Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Επιτήδειοι αρχηγίσκοι ή τυφλοί λαοί;

Στην αυταρέσκειά τους οι μεγάλοι δείχνουν την αδυναμία τους: Τη μικρότητά τους. (Κάνει ότι τάχα σκουπιζει τον ιδρώτα του, αλλά στην πραγματικότητα πουδράρει τις ρυτίδες του!)


Θα μου πείτε τώρα τι θέλεις εσύ και ασχολείσαι με τον Μπερλουσκόνι. Όπως θα λέγαμε λίγα χρόνια πριν για τον περιώνυμο Μπους, ή ακόμα παλιότερα για τον Χίτλερ. Ξέρω ‘γω! Ίσως επειδή νιώθω ότι ο καβαλιέρε κοροϊδεύει εμένα προσωπικά και δεν αντέχω την κοροϊδία. Μας βγάζουν οι λαοί τους ένα σωρό ανώμαλους, τρελούς ή λαοπλάνους, επιδέξιους δημοκρατικούς μονάρχες που όχι μόνο τους πίνουν το αίμα αλλά κάποια στιγμή χορταίνουν από το ντόπιο και κοιτούν και παραδίπλα!

Θα μου πείτε Ιταλός είσαι; Σίγουρα όχι, αλλά πιο πολύ απ’ όλα με πειράζει η υποτίμηση της νοημοσύνης. Έτσι θέλω να πω στον καβαλιέρε ότι εμένα τουλάχιστον δε με πείθει. Ξέρω, ξέρω, ο καβαλιέρε γι’ αυτό δεν μπορεί να κοιμηθεί στη βίλα του, σκέφτεται έναν ανυπότακτο Έλληνα που του αντιστέκεται. Ε λοιπόν κε Μπερλουσκόνι, μπορεί οι υπήκοοί σου να μη σε πήραν  πρέφα, αλλά σε πήρα εγώ. Μη το πάρεις και πάνω σου ότι όλοι βλάκες θέλουν να κυβερνηθούν από σένα, το υπνωτικό δεν πιάνει σε όλους. Προσβάλλεις τη δημοκρατία κε Μπερλουσκόνι, προσβάλεις το κοινό περί δικαίου αίσθημα κε Μπερλουσκόνι. Κάποτε μπορει να ήσουν φτωχός αλλά δεν σου αξίζει η κορφή στην οποία έφτασες. Μπροστά στα μάτια όλων μας, δείχνεις τι μέσα χρησιμοποίησες για να φτάσεις εκεί. Δεν έχεις τσίπα. Χρησιμοποιείς ασυστόλως τις δημοκρατικές διαδικασίες, την εξουσία σου και το βουλευτικό σου άσυλο για να περιυβρίζεις όλους εμάς τους απλούς πολίτες, το λαουτζίκο, τους υπηκόους, στο παγκοσμιοποιημένο χωριό που ζούμε.

Να τον χαίρονται οι Ιταλοί τον γόη τους που τον λατρεύουν. Μια δημοσκόπηση ανεβάζει τη λατρεία τους στο 74,8%, μια άλλη στο 53%. Ας κρατήσουν την περηφάνεια τους για τον εαυτό τους. Κολλάει η γρίπη των χοίρων, ίσως και η τρέλα των αγελάδων, όχι και η τρέλα των Ιταλών! Στη δεκαετία των 70, πόσο θα τον έχουν ακόμα, θα μας αδειάσει τη γωνιά σε λίγο. Θα μείνει μόνο ο τρόμος του πόσο εύκολο είναι κάποιοι επιτήδιοι να πλανήσουν ολόκληρους λαούς. Να κλέβουν την εφορία, να παραβιάζουν τον ανταγωνισμό, να πλουτίζουν παραβαίνοντας τους νόμους, να φυγοδικούν και μάλιστα να επιτίθενται στους δικαστές, να ψηφίζουν νόμους φωτογραφικά φτιαγμένους για την περίπτωσή τους, αθωώνοντας εαυτούς… Δεν ξέρω ο Μπερλουσκόνι είναι τόσο επιτήδειος ή ο λαός του είναι τυφλός. Θου Κύριε φυλακίν τω στόματί μου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου