Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Κλείστε τον ΑηΒασίλη στη φυλακή!



Αντιγράφω από τη συμπαθή ιστοσελίδα της Ευαγγελικής Εκκλησίας Λάρισας:
Δυστυχώς είμαστε πάλι στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε τη νοοτροπία των αστυνομικών απέναντι στους διαφορετικούς, τους μετανάστες και μάλιστα στους μη Ορθόδοξους:
Την Πέμπτη της παραμονής των Χριστουγέννων οι Ρουμανόφωνοι αδελφοί μας, γύρισαν με την αυτοσχέδια χορωδία τους από σπίτι σε σπίτι κι έψαλλαν μέσα στην ησυχία της νύχτας, Χριστουγεννιάτικους ύμνους. Αυτή όμως η όμορφη εκδήλωση, αμαυρώθηκε από την άκομψη -το λιγότερο- επέμβαση της αστυνομίας που θεώρησε ότι ο στόλος(!) των ΙΧ των αδελφών μας, είχε πάει στη γειτονιά, σύν γυναιξί και τέκνοις, για να… κάνουν τις Χριστουγεννιάτικες… ληστείες τους. Βέβαια κάθε επισκέπτης σε μία γειτονιά δεν είναι ληστής. Όπως κάθε μη Έλληνας δεν είναι ληστής. Όπως επίσης ένας στόλος οικογενειών με τα αυτοκίνητα σταθμευμένα σε πλατεία με τα αλάρμ αναμένα δεν μπορεί να είναι ληστές! Τους ζήτησαν μάλιστα τηλεφωνικά να μη… φύγουν αλλά να τους περιμένουν να έρθουν για να τους… ελέγξουν και ενδεχομένως να τους συλλάβουν. Ε οι ληστές δεν περιμένουν την αστυνομία να έρθει! Εδώ βλέπουμε το ρατσισμό των αστυνομικών μας, οι οποίοι φέρθηκαν σκληρά και απαξιωτικά στους αδελφούς μας.
Στη συνέχεια δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί τραγουδούν τα κάλαντα βράδυ κι όχι πρωί “οπως “κάνουμε εμείς εδώ”. Βλέπετε ό,τι δεν ταιριάζει στις συνήθειές μας είναι ύποπτο. Τέλος τους κατηγόρησαν ότι ενοχλούν τους περίοικους με τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια τους, αγνοώντας ότι είναι Χριστούγεννα, υπάρχουν έθιμα, για τα οποία όσον αφορά τους Ορθοδόξους, κανείς δεν διανοήθηκε να απαγορεύσει! Δεδομένου μάλιστα ότι οι -κατά τεκμήριον- Ορθόδοξοι περίοικοι δεν διαμαρτυρήθηκαν, αλλά απεναντίας έκαναν κολακευτικά σχόλια. Τέλος πάντων έχουμε συνηθίσει σε τέτοια ιταμή συμπεριφορά από μέρους των αρχών και δεν αφήσαμε ο αρνητισμός τους να κάμψει το γιορτινό μας πνεύμα. Δεν προβήκαμε σε διαμαρτυρία, αλλά επιφυλασσόμαστε αν αυτού του είδους τα γεγονότα πολλαπλασιαστούν, να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας, όπως παντού στον πολιτισμένο κόσμο."

Τι να πούμε τώρα εμείς...και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου