Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Το αφεντικό τρελάθηκε...



Γνωστή ρήση από το παζαριώτικου τύπου εμπόριο, όπου υποτίθεται ότι ο υπεύθυνος του μαγαζιού σε μια κρίση τρέλας, τα δίνει όλα τζάμπα! Αλλά και στο σύγχρονο εμπόριο, ένα υπερκατάστημα στο ξεκίνημά του θα κληρώσει ένα αυτοκίνητο, θα μοιράσει δωρεάν διακοπές και κάποια προϊόντα κράχτες, θα τα διαθέσει σε εξευτελιστική τιμή προσπαθώντας να πείσει το κοινό ότι δεν νοιάζεται τόσο για το δικό του κέρδος αλλά για το κέρδος του... αγοραστή και πελάτη του.

Το νέο αφεντικό που «παίζει» αυτές τις ημέρες στα ΜΜΕ είναι ο Μαρινάκης. Παλιά πετούσαν σοκολάτες και καραμέλες από το μπαλκόνι για τους μικρούς και κέρματα για τους μεγάλους. Ακόμα πιο παλιά από το θρόνο του θεωρείου του ο Καίσαρας, χόρταινε το αδηφάγο κοινό των υπηκόων με δωρεάν άρτο και θέαμα. Ο Μαρινάκης είναι υποχρεωμένος να παίξει με την ίδια συνταγή. Μεγάλα ονόματα του ποδοσφαιρικού στερεώματος, πολλά λεφτά που να θαμπώνουν και να ζαλίζουν. Το αφεντικό τρελάθηκε, το αφεντικό μας τρέλανε, το αφεντικό τα δίνει όλα. Εκατομμύρια ευρώ σφυρίζουν πάνω από το κεφάλι μας, ενώ στις διαπραγματεύσεις με το νέο παίκτη και τον μάνατζέρ του μια μικρή διαφορά ...500.000€, σίγουρα θα γεφυρωθεί. Ο καλός μπαμπάς-πρόεδρος θα μας κάνει το χατίρι. Εμείς θέλουμε αίμα στην αρένα.

Το μόνο που μένει είναι να δούμε από το απέναντι μπαλκόνι ο Κωνσταντόπουλος αν θα μπορέσει να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα για να κρατηθούν οι ισορροπίες.

Ενώ εμείς οι επαρχιώτες, πρέπει να βολευτούμε με τον Πηλαδάκη που κάνει κι αυτός ό,τι μπορεί, καθώς το ρεύμα του προκληστικού πλούτου σε περίοδο οικον. κρίσης τον παρασέρνει στη δίνη του και βολευόμαστε στην αναμφισβήτητη μοίρα της κατωτερότητάς μας –φτωχολογιά για σένα κάθε μου τραγούδι-.

Ενώ εμείς οι φτωχοί 1.000€ θέλουμε να ξοφλήσουμε το δάνειο προτού μας πάρουν το σπίτι –δεν μας πέσαν λαχεία τυχεροί δεν σταθήκαμε-, όσο για τα 2 εκατομμύρια συν τα μπόνους ή τα 20 εκατομ. του συμβολαίου και της Λίβερπουλ, δεν μπορούμε ούτε καν να τα υπολογίσουμε, μη χάσουμε και το μυαλό μας!

Ραγιάδες όλης της χώρας ενωθείτεεεε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου