Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

2011 θέλατε; Απολαύστε το!



2011 θέλαμε; Δεν μας άρεσε το ..10;

Ας το φάμε τώρα κι ας το χαιρόμαστε! Τι καταλάβαμε; Μήπως επιπλέον βιαζόμασταν; Μη σπρώχνεστε όλο δικό μας είναι. Του τραγουδήσαμε κιόλας, τρομάρα μας!

Κι εκείνο το κακορίζικο, από την πρώτη ώρα που μπήκε, μια μας μεγαλώνει ένα χρόνο, μια μας υπόσχεται μία ακόμη δύσκολη χρονιά, με πιθανή έξοδο το 2012 και τώρα μας περιέλαβε και στις βροχές... Σε καλό να μας βγει αν και δεν το βλέπω.

2011 λοιπόν. Δεν ξέρω αν φέτος θα έρθει το τέλος του κόσμου, αλλά σίγουρα ήρθε το τέλος το δικό μας. Γιοκ δουλειές, γιοκ λεφτά, γιοκ κρατική μέριμνα που κατέβασε ρολά, ζητώντας μάλιστα την κατανόησή μας. Έχουμε όμως και μερικά νέα: Νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και νερό, νέες τιμές στα εισιτήρια, νέος ΦΠΑ γαρ. http://www.skai.gr/news/finance/article/159641/alusidotes-anatimiseis-fernei-o-neos-fpa-/

Νέο χρόνο δεν θέλαμε; Μια μονάδα πήρε ο χρόνος, δύο ο ΦΠΑ! Και μετά μου λες «καλή χρονιά»! Δε λες καλύτερα καλή νυχτιά! ...Διότι εγώ λέω να πέσω σε χειμερία νάρκη –οι λογαριασμοί τρέχουν σ’ αυτή την περίπτωση;- και να ξυπνήσω του χρόνου τέτοιον καιρό που θα αρχίσει η εθνική μας ανάταση...

-Λέτε;

-Χλωμό!

ΥΓ. 1. Αν από αύριο δεν ξαναγράψω, να ξέρετε ότι πάτησα τη χ. νάρκη!

2. Γι' αυτό βιάζομαι να σας πω ότι το ... έτος μας βαπτίστηκε διεθνές έτος δασών και χημείας και Ευρωπαϊκό έτος εθελοντισμού. Δεν ξέρω τι σχέση έχει η χημεία με τα δάση. Ίσως σκέφτονται μέσα στο χρόνο να εγκαινιάσουν χημικά δάση, εντελώς άφλεκτα! Οι δασοπυροσβέστες θα απολυθούν! Τα χημικά εργαστήρια θα πρέπει να κερνάνε όλη τη χρονιά κοκτέηλ με βάση το κώνειο σε δοκιμαστικό σωλήνα. Όσο για τον εθελοντισμό της Ευρώπης, μάλλον σκέφτονται να καλέσουν εθελοντές για οικονομικά πειράματα. Η Ελλάδα από υπερβάλλοντα ζήλο προσήλθε πρώτη και πριν από την έναρξη των αιτήσεων συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου