπάστε τον εαυτό σας και το οικολογικό κίνημα; Μην αυτοεκτίθεστε!

 

Any Way παιδιά, εμείς ας μη τους αφήσουμε να μας απογοητεύουν. Αντισταθείτε! Πάτε να ψηφίσετε, μη σας χαλάσουν το πάρτυ της δημοκρατίας. Και μπάνιο και ψήφος! Πέστε τους ότι είμαστε εδώ και βλέπουμε. Τα βλέπουμε και τα καταλαβαίνουμε όλα. Ό,τι και να κάνετε δεν θα καταφέρετε να μας κάνετε να παραιτηθούμε απο τη δημοκρατία με τα “στραβά της”. Κι η δημοκρατία βλέπετε έχει στραβά, ελπίζω τα λιγώτερα από άλλα συστήματα. Ρίξτε λευκό αν δεν σας αρέσει κανείς. Μη ξεχνάτε βέβαια ότι όταν ρίχνετε λευκό λέτε αφήνω τους άλλους να βγάλουν άκρη γιατί εγώ μπερδεύτηκα και δεν μπορώ να αποφασίσω, αλλά πάτε! Άλλως ψηφίστε όποιον νομίζετε ότι έχει κάτι να πει, άλλωστε “μη χειρον βελτιστον”. Σκεφτείτε ποια ομάδα του ευρωκοινοβουλίου θέλετε να ενισχύσετε, σκεφτείτε ποιου κόμματος τα ποσοστά θέλετε να ενισχύσετε ενόψει βουλευτικών εκλογών. Μόνο ένα πράγμα σας παρακαλώ εκ βάθους καρδίας να μην κάνετε: Μη γίνετε οπαδοί, κοπάδι, πρόβατα κανενός! Μη δεχτείτε να γίνετε δεδομένοι για κανέναν. Να μη διστάσετε να ψηφίσετε το αντίθετο από αυτό που παραδοσιακά ψηφίζατε, αν αυτό θεωρείτε ότι σ΄αυτή τη συγκυρία είναι το σωστό. Μόνο σας παρακαλώ για το καλό σας, για το καλό μας, ΜΗΝ ΚΟΥΝΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ!

ΥΓ Αν κάποιος σκεφτεί ότι αυτός που τα γράφει αυτά πρέπει να είναι πολύ αθώος κι αφελής, ειλικρινά θα με συγκινούσε το κοπλιμέντο του!

Και καλά μπάνια

Αλκαίος Λαρ’σινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου