Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Δολοφονία του μόνου Χριστιανού υπουργού στο Πακιστάν

(Αναμεταδίδω από http://evangelio21.blogspot.com/2011/03/shahbaz-bhatti.html?spref=fb)


Shahbaz Bhatti: Υπουργός του Πακιστάν και συνειδητός Χριστιανός

Σήμερα το πρωί (2 Μαρτίου), ο Σαμπάζ Μπάτι, υπουργός για θέματα μειονοτήτων του Πακιστάν πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από ενόπλους, οι οποίοι του είχαν στήσει ενέδρα στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ. Το όχημά του γαζώθηκε από σφαίρες, ανακοίνωσε η αστυνομία. Δεν συνοδευόταν από οχήματα ασφάλειας. Ο οδηγός του υπουργού διέφυγε τον κίνδυνο.

Ο Σ. Μπάτι, ο μόνος Χριστιανός του υπουργικού συμβουλίου του Πακιστάν, είχε δεχτεί απειλές κατά της ζωής του, επειδή προωθούσε μεταρρύθμιση σχετικά με τους νόμους περί βλασφημίας. Τον Ιανουάριο, ο Κυβερνήτης του Παντζάμπ, ο κ. Salman Taseer, ο οποίος είχε επίσης αντιταχθεί στο νόμο, είχε πυροβοληθεί και σκοτωθεί από έναν σωματοφύλακά του.

Ο νόμος περί βλασφημίας προβλέπει την ποινή του θανάτου για όποιον προσβάλλει το Ισλάμ. Έχει χρησιμοποιηθεί για τη δίωξη μειονοτικών θρησκειών.

O Σ. Μπάτι πρίν από λίγους μήνες είχε προβλέψει τον θάνατό του σε μια συνέντευξή του στο BBC. Στο μήνυμά του είχε εκφραστεί ξεκάθαρα και σχετικά με την προσωπική του πεποίθηση ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Σωτήρας και Κύριός του και ότι δεν θα έκανε πίσω στον αγώνα του να καταργηθεί ο άδικος αυτός νόμος. Ο Σ. Μπάτι πέθανε σε ηλικία 42 χρόνων. Υπήρξε ηγέτης του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν (PPP). Δείτε την συγκλονιστική μαρτυρία του στην ιστοσελίδα του BBC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου