Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Το μπάσκετ στη Λάρισα και στην Ελλάδα γενικότερα



Μαζί με όλα τα άλλα που καταρρέουν στην πόλη μας, είναι και το μπάσκετ. Σ’ αυτό το χώρο γυρίζουμε πολλές δεκαετίες πίσω. Μικρός ήξερα το ΓΣΛ και την ΕΑΛ. Μετά θυμάμαι ότι πήρε κεφάλι η Ολύμπια. Έπειτα έγινα κάτι συνενωτικά μαγειρέματα και σήμερα το τοπίο κατέληξε... βομβαρδισμένο. Δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα, εκτός από τις ελπίδες για το έλλον, που πάντα –ως γνωστόν- πεθαίνουν τελευταίες.
Όχι ας μην επεκταθούμε στο χώρο του ποδοσφαίρου με την ΑΕΛ να γίνεται –εκτός απροόπτου- η ομάδα της Β’ Εθνικής με το καλύτερο γήπεδο! Οι αρχοντοχωριάτες που μου ήθελαν σαλόνια σαν γίγαντας με πήλινα πόδια, προτού φτιάξουν ομάδα...
Ας μείνουμε όμως στο χώρο του μπάσκετ, του basket ball, ή της καλαθοσφαίρισης αν θέλετε –όρος που ποτέ δεν έπεισε-. Από δύο ομάδες στην Α1, έστω και με καινούργιο γήπεδο που έσταζε όταν έβρεχε... φτάσαμε φέτος εξαφανισμένοι για το παρών αλλά και για το άμεσο μέλλον. Αλλά και σε εθνικό επίπεδο, είναι κοινό μυστικό ότι αν εξαιρέσουμε τουν Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό –ή αν θέλετε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό- η χώρα δεν διαθέτει άλλη... ομάδα. Συγχαρητήρια επί τη ευκαιρία που κατάφεραν να παίξουν χωρίς να πλακωθούν πολύ! Έμειναν μόνο λίγοι κομπάρσοι για να κάνουν προπόνηση στους δύο μεγάλους, αλλά δυστυχώς ούτε για προπόνηση δεν τους βγαίνει καθώς συνήθως κερδίζουν με double score! Φυσικά το μη ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, δεν συμφέρει ούτε τους ίδιους, αλλά δεν ξέρω αν το καταλαβαίνουν. Μόλις βγει ένας καλός παίκτης σε μια άλλη ομάδα, τον εξαγοράζουν αμέσως, με αποτέλεσμα ούτε μεσοπρόθεσμα να είναι δυνατό να αλλάξει κάτι, σ’ αυτό τον ασταμάτητο συγκεντρωτισμό.
Κάποιος να κάνει κάτι... η κυβέρνηση... Χλωμό το βλέπω καθώς αυτοί έχουν χλωμιάσει μπροστά στις οθόνες τους παίζοντας ζάρια στο Αμλέτιο δίλημμα: «Να χρεοκοπήσει κανείς ή μα μη χρεοκοπήσει»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου