Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ευρωπαϊκή σκαιότητα


     Τελικά μετά την Ευρωπαϊκή αντίδραση των Καννών, η εκδοχή ότι αυτοί θα μαλάκωναν στο διακύβευμα του δημοψηφίσματος, δεν δικαιώθηκε. Αντίθετα ενεργοποιήθηκαν τα αρνητικά ανακλαστικά τους και “τιμώρησαν” την Ελλάδα με την απαξίωσή τους. 
   Η διεθνής πολιτική σκηνή είναι σκληρή και χρειάζεται ψυχραιμία. Ψυχραιμία που δεν επέδειξαν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, αλλά που οπωσδήποτε πρέπει να επιδείξουμε εμείς.     
    Όμως αυτή η συμπεριφορά τους θα μπορούσε και να ενεργοποιήσει τα δικά μας εθνικά ανακλαστικά, το εθνικό μας φιλότιμο και να τραβήξουμε το σκοινί στα άκρα. Ουσιαστικά εκείνοι εκβιάζουν το λαό μας χωρίς προσχήματα, λέγοντας ότι εμείς κάναμε πολλά για να σας σώσουμε κι εσείς ακόμα συζητάτε αν θέλετε να σας σώσουμε. Αυτή η θέση όμως δεν είναι ακριβώς έτσι και χωράει πολλή συζήτηση, ενώ επιπλέον συνιστά υπεροπτική αντιμετώπιση ενός ολόκληρου λαού.
    Επιπλέον δείχνει αφενός μεν πόσο έχουμε χάσει τον εθνικό μας αυτοπροσδιορισμό, την εθνική μας κυριαρχία καθώς ουσιαστικά πρέπει να τους ρωτήσουμε για να κάνουμε δημοψήφισμα -είτε αυτό συνιστά ιδιοφυή κίνηση, είτε όχι- αφετέρου δε ότι δεν έχουμε ισχυρούς ηγέτες που θα παίρνουν αυτό που θέλουν στις διεθνείς συναντήσεις, ή που θα ξέρουν να απαντούν αναλόγως στους εθνικούς εκβιασμούς. Διότι δεν μπορείς να εκβιάζεις ένα ολόκληρο λαό λέγοντάς του ότι αν δεν πείτε ΝΑΙ, χάνετε την 6η δόση! Είναι καθαρή παρέμβαση στο δημοψήφισμα!
     Και η αντιπολίτευσή μας αντί πιάσει το υπονοούμενο και να συσπειρωθεί σε μια κοινή εθνική στάση, δουλικά σύρεται από τον εκβιασμό σε μια διχαστική εθνικά στάση ενάντια στην κυβέρνηση για τη φαεινή ιδέα του πρωθυπουργού μας -όσο τον βρίζουν, τόσο αρχίζω να τον συμπαθώ, είπε κάποιος- να κάνει δημοψήφισμα. Στο ίδιο πνεύμα και το κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση, ουσιαστικά προσπαθούν να κατευνάσουν τις προκλητικές θέσεις των “διασωστών μας”, “μαλώνοντας” τον πρωθυπουργό της χώρας.  Ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι σπρώχνεται στην έξοδο και η κυβέρνηση μάλλον πέφτει, όμως δεν έπρεπε να δεχτούμε να μας το επιβάλουν οι ξένοι.
    Η Μέρκελ χθες έριξε τις μάσκες λέγοντας ότι “σέβεται τους Έλληνες όταν είναι λογικοί”. Όταν είναι φρόνιμα παιδιά εννοεί! Τώρα που κατά τη γνώμη της δεν είναι, θα τους τιμωρήσει!!! Ο Σαρκοζί με σκαιό τρόπο δήλωσε: “Οι Έλληνες δεν θα λάβουν ούτε ένα σεντ παραπάνω όσο δεν θα έχουν υιοθετήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης που ΑΠΑΙΤΗΣΕ το ΔΝΤ”. Όχι μ’ αυτή τη ρετσινιά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στη από μέρους τους διάσωσή μας. Χτίζουμε σε μια σχέση εξάρτησης και θα είμαστε για πάντα υπόδουλοι!
      Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχουμε μια πιο ψύχραιμη ματιά από τους σημερινούς New York Times  που δείχνουν να κατανοούν τη χώρα μας. 
Ας προσέξουμε ανεξάρτητα από τις πολιτικές απόψεις μας να είμαστε συσπειρωμένοι σαν έθνος! 
ΥΓ. Οι συντάξεις άνω των 1.000€ περικόπτονται κατά 20 και 40% από 1ης Νοεμβρίου! Αυτός είναι ο δρόμος της σωτηρίας μας; Τέτοια σωτηρία επιλέγουμε;         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου