Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Πτώματα, πτώματα...



(Απλώς αναδημοσιεύω από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία)

ΤΟΚΙΟ 

Χιλιάδες ιάπωνες και αμερικανοί στρατιώτες άρχισαν σήμερα μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό πτωμάτων κατά μήκος των βορειοανατολικών ακτών της Ιαπωνίας που επλήγησαν πριν από τρεις εβδομάδες από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι.

Οι δύο χώρες έχουν αναπτύξει 120 αεροσκάφη και ελικόπτερα και 65 πολεμικά πλοία για την αναζήτηση των 16.441 ανθρώπων που αγνοούνται μετά το τσουνάμι στις ακτές του Ειρηνικού στο νησί Χονσού και πιστεύεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Οι έρευνες πάντως δεν θα καλύψουν τη ζώνη των 30 χιλιομέτρων γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο Νταϊίτσι της Φουκουσίμα, εξαιτίας του υψηλού επιπέδου ραδιενέργειας.

Τουλάχιστον χίλια πτώματα βρίσκονται ακόμα στη ζώνη αυτή, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo που επικαλείται αστυνομικές πηγές. Οι σοροί αυτές έχουν εκτεθεί σε υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας και οι αρχές αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην περισυλλογή τους.

Απλώς κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε το. Πόσα πτώματα έχετε δει μαζεμένα στη ζωή σας; Όσα πτώματα δεν θάφτηκαν, τα πήρε το νερό πίσω στη θάλασσα όταν η πλεονάζουσα ποσότητά του επέστρεψε. Τώρα ψάχνουν στις εκβολές ποταμών και στα παράλια καθώς είναι φυσικό να φούσκωσαν και να επιπλέουν τα πιο πολλά από αυτά!!! και μιλάμε για 16.441 πτώματα. Βέβαια πάνω από 10-20 πτώματα, όταν πια δεν μπορείς να τα μετρήσεις το ίδιο σου κάνει. Τι 100, τι 200, τι 500, τι 1.000, τι 10.000... ΦΡΙΚΗ!!!

1.000 πτώματα θα αφεθούν να λιώσουν μόνα τους, επιπλέοντας στο νερό διότι έγιναν... ραδιενεργά, κάτι σαν να βρυκολάκιασαν και πλέον σκοτώνουν τους ζωντανούς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου