Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Μετεωρολογικές προβλέψεις

Μετά τις πιο κάτω προβλέψεις των μετεωρολόγων γαι αύριο Πρωτομαγιά, τι να προγραμματίσω για αύριο, να βγω για να "πιάσω" το Μάη, ή να τον αφήσω να φύγει!




Και μη με προκαλέσει κανείς λέγοντας ότι ήταν μόνο μια αποτυχία που αποτελεί εξαίρεση, διότι θα σηκώσω το γάντι και θα το δημοσιεύω κάθε μέρα, καταδεικνύοντας ότι για μένα αυτές οι προγνώσεις δεν έχουνε καμία σχεδόν πρακτική σημασία, εκτός από την ερευνητική τους αξία. Πρέπει να είναι πολύ εύπιστος για να μη το βλέπει κανείς και να δέχεται τις προβλέψεις τους... (Συγχωρείστε με αγαπητοί μετεωρολόγοι αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Οι προγνώσεις σας δεν έχουν καμία πρακτική σημασία και βρίσκονται σε ερευνητικό στάδιο) Μια απλή έρευνα από τις δημοσιεύσεις του δελτίου καιρού μπορεί να δείξει πόσο χαμηλό είναι το ποσοστό επιτυχίας μιας μονοήμερης, μιας διήμερης και μιας τριήμερης πρόγνωσης -για αραπάνω δεν το συζητάω κάν-. Σίγουρα τα αποτελέσματα βρίσκονται κοντά στα επίπεδα μιας τυχαίας πρόβλεψης.

Αναγνωρίζω βέβαια ότι οι προγνώσεις καιρού δεν έχουν μόνο τα άσχημά τους, έχουν και τα όμορφά τους,του στυλ της "Πετρούλας" (απ' ότι ακούω δηλαδή, διότι εγώ έχω πάρει οριστικό διαζύγιο με την...TV!)
Ώρα 6:30μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου