Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Γιορτή της μητέρας σήμερα

ΓΙΑΤΙ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΙ;

Συγχωράτε με αλλά αρχικά δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο πρέπει κάθε μια από τις μέρες του χρόνου να τιμούμε πράγματα που έχουν μια αξία στη ζωή μας, όποια κι αν είναι αυτά. Η μέρα του έρωτα, η μέρα του καρκίνου, η μέρα του μπαμπά, η μέρα της μαμάς, η μέρα του περιβάλλοντος, η μέρα της φώκιας κοκ.

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ, ΤΟ ΘΕΣΜΟ

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τιμούμε τον θεσμό της οικογένειας αλλά αυτό να το δούμε στην πράξη κι όχι στα λόγια ή στις γιορτές! Όχι λόγια, πράξεις! Τιμούμε την έννοια της μητρότητας, που ανήκει στη φυσιολογία του είδους μας, αλλά γιατί, κινδυνεύει;

Τιμούμε και τα πρόσωπα, τις γλυκιές μας μητέρες, αλλά αυτές είμαι σίγουρος ότι προτιμούν να το δουν στην καθημερινότητα κι όχι σε μια χαζοχαρούμενη μέρα με υποκριτικά μπουκέτα.

ΕΝΩ ΤΗ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΗ ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΜΕ

Αν τιμούμε πραγματικά την έννοια της μητρότητας, ας αγωνιστούμε για την προσπάθεια αφιονισμού της. Διότι αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε τελευταία τι είναι μητρότητα και τι όχι, αφού η πρόοδος της ιατρικής και της βιολογίας μας έχει μπερδέψει λίγο με τα κατεψυγμένα έμβρυα και τις παρένθετες μητέρες ή τις δότριες ωαρίου.

Έπειτα η κοινωνία μας «κάνει πλάτες» σε φαινόμενα όπως τέκνα δύο ανδρών ή δύο γυναικών –προφανώς υιοθετημένα-... Λυπάμαι που δεν είμαι τόσο προοδευτικός(;) αλλά αν μη τι άλλο αρχίζει να μου φαίνεται ότι η έννοια μητέρα αρχίζει να ξεφτίζει και να χρειάζεται επανακαθορισμό, έπειτα από την τεχνητή μας επέμβαση στους θεσμούς της φυσιολογίας με τους οποίους ο Θεός μας έφτιαξε. Σε όσους μάλιστα είναι αντίθετοι σε τέτοιες προοπτικές –όπως εγώ- επικολλάται η ετικέτα του «ομοφοβικού»(!) Ο όρος αυτός από μόνος του είναι μια απειλή κοινωνικής απομόνωσης για τους(...)φοβικούς. Όχι δεν λέει «αντιομοφυλοφιλικούς», ώστε να εκφράζει μια αντίδραση ή απλώς μια αντίθεση, αλλά λοιδορεί την αντίθετη γνώμη, αποκαλώντας την φοβία. Όπως τα παιδάκια που κοροϊδεύουν κάποια πιο συνεσταλμένα της παρέας, που δεν τολμούν να δείξουν τη μαγκιά τους(;) με ένα πρώτο τσιγάρο, αποκαλώντας τους φοβιτσιάρηδες και παιδιά της μαμάς. Για να μην πούμε τίποτα στην απειλή του νόμου ότι μπορεί να διωχθούμε για προσβολή της... προσωπικότητας, των ιδιαιτεροτήτων, των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων κάποιων, αλλά και για κοινωνικό αποκλεισμό!

Κάτω τα χέρια από την έννοια «μητέρα»!!!

Ας μην αλλοιώσουμε την ίδια μας τη φύση, την ίδια μας την ύπαρξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου