Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Μεσογειακοί Αγώνες Βόλου - Λάρισας, ΤΕΛΟΣ!



Αυλαία τέλους για τους Μεσογειακούς Αγώνες.

Δεν σας κρύβω ότι ήλπιζα ως το τέλος να βρεθεί λύση, ώστε οι αγώνες να γίνουν, παρότι πραγματικά η κυβέρνηση αντιμετώπισε το θέμα με έκδηλη αδιαφορία, προμηνύοντας τη βούλησή της για υποβάθμιση της σπουδαιότητας των.

Σ’ αυτό φαίνεται ότι πολλοί λόγοι αθροισμένοι συνήργησαν:

Η κυβέρνηση ποτέ δεν το είδε με καλό μάτι, καθότι ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο Δήμος Λάρισας που θα χρεώνονταν την επιτυχία δεν ελέγχονταν από την ίδια.

Το κόστος ήταν πάρα πολύ μεγάλο για μια χώρα που παλεύει να μη χρεωκοπήσει, χωρίς τίποτα να έχει κριθεί οριστικά ακόμα. Οι φιέστες μας έλειπαν; Πραγματικά σκέφτομαι αν είχα μια επιχείρηση, ένα μαγαζί για παράδειγμα, δεν θα ακύρωνα μια προγραμματισμένη από καιρό πολυέξοδη διαφημιστική καμπάνια; Σε καιρό κρίσης λίγοι είναι αυτοί που θα είχαν να ξοδέψουν για να ψωνίσουν από το μαγαζί μου, οπότε το αποτέλεσμα της διαφήμισής μου θα είχε την ελάχιστη ωφέλεια και μόνο μακροπρόθεσμα. Έχουμε όμως τα λεφτά τώρα για οφέλη του αύριο; Δεν πρέπει να επικεντρωθούμε στον αγώνα να μη βουλιάξουμε σήμερα;

Τι μηνύματα θα έστελνε η κυβέρνηση στο εσωτερικό –πλην Λάρισα και Βόλου- αλλά και στο εξωτερικό, με τέτοιου είδους προτεραιότητες;

Φυσικά σαν Λαρισαίος συναισθηματικά φερόμενος, είμαι σε υποκειμενική θέση, ώστε να υποστηρίζω τη διεξαγωγή των αγώνων. Ίσως αν δεν ήμουν εν-τόπιος, να υποστήριζα το αντίθετο.

Επίσης δεν παραγνωρίζω το γεγονός ότι αν η κυβέρνηση ήλεγχε το Δήμο Λάρισας, ή αν οι αγώνες γίνονταν στην Αθήνα, ίσως η έκβαση να ήταν αντίθετη. Εικασία μεν, αλλά μάλλον όχι μακριά από την αλήθεια. Φυσικά την απόφαση πήρε η ΔΕΜΑ, αλλά μάλλον η δική μας κυβέρνηση επιδίωξε με τη στάση της αυτή την απόφαση.

Το θέμα είναι δύσκολο. Μάλλον δεν είναι εύκολο να είναι κανείς αντικειμενικός και να ταχθεί αναφανδόν υπέρ ή κατά.

Μας μένει η πικρία όμως.

...και το έμβλημα!


ΥΓ ...μακάρι να μας έμενε και μια συναδέλφωση Λάρισας-Βόλου, διότι δεν είμαστε εχθροί, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Επιπλέον αυτοί οι τοπικισμοί είναι αναχρονιστικοί, ανώριμοι και παιδιάστικοι.

...δεν το βλέπω όμως.

2 σχόλια:

  1. Αντί σχολίων βλέπε ανάρτησή μου.

    Εν ολίγοις παρακαλούσα να μην γίνουν αγώνες ώστε να αποφύγουμε τα ξοδέματα και τα πιθανά ρεζιλίκια, καθώς και τις φιέστες του Τζάνακα.
    Με τους βολιώτες δεν έχω πρόβλημα. Το αντίθετο μάλιστα. Χαίρομαι και που η ομάδα τους πάει καλά και ρίχνει τεσσάρες στις "μεγάλες" ομάδες τύπου ΑΕΚ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή