Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ENOIKIAZETAI...



Όλα τα έχουμε δει πλέον...

Κάποιοι «νοικιάζουν το παρών»!

Άλλοι νοικιάζουν συγγενείς και φίλους για τη γαμήλια τελετή τους. Όπως μια νύφη από την Ανατολική Ευρώπη στο Λονδίνο που έβαλε αγγελία για «αξιοπρεπείς καλεσμένους» μια κι ο μέλλων σύζυγος θα έχει πολλούς καλεσμένους, ενώ εκείνη ούτε καν τους γονείς της. Η συμπαθής η κοπέλα που δεν θα έχει κανένα δικό της στο γάμο, αλλά λύνεται το πρόβλημα με ενοικιαζόμενους; Όταν επιβλέψεις στα πρόσωπά τους για μια ανθρώπινη ματιά στην κορυφαία στιγμή της ζωής της, τι θα δει εκτός από αδιαφορία;

Αλλά θα μου πείτε ότι τουλάχιστον αυτή δεν νοίκιασε και το... γαμπρό, ενώ σε άλλα σημεία του πλανήτη γίνεται κι αυτό. Για να πάρει κανείς την πράσινη κάρτα πρέπει να παντρευτεί αυτόχθονα. Έτσι οι ενδιαφερόμενοι καταφεύγουν σε ειδικά γραφεία που τους... νοικιάζουν σύζυγο –σε λευκό γάμο βέβαια, που στις ταινίες μπορεί και να πάρει ακόμα και ροζ χρώμα-, για το ελάχιστο χρονικό διάστημα που απαιτεί ο νόμος. Έτσι την επόμενη μέρα βγαίνει ένα το ίδιο τυποποιημένο διαζύγιο και χωρίζουν ικανοποιημένοι και οι δύο. Ο ένας γιατί πήρε την άδεια παραμονής κι ο άλλος γιατί τσέπωσε ένα ανέλπιστο ποσό, χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο.

Τι πιο πρόσφατο κι άρα επίκαιρο παράδειγμα ενοικίασης και μάλιστα περιενδεδυμένο με μουντιαλικό μανδύα είναι οι νοικιασμένοι Κινέζοι οπαδοί της... Βόρειας Κορέας. Το ειδυλλιακό καθεστώς της Πιον Γιανγκ , φοβούμενο μη χάσει κανένα ...υπήκοο εκεί στους μαύρους δολοφόνους(!) της Νότιας Αφρικής, απαγόρευσε υπερπροστατευτικά τα ταξίδια στο Μουντιάλ. Αλλά ένα τέτοιο καθεστώς πρέπει να διαφυλάξει την καλή έξωθεν μαρτυρία! Έτσι μίσθωσε φίλους Κινέζους, να γίνουν ο μισθοφορικός στρατός φιλάθλων της... Οι πληροφορίες λένε ότι θα ήθελαν να νοικιάσουν και παίκτες μη γίνει καμία «στραβή» και μ’ αυτούς, αλλά δεν τους το επέτρεψε η FIFA κι έτσι προτίμησαν τα δικά τους παιδιά που τα φυλάνε με μαντρόσκυλα για να είναι σίγουροι... Τι αχάριστοι(!) που είναι αυτοί οι Βορειοκορεάτες υπήκοοι, δεν εκτιμούν τα όσα κάνει ο Μεγάλος Αδελφός τους –ή πατερούλης τους;- Κιμ Γιονγκ Ιλ και σκαρφίζονται τρόπους να το σκάσουν από την... στοργική αγκαλιά του! Κάτι μου θυμίζει από την πάλαι ποτέ Ανατολική Γερμανία.

http://www.sentragoal.gr/afieroma.asp?catid=19308&subid=2&pubid=17204658

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου