Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ανατροπές στις Μουσουλμανικές χώρες



Ρίχνοντας μια ματιά στον Μουσουλμανικό κόσμο, είναι να απορεί κανείς με τη θρησκεία αυτή αλλά και το αντίστοιχο πολιτισμικό επίπεδο αυτών των λαών.

Η μερίδα των φανατικών μουσουλμάνων, οι Ισλαμιστές, είναι βέβαια μια ακραία εκδοχή, που σίγουρα δεν μπορούμε σε ένα παραλήρημα γενίκευσης να ταυτίσομε με το σύνολο των Μουσουλμάνων. Όμως γενικά οι Ισλαμιστές χαίρουν της εκτίμησης των Μουσουλμάνων και σε μικρό μόνο βαθμό κρατούνται αποστάσεις, κυρίως από εκείνους που έχουν δεινοπαθήσει από αυτούς ή ακόμα κι από κάποια φωτισμένα μυαλά διανοούμενων, που η σχέση τους με τη θρησκεία είναι πιο χαλαρή.

Η σχέση της θρησκεία με την κουλτούρα όλων αυτών των λαών που παρά τις διαφορετικότητές τους δείχνουν μια κάποια ομοιογένεια, είναι ένα θέμα που χρήζει βαθιάς ανάλυσης για να μη παρασυρθούμε από αβασάνιστες γενικεύσεις. Όμως με την ανεπιτήδευτη ματιά του απλού σκεπτόμενου ανθρώπου, μπορούμε να διαπιστώσουμε αυτή τη σχέση.

Πόσο η φτώχεια, η αμάθεια, οι θρησκευτικού νόμοι, η ευδοκίμηση δικτατόρων και βασιλέων σ’ αυτούς τους λαούς οφείλεται στη θρησκεία τους; Ποιος θα πει ότι δεν υπάρχει διασύνδεση μεταξύ τους!

Ο Δυτικός κόσμος είχε την κορύφωση της ακμής του με το Χριστιανισμό. Σήμερα όμως έχει πέσει σε ένα αμοραλισμό, που φαίνεται ότι κατατρώει τα θεμέλιά του. Τα αποτελέσματα των κατακτήσεών του φαίνεται ότι με ένα διαβολικό τρόπο μετατρέπονται σε μπούμεραγκ.

Ο Μουσουλμανικός κόσμος σε Αφρική και Ασία –αν δεν κατακτήσει και την Ευρώπη διά της μετανάστευση υπεργεννητικών πληθυσμών- , έχει κρατήσει τις παλιές το παραδόσεις, έτσι ώστε να έχει μείνει πίσω πολιτισμικά αλλά παράλληλα, να έχει κρατήσει αξίες και κατά συνέπεια συνεκτικές κοινωνικές δομές.

Τι θα φέρουν όμως οι φετινές εξεγέρσεις; Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Σίγουρα όμως αποτελούν απρόσμενες εξελίξεις που θα επηρεάσουν θεαματικά τις λιμνάζουσες εξελίξεις σ’ αυτές τις κοινωνίες που αλλιώς θα απαιτούνταν αρκετές δεκαετίες.

Φυσικό είναι λοιπόν κάποιοι γραφικοί τύποι σαν τον Καντάφι να αντιδρούν με τον παλιό τρόπο, μη συνειδητοποιώντας ότι οι καιροί άλλαξαν. Η νοοτροπία είναι πασιφανής. Ο ηγέτης-αφέντης σωριάζει σωρούς τα κορμιά εκείνων που τόλμησαν να τον αμφισβητήσουν. Δεν μπορεί να εξηγήσει αλλιώς αυτή την ...αχαριστία(;) των «υπηκόων του», παρά σαν επήρεια ναρκωτικών... Τα προσωπικά πλούτη εκπληκτικά προκλητικά. Ο πρώην επαναστάτης και νυν μπουρζουάς σε σκηνή, δεν θα σταματήσει παρά μόνο όταν του τελειώσουν οι σφαίρες και αυτοανατιναχτεί.

...Κάποιος να τον βγάλει από την πρίζα!

Μεταφέρω από το blog: www.proskinitis.gr:


Καλωσορίσατε στην ομάδα Asiya Noreen. Cancel her death penalty (Ομάδα στο facebook)

Να ακυρωθεί η θανατική ποινή που έχει επιβληθεί στην Asiya Noreen για την πίστη της.

Η 19η Ιουνίου του 2009 ξεκίνησε σαν μια συνηθισμένη μέρα για την Asia Bibi Noreen με δουλειά στα χωράφια στο χωριό της Ittanwali στο Pakistan. Ξαφνικά μια έντονη αντιπαράθεση δημιουργήθηκε όταν μια σύζυγος μουσουλμάνου πρεσβυτέρου του χωριού δημιούργησε φασαρία κατηγορώντας την Asia για δυσφήμιση του Μωάμεθ. Αρχικά η Asia της είχε προσφέρει νερό και εκείνη το αρνήθηκε επειδή το θεώρησε ακάθαρτο καθώς η Asia ήταν Χριστιανή.

Μουσουλμάνοι άνδρες που δούλευαν στα γύρω χωράφια ήρθαν αμέσως κοντά και παρενοχλώντας την, την πίεζαν να αρνηθεί την πίστη της στον Χριστό. Όταν αυτή αρνήθηκε την έσυραν στο σπίτι της όπου την βασάνισαν μαζί και τα τέσσερα από τα πέντε παιδιά της. Ανάμεσα σε άλλες κατηγορίες η Asia κατηγορήθηκε ότι αρνήθηκε ότι ο Μωάμεθ ήταν προφήτης και για αυτό το λόγο φυλακίστηκε. Πρόσφατα καταδικάσθηκε σε θάνατο διά απαγχονισμού για αυτές της τις «πράξεις». περισσότερες πληροφορίες www.compassdirect.org

O κυβερνήτης της Punjamb, Salman Taseer που τάχθηκε με το μέρος της δολοφονήθηκε από φανατικό μουσουλμάνο που υπηρετούσε ως σωματοφύλακάς του στις 4 Ιανουαρίου 2011. Η γυναίκα κρατείται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας για το "έγκλημά" της και συνεχίζει να αντιμετωπίζει την ποινή του θανάτου.

Η Asiya είναι μητέρα πέντε παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου