Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Φοβού τους πολιτικούς και δώρα φέροντες


Έγραφα πρόσφατα για το ΤΕΜΠΜΕ. Γι' αυτό το πυροτέχνημα που διακηρύττει ότι οι κυβερνώντες μας είναι εδώ και φροντίζουν για μας, πριν από εμάς. Διαβάστε την καταχώρησή μου ΤΕΜΠΕ ΤΟΥΜΠΑ. Στη συνέχεια τι έδειξαν τα αποτελέσματα από τα οποία κρίνονται και οι προθέσεις και οι πάσης φύσεως ενέργειες; Η κρίση βαθαίνει. Ρευστότητα δεν υπάρχει στην αγορά, παρά τους υποτιθέμενους πακτωλούς που λένε ότι έριξαν σ' αυτή.

Έκλεισε ο πρώτος κύκλος των δανείων με την εγγυοδότηση του ΤΕΜΠΜΕ και το δάνειο το είχαν πάρει λίγοι και έχοντες. Οι πολιτικοί άργησαν πολύ να διαπιστώσουν υποκριτικά ότι τα δάνεια δεν έπεσαν στην αγορά και δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την πραγματική οικονομία! Κάποιοι δηλαδή πρόσθεσαν επιπλέον πλούτη στα ήδη υπάρχοντα και οι υπόλοιποι συνέχισαν να πνίγονται. Ξέρω ότι κάποιοι θα μου πουν ότι στη συνέχεια έπεσε στην αγορά το ΤΕΜΠΜΕ nο 2. Μάλιστα αυτό δούλεψε αλλά έδωσε σε πιο πολλούς μεν αλλά ποσά περίπου 1/10 αυτών που υπόσχονταν το πρώτο. Δηλαδή με τη βιτρίνα του πρώτου έδωσαν ψίχουλα. Τι σημαίνει αυτό; Ας βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει! Μία εκδοχή είναι ότι προσπάθησαν με το πρώτο κατάλαβαν το λάθος τους και το διόρθωσαν με το δεύτερο. Μια δεύτερη όμως εκδοχή λέει ότι εντυπωσίασαν το κοινό των ψηφοφόρων με το ενδιαφέρον τους για τους καημένους μικρομεσαίους και στο τέλος έδωσαν -για να ρίξουν στάχτη στα μάτια- μερικά ψίχουλα, ώστε και οι τράπεζες να είναι ικανοποιημένες και οι μικρομεαίοι να παρηγορηθούν και οι πολυπόθητες ψηφοθηρικά εντυπώσεις να μείνουν στο κοινό! Σημειώστε ότι το ΤΕΜΠΜΕ no 2 , εκτός των υποπολλαπλάσιων ποσών που έδωσε, δεν είναι τζάμπα όπως το πρώτο. Έχει απλώς ένα λίγο πιο λογικό επιτόκιο αλλα και μικρή διάρκεια. Τώρα βγαίνει το 3ο ΤΕΜΠΜΕ για το οποίο δεν ξέρω ακόμα λεπτομέρειες, υποθέτω ότι θα είναι για τους ακόμα πιο απελπισμένους και θα έχει ακόμα λιγότερο ευνοϊκούς όρους. Οι ακάλυπτες επιταγές όμως έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ. Κάθε μήνας κλείνει με αύξηση αυτών περί τα 400% σε σχέση με τον εκάστοτε αντίστοιχο περυσινό μήνα!!! Ποιος θα πει ότι τα ΤΕΜΠΜΕ βοήθησαν;


Τα ξαναθυμήθηκα όλα αυτά καθώς τώρα εξαγγέλθηκαν νέα δάνεια προς τις πολυαγαπημένες τους μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Υπό το καθεστώς του πανικού από το μήνυμα των ευρωεκλογών, θα δώσουν δάνεια στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την κρίση. Και ποιος δεν επλήγη από την κρίση; Δηλαδή θα δώσουν σε όλους; Το πιστεύετε; Έχει το δημόσιο ταμείο μας τόσα λεφτά για να χρημτοδοτήσει όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε αυτές να αντιμετωπίσουν την κρίση; Άλλωστε οι προθέσεις φάνηκαν: Μελετούν έκτακτη εισφορά σε όλες τις ...επιχειρήσεις! Από τη μία λένε ότι οι επιχειρήσεις επλήγησαν και πρέπει να βοηθηθούν για να μπορέσουν να επιβιώσουν κι από την άλλη τους λένε: Εσείς που βγάζετε πολλά, δώστε και μερικά στο κράτος που βρίσκεται σε ανάγκη λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Έχουν κάτι ιδέες που σε κάνουν να αναλογίζεσαι, μα τελείως παιδιά είναι, ή μήπως ισχύει το συνωμοσιολογικό σενάριο ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα; Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω το μέτρο με τα αυτοκίνητα. Γιατί το έκαναν; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για να βοηθήσουν τους Έλληνες που δεν έχουν αυτοκίνητο να πάρουν. Μα όλοι έχουν. Άλλωστε σε περίοδο οικονομικής κρίσης είναι λογικό να σπρώχνεις τον κόσμο να δανειστεί από τις τράπεζες -καταναλωτικά δάνεια είναι οι δόσεις- να φεσωθεί για να πάρει εσπευσμένα αυτοκίνητο; Μήπως έτσι βοήθησαν την οικονομία; Σε τι; Βοήθησαν την αυτοκινητοβιομηχανία! Ούτε ένα τέτοιο εργοστάσιο δεν έχουμε στην Ελλάδα. Βοήθησαν τους εισαγωγείς αυτοκινήτων. Μα μετρημένοι στα δάχτυλα είναι, σε τι να ωφεληθεί η Ελλάδα αν 10-20 επιχειρηματίες πουλήσουν περισσότερο; Ή μήπως το έκαναν για να βοηθήσουν τις πολυεθνικές του πετρελαίου; τα σκέφτομαι αλλά άκρη δεν βγάζω. Και βέβαια το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι όπως όλοι ξέρουμε βοήθησαν κάποιους να πάρουν ακριβά αυτοκίνητα, διότι τελικά τα ακριβά ευνοήθηκαν. Τι να συμπεράνουμε; Για ποιο λόγο η κυβέρνηση βοήθησε τους ούτως ή άλλως πλούσιους να πάρουν αυτοκίνητα πολυτελείας; Και στο τέλος τους ακους να λένε: Βλέπετε λεφτά υπήρχαν αλλά δεν έπεφταν στην αγορά. Εμείς τους αναγκάσαμε να τα ρίξουν! Εδώ τραβάς τα μαλλιά σου. Μα τα μέσα εισοδήματα που πιέστηκαν να πάρουν αυτοκίνητα πολυτελείας, ωθήθηκαν σε ένα επισφαλές ρίσκο δανειζόμενοι, ενώ οι πλούσιοι που έριξαν τα λεφτά, δεν τα έδωσαν στην πραγματική οικονομία αλλά στις ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες και στα πετρέλαια!!!

Αναρωτιούνται λοιπόν όλοι για τα νέα δάνεια: Πόσα θα δώσουν στον καθένα; Με τι επιτόκιο; Α αυτά είναι λεπτομέρειες! Αρκεί η εξαγγελία που οι πολιτικοί μας χρειάζονταν τα άλλα στις καλένδες. Οι τράπεζες δεν ξέρουν τίποτα ακόμα. Κατά τα Χριστούγεννα ίσως μάθουν και μέχρι τότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει! Άλλωστε αυτά τα δάνεια θα δοθούν λέει του χρόνου το Φθινόπωρο... Δεν κατάλαβα είναι σίγουροι ότι θα έχουμε κρίση και του χρόνου το Φθινόπωρο; Κι όσοι δεν προλάβουν το 2010 και βουλιάξουν στο 2009; Τρελάθηκα δεν μπορώ να σκέφτομαι άλλο, θα αρχίσω κι εγώ να μη σκέφτομαι για να μην τρελαθώ στ' αλήθεια.


Ο Θεός να μας φυλάει από τους πολιτικούς και δώρα φέροντες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου