Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Φαίνεται ότι εγχείρηση για τον μεγάλο ασθενή επέτυχε αλλά ο ασθενής πεθαίνει...

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/-------moodys--mstanley--nomura------2011072539520/


Αρχικά θα σωζόμασταν μόνο με το ΔΝΤ, που μέχρι τότε καταριόμασταν!

Έπειτα θα σωζόμασταν μόνο αν ψηφίζαμε το μεσοπρόθεσμο... σε πείσμα των αγανακτισμένων!

Τώρα θα σωζόμασταν με την επιλεκτική χρεοκοπία...
Να ένα ακόμα απόσπασμα από το άθρο:
"Όλα αυτά πρακτικά σημαίνουν ότι το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας ήταν μια πύρρειος νίκη και συνεπώς η χώρα μας δεν θα αποφύγει τελικά την οριστική χρεοκοπία κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον με άμεση συνέπεια να επανέλθει στις αγορές σε κάποια από τις … επόμενες γενιές της...
Το δεύτερο πακέτο διάσωσης αγοράζει χρόνο για την Ελλάδα, αλλά δεν βελτιώνει πραγματικά τη φερεγγυότητα της χώρας, καταλήγουν οι αναλυτές της Morgan Stanley.
Η τροχιά του χρέους παραμένει μη διατηρήσιμη στα επόμενα επτά χρόνια, υπολογίζουν, εκτιμώντας ότι για να αποφευχθεί ένα haircut στα ομόλογα σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, απαιτείται ένας συνδυασμός ομαλής εφαρμογής των προγραμμάτων λιτότητας και αποκρατικοποιήσεων με πολύ υψηλή ανάπτυξη, κάτι που σύμφωνα με τον οίκο συγκεντρώνει χαμηλές πιθανότητες."

-Γιατί όλες οι ελπίδες καταρρέουν; Μήπως είναι από την αρχή καταδικασμένη η παρτίδα;

-Γιατί το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της ελπίδας και της αντίστοιχης  διάψευσης, κάθε φορά μειώνεται όλο και περισσότερο;  


ΥΓ Δυστυχώς τα νέα δεν είναι καλά -όπως και δεν ήταν μέχρι τώρα-. Ας μη πιστεύουμε κάθε παρηγοριά στον άρρωστο, τη στιγμή που δεν είναι παρά ένα χρυσομένο χάπι. Ας μας διδάσκει η ιστορία. Ας μάθουμε να πιστεύουμε αυτό που συμβαίνει κι όχι αυτό που θα θέλαμε να συμβαίνει, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου