Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Νέες αξιόλογες φωνές στο Ελληνικό τραγούδι


Στην πολιτιστική ανομβρία που μαστίζει τη χώρα μας, είναι αν μη τι άλλο ελπιδοφόρα νομίζω η εμφάνιση φρέσκων ανθρώπων στη σκηνή, με τη νεανική τους αυθεντικότητα, σαν την Νατάσα Μποφίλιου, τον Κωστή Μαραβέγια και την απλά... Μόνικα. Για να πω την αλήθεια είχα απογοητευτεί ότι θα εμφανιστούν στο χλωμό τοπίο της σύγχρονης Ελλάδας, φρέσκιες και πηγαίες φωνές στο Ελληνικό τραγούδι. Αρχίζω να ελπίζω πάλι. Παιδιά που έγιναν γνωστά για την πάλη τους κόντρα στο ρεύμα μέσα από το ίντερνετ, καθώς προσπαθούσαν να φωνάξουν, να επικοινωνήσουν, να εξωτερικεύσουν αυτό που τους έπνιγε μέσα τους και ξεχείλιζε. Η γνησιότητά τους ξεχώρισε επιβλήθηκε, βρήκαν κοινό, αγαπήθηκαν. Νομίζω ότι αυτό φτάνει ως εδώ. Θα τους συμβούλευα να μείνουν σ' αυτό το επίπεδο και να μεγαλουργήσουν σ' αυτό. Αλλιώς αύριο στην προσπάθεια της ισορροπίας και του συμβιβασμού θα καταντήσουν τραβεστί για τους άλλους και μισητά ερείπια για τους εαυτούς τους. Κι όταν ο ίδιος σου ο εαυτός σου τραβάει το αυτί και σε απεχθάνεται, δεν νομίζω ότι θα βρεις και πιο χαμηλό σκαλοπάτι να κατρακυλήσεις.

ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ

http://el.wikipedia.org/wiki/Νατάσσα_Μποφίλιου

Η Νατάσα Μποφίλιου βρέθηκε πρόσφατα στη Λάρισα στο Stage. Πέρα από στερεότυπα ακολουθεί το δικό της μάλλον μοναχικό δρόμο με την ομάδα της που δείχνουν να είναι αξιόλογα άτομα. Ποιοτική η δουλειά τους και στο στίχο και στη μουσική και πολύ προσωπική και ξεχωριστή η ερμηνεία της Νατάσας. Μπράβο τους που κρατούν την προσωπικότητά τους ενάντια στα στερεότυπα του σταρ σύστεμ. Φυσικά δεν είναι πολύ εμπορικοί, αλλά έχουν το δικό τους κοινό. Το κοινό των «ψαγμένων» και προβληματισμένων.

Σας τους προτείνω ανεπιφύλακτα. Δεν ξέρω πια από τα τραγούδια τους να σας συστήσω πρώτα ως πιο αντιπροσωπευτικά! Belle reve, ασπιρίνη, εκατό μικρές ανάσες, εκκρεμότητα, πρωινή μελαγχολία, κρύψου, Σε ξεχώρισα ...

Βίντεοκλίπ ΑΣΠΙΡΙΝΗ: http://www.youtube.com/watch?v=

Βίντεο κλίπ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ: http://www.youtube.com/watch?v=eTiUhQiFUcYΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου