Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ισραηλινές δικαιολογίες



...Μα με προκαλούν αυτοί οι Ισραηλινοί! Είναι αυτό που λένε «θέλω να αγιάσω αλλά δεν μ’ αφήνουν οι διαβόλοι». Δεν θέλω να μιλώ εν θερμώ, κάτω από το κράτος έντονου συναισθηματισμού και μάλιστα τότε που μιλούν όλοι, αλλά κάθε φορά που βγαίνουν στο γυαλί προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, νιώθω σαν να προσπαθούν να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη μου.

Μας λένε ότι δέχτηκαν επίθεση γι’ αυτό ανταπέδωσαν τα πυρά. Μάλιστα! Μας λένε ότι τους πυροβόλησαν πρώτοι οι ακτιβιστές. Μα είναι παιδαριωδώς αυτονόητο ότι η διαφορά δυναμικότητας των δύο πλευρών ήταν αβυσσαλέα και ως εκ τούτου κάθε χρήση πυροβόλου όπλου συνιστούσε ασύμμετρη χρήση βίας. Είναι δυνατό σοβαροί άνθρωποι να επικαλούνται την επίθεση των αμυνόμενων με λοστούς για την ευρύτατη χρήση όπλων κατά την οποία είχαμε 9 έως 19 νεκρούς!!!

Ελπίζω να μη με λιντσάρετε αν χαρακτηρίσω ανόητη την αντίσταση των επιβατών του Τουρκικού πλοίου κι αυτό όχι λόγω της εθνικής μας αντιπάθειας. Καταλαβαίνω την έλλειψη αυτοσυγκράτησης λόγω της κατάληψης που ματαίωνε μια τόσο επίπονη προσπάθεια, πολύ περισσότερο δε που αυτή έγινε στα διεθνή ύδατα καταπατώντας θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου. Σε κάθε περίπτωση όμως τι περίμεναν οι ακτιβιστές μ’ αυτή τους την αντίδραση να νικήσουν τους πάνοπλους πεζοναύτες και να αποτρέψουν την κατάληψη του πλοίου! Δεν καταλάβαιναν ότι η βία τους θα έφερνε βία από τους αντιπάλους; Από την αλλη πλευρά όμως σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε η στρατιωτική βία να φτάσει σε φόνο, πολύ δε περισσότερο σε 9 φόνους ή ακόμα περισσότερο σε 19 φόνους –από ένα σημείο και πέρα για μας τα νούμερα δεν λένε τίποτα είτε είναι 9, είτε 19, είτε 29, είτε 59, μόνο στις χαροκαμένες μανάδες λένε πολλά-.

Όμως κι αν ακόμα δεχτούμε όλες αυτές τις αιτιάσεις των Ισραηλινών στην πιο ακραία τους έκφανση, δεν μπορούν με τίποτα να δικαιολογήσουν την εξέλιξη και την έκβαση μιας ειρηνευτικής προσπάθειας, που κατέληξε σε παγκόσμιας τάξης τραγωδία.

Να δεχτώ ότι ένας ή δύο στρατιώτες κι ενώ είχαν εντολή να μη παρασυρθούν από τις προκλήσεις των ακτιβιστών –όπως μας λένε-, έχασαν τον αυτοέλεγχο τους και πυροβόλησαν αυτούς που τους απέσπασαν τα πιστόλια. Κατανοώ στη χειρότερη περίπτωση πυροβολισμό στα άκρα και μόνο στους δύο οπλοφόρους. Οι υπόλοιποι με τους λοστούς, τις... σιδερογροθιές και τα μαχαίρια(;) –ας τα δεχτούμε όλα αυτά- ενάντια σε πάνοπλους πεζοναύτες μιας αστυνομικής επιχείρησης, δεν δέχτηκαν υπερβολική και αδικαιολόγητη χρήση βίας;;; Μα εδώ δεν έχουμε δύο τραυματίες –αντίστοιχους των δύο αποσπασθέντων πιστολιών- αλλά 60! Δεν έχουμε μόνο τραυματίες αλλά και νεκρούς! Δεν έχουμε δύο νεκρούς αλλά 9 ή 19....

Αγαπητοί Ισραηλινοί, όσο προσπαθείτε να δικαιολογηθείτε τόσο μας εκνευρίζετε. Τι σας έκανε η νοημοσύνη μας και την προσβάλλετε τόσο ασύστολα;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου