Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Εκκλησίες... προκάτ!

Αν θέλετε να διαβάσετε αυτό το απόκομμα εφημερίδας, κάντε του κλικ και θα μεγαλώσει.
Όμως η είδηση δεν είναι από πού και πώς θα μπορέσετε να αγοράσετε μια... Εκκλησία! Το κωμικοτραγικό είναι το: "πάρε κι εσύ ένα εκκλησάκι, μπορείς!" Κάποτε ο Ιησούς Χριστός πήρε ένα φραγγέλιο κι έδιωξε τους "πωλούντας και αγοράζοντας" που εν είδει παζαριού -όπως και σήμερα με τα πανηγύρια- είχαν μετατρέψει τον "οίκο του Πατρός του σε οίκο εμπορίου". Σήμερα -ποιος θα το φαντάζονταν- δεν κάνουν τον οίκο του Πατρός οίκο εμπορίου, αλλά εμπορεύονται τον ίδιο τον οίκο!!! Ο Θεός να μας φυλάξει! Δέστε στη φωτογραφία ένα γερανό να κατεβάζει ουρανοκατέβατη, μια... εκκλησία! Φανταστείτε τον αγοραστή να πηγαίνει στον πωλητή και να ζητάει μιαν Εκκλησία! Να την παζαρεύει και να την αγοράζει! Μου θυμίζει τους πωλούντας και αγοράζοντας στα πάλαι ποτέ σκλαβοπάζαρα. Δεν ξέρω πώς είναι να είσαι ιδιοκτήτης Εκκλησίας. Τα ιερά κείμενα λένε ότι η Εκκλησία είναι του Χριστού.
Τι είναι η Εκκλησία τελικά; Ντουβάρια, ή το έμψυχο περιεχόμενο των κτηρίων αυτών; Διότι νόμιζα ότι η λέξη αυτή ετυμολογείται ως εκ-καλώ. ΚΑΛΕΣΕ δηλαδή ο Ιησούς ανθρώπους ΕΚ του Κόσμου, να γίνουν δικοί Του. Αλλά ακόμα κι έτσι, αν δούμε την Εκκλησία ως χώρο λατρείας των Χριστιανών, τι σημαίνει "αυτή η εκκλησία είναι δικιά μου". Πώς μπορεί να υπάρχει ένας χώρος λατρείας περιφραγμένος μόνο για τους ιδιοκτήτες του και τους καλεσμένους του; Αμ εκείνοι οι παπάδες που πάνε και τους ευλογούν; Φυσικά πάνε με το αζημίωτο στους συνήθως πλούσιους ιδιοκτήτες του, αλλά τι μας λένε δηλαδή μ' αυτή την ευλογία; Μήπως ότι οι πλούσιοι μπορούν ακόμα και να αγοράσουν την ίδια την εκκλησία; Συνήθως δική τους Εκκλησία έχουν οι αιρεσιάρχες!
Και να μη πούμε τίποτα για την αμαρτωλή ναοδομία που είναι κράτος εν κράτει. Μια αρχή δηλαδή που με το αζημίωτο δίνει άδεια οικοδομής ναού στο οικόπεδό μου και με καλύπτει να κάνω μια μεζονέτα, που στην κορυφή της στέγης της θα έχει εν είδει "κερασάκι στην τούρτα" ένα ναΐδριο μινιατούρα για τα προσχήματα!

Εσείς αγαπητοί μου, που λέτε ότι είστε θρησκευόμενοι, θα πέσει φωτιά να σας κάψει. Οι θρησκευόμενοι της εποχής του Χριστού, οι Φαρισαίοι και λοιποί υποκριτές, δεν τολμούσαν να κάνουν τέτοια!
Εκκλησία προκάτ, τώρα πια υπάρχει, Παράδεισος προκάτ υπάρχει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου