Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

...σκάσε και πλένε πιάτα!




Αγαπητέ μέσε Έλληνα.

Όλα εδώ πληρώνονται που λένε μερικοί. Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις που λένε τα ιερά κείμενα και ο κάθε λαός είναι αυτό που του αξίζει να είναι που λένε οι διανοούμενοι.

Μας έβαλαν πάλι σε επιτήρηση, εμείς θα πληρώσουμε και πάλι αυτά που έκαναν οι κυβερνώντες μας. Άδικο! φωνάζεις. Ε μα τι ήθελες; Και να κρεμάσεις όλη την κυβέρνηση Καραμανλή ανάποδα, πόσα να στάξουν από τις τσέπες τους για να πληρωθούν τα σπασμένα, το ένα εκατοστό, το ένα χιλιοστό, αυτών που λείπουν; Και να τους κλείσουμε μαζί με του Απριλιανούς, εκτός από το αίσθημα δικαίου που θα ικανοποιούνταν, πάλι τα λεφτά εμείς θα τα πληρώναμε. Άρα σκάσε και πλήρωνε!!! Άλλωστε όλοι μας φταίμε, σαν λαός. Αυτούς επιλέξαμε, αυτούς ψηφίσαμε, αυτούς θεωρούσαμε ως καταλληλότερους, ποιος μας φταίει; Εμείς είμαστε ο καταλληλότερος λαός για τον καταλληλότερο πρωθυπουργίσκο που κάθε φορά επιλέγουμε. Ο λογαριασμός έφτασε και είναι ασήκωτος, σκάσε και πλένε πιάτα! Οι υπεύθυνοι σφυρίζουν ανέμελα, καθώς τους στείλαμε σπίτι κι έχουν ακόμα το θράσος να παραπονιούνται κι από πάνω ότι... Δεν τους καταλάβαμε καθότι ήταν πέρα από την εποχή μας!!!

Περνάει μπροστά σου ο δεσπότης με τη λιμουζίνα και το χρυσό ραβδί κι εσύ κάνεις το σταυρό σου ραγιάδικα. Με συγχωρείς φίλε φταις και σου αξίζει. Και τα σκάνδαλα της “Αλληλεγγύης” και ο Μπεζενίτης και ο Γιοσάκης που εσχάτως μας βγήκε κι από πάνω και ζητάει τα ρέστα γιατί λέει τον... παρεξηγήσαμε τον καημένο! Μάθαμε σε όλο το παπαδαριό ότι θα δώσουμε για τη βάφτιση, για το γάμο, για την κηδεία μας και για τον πολυέλαιο και μας κοιτούν όλοι τους στην τσέπη. Μάθαμε στους αρχηγίσκους της θρησκείας ότι αυτοί θα είναι πρώτοι στις παρελάσεις, στα σχολεία, στο στρατό, στις ορκωμοσίες της κυβέρνησης, γιατί αυτοί είναι οι ταγοί μας κι εμείς οι υπήκοοι. Ποιος μας φταίει λοιπόν που το πήρανε πάνω τους και το θεωρούν κεκτημένο δικαίωμά τους. Η Εκκλησία της Ελλάδος διαθέτει τα πιο πολλά ακίνητα από κάθε άλλον στη χώρα μας και σου ζητάει την ενίσχυσή σου και ζητάει μισθοδοσία από το χρεοκοπημένο κράτος. Είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Εθνικής Τράπεζας και απομυζά τις ευρωπαϊκές (αιρετικές κατ’ αυτούς) ενισχύσεις... Όταν η δεξιά του Κυρίου ευλογεί τις αρεστές της κυβερνήσεις και απαιτεί ταυτότητες με το θρήσκευμα που ακόμα και στην Τουρκία ετοιμάζονται να καταργήσουν. Όταν δίνουμε το δικαίωμα στους παπάδες να ασχολούνται με τους νόμους περί ιθαγένειας των αλλοδαπών αντί να κοιτάζουν το ποίμνιό τους που είναι σκορποχώρι, ποιος μας φταίει;

Εξανίσταμαι όταν ακούω ότι οι παπάδες συζητούν για νόμους του κράτους, ως μόνοι θεματοφύλακες της... Ελληνικότητάς μας!!! Είμαστε με τα καλά μας, αυτή είναι η δουλειά τους; Ανεξάρτητα αν έχουν δίκιο ή άδικο, αυτή είναι η δουλειά τους; Σαν πολίτης ο καθένας έχει το δικαίωμα να πει τη γνώμη του αλλά όχι σαν παπάς, σαν δεσπότης, σαν αρχιεπίσκοπος. Για τους γυμνούς μετανάστες αυτό που έχουν να κάνουν είναι να εκποιήσουν τα βουνά με τις λίρες και να τους ντύσουν, να τους ταΐσουν, να τους στεγάσουν. Αυτή την ανθρωπιά έδειξε ο Χριστός είτε είχε μπροστά του Σαμαρείτες, είτε τελώνες, είτε πόρνες. Είτε αυτοί ανήκουν στη δώθε ή στην κείθε μπάντα, αδιάφορο γι’ αυτούς, τους -υποτίθεται- λειτουργούς και διακόνους του Χριστού. Και γιατί όχι ας τους πούνε και δυο λόγια για το Χριστό που πιστεύουν -αν τον πιστεύουν ακόμα- γιατί εκείνος πάντα τα έβαζε με τους φιλάργυρους θρησκευόμενους της εποχής του.


Από την άλλη κάθε τέτοια εποχή απορώ με την κρατική Εκκλησία. Πιστεύει στα καρναβάλια ή όχι. Όταν μιλάω με παπάδες και θεολόγους της μου λένε ότι τα απορρίπτουν μετά βδελυγμίας, αλλά δεν το βλέπω. Αν η επικρατούσα Εκκλησία ήταν εχθρός της ηθικής ασυδοσίας του καρναβαλιού γιατί δεν κάνει κάτι; Δεν έχει τη δύναμη; Εδώ μάζεψε εκατομμύρια υπογραφές για τις ταυτότητες που δεν ήταν δουλειά της, για το καρναβάλι δεν μπορεί τίποτα; Τι “επικρατούσα” είναι; Δεν το ελέγχει καθόλου αυτό το υποτιθέμενο ποίμνιό της που λέει ότι είναι το 90+% των Ελλήνων; Εγώ ποιο πολύ το βλέπω σαν συμφωνία κυρίων: Εσείς θα μας ψηφίζετε σαν θρησκεία σας κι εμείς θα κάνουμε τα στραβά μάτια στις ακολασίες σας.


Ε λοιπόν φίλοι μου αυτούς εμείς τους ψηφίζουμε κάθε μέρα κι αν μας κλέβουν και λίγο -ή πολύ-, μέρος του παιχνιδιού είναι και φαίνεται ότι όλοι ευχαριστημένοι είμαστε. Ας μη γκρινιάζουμε λοιπόν για την κατάντια μας. Είμαστε μια χώρα που αξίζει στο λαό της. Ας τη χαιρόμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου