Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Προφυλάξτε τα δικαιώματα των γυναικών από τους ηλίθιους


Ψάχνουν λέει για την προεδρία της Ε.Ε. το κατάλληλο πρόσωπο, το οποίο πρέπει να είναι δε απαραιτήτως, γυναίκα!

Ποιος μας είπε δηλαδή ότι αυτή η θέση είναι απαραίτητα γυναικεία; Μήπως κύριοι είμαστε το ίδιο ανόητοι, είτε τραβάμε κατά το αριστερό άκρο είτε κατά το δεξί; Αν αυτή η θέση χρειάζεται ένα πρόσωπο διακοσμητικό, μάλιστα το καταλαβαίνω πρέπει να είναι γυναίκα -το ωραίο φύλο- και μάλιστα νεαρής ηλικίας και θα πρέπει να αναζητηθεί μεταξύ των μοντέλων. Αλλιώς η επιμονή μας να είναι γυναίκα είναι περιγέλαστη ανώριμη επιλογή μιας μικρομεγαλίστικης πολιτισμικής ηλικίας που θέλει να δείχνει ώριμη, ενώ δεν είναι -όπου ώριμος βάλτε φεμινιστής-.

Γιατί πρέπει να εκβιάσουμε την επιλογή περιορίζοντάς την μόνο μεταξύ του ενός από τα δύο φύλα; Έτσι θα βρούμε το βέλτιστο πρόσωπο; Αν είναι αδικία να απορρίπτουμε κάποιον επειδή είναι γυναίκα, είναι το ίδιο άδικο αν απορρίψουμε κάποιον επειδή δεν είναι γυναίκα! Κι αυτό αν το περιβάλλαμε με την αίγλη του προοδευτισμού, τελικά αποδεικνύεται ότι μόνο προοδευτισμός δεν είναι, αλλά εκτός από μεσαιωνικού τύπου αδικία, είναι και ανοησία.

Αν ήμουν γυναίκα και με πρότειναν γι' αυτή τη θέση με τέτοια διαδικασία, θα απέρριπτα την τοποθέτηση διότι θα ένιωθα ότι με υποτιμά καθώς είναι εξ' ορισμού σικέ. Όχι οι γυναίκες δεν έχουν ανάγκη ποσοστώσεων. Οι ποσοστώσεις είναι δεκανίκια και το γυναικείο φύλο δεν τιμάται με το να το αντιμετωπίζουν ως ανάπηρο, απεναντίας!

Προφυλάξτε τα δικαιώματα των γυναικών από τους ηλίθιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου