Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Όνομα γηπέδου Λάρισας



Επανέρχομαι για μία ακόμα φορά στο θέμα της ονομασίας του γηπέδου της ΑΕΛ. Το γήπεδο πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του αλλά η ονοματοδοσία του ακόμα δεν προχωράει, παρότι η ανακοίνωση της ΠΑΕ την περιέγραφε σαφώς. Θα έπρεπε δηλαδή στο τέλος τους Ιουνίου να επιλεγεί ένα όνομα από όσα προκρίνονταν από τις πάμπολλες προτάσεις. Θα ψηφίζονταν από το κοινό της πόλης και ο «νονός» ή «οι νονοί», θα είχαν κάποια συμβολική επιβράβευση (3.000€ και εισιτήρια διαρκείας).

Όμως τίποτα από αυτά δεν προχώρησε μέχρι σήμερα. Αν απλώς άλλαξε η ημερομηνία γιατί δεν βγήκε η ΠΑΕ να το ανακοινώσει ευθαρσώς και με σαφήνεια, αναφέροντας μάλιστα το λόγο αυτής της αναβολής; Αν ματαιώθηκε η ιδέα, πάλι γιατί δεν βγήκε να το πει; Στην τελευταία περίπτωση βέβαια πολλές δικαιολογίες δεν χωρούν, καθότι είχε ανακοινωθεί επίσημα η πιο πάνω διαδικασία. Τόσο επιπόλαια ανακοίνωσαν μια διαδικασία με συγκεκριμένες ημερομηνίες, χωρίς να το έχουν μελετήσει επαρκώς; Αν ήθελαν να δώσουν μόνοι τους το όνομα κανείς δεν τους εμπόδιζε να το επιλέξουν από την αρχή. Δεν ήταν υποχρεωμένοι να καταφύγουν στην ανοιχτή διαδικασία.

Σ’ αυτό το θέμα αναφέρθηκα και μέσα στο καλοκαίρι χωρίς όμως να έχουμε κάποια διαφώτιση από την πλευρά της ΠΑΕ, εκτός από μια γενικόλογη δικαιολογία. Αιτίες όμως και νέες ημερομηνίες δεν πήραμε.

Οι σύγχρονες ΠΑΕ που θέλουν τον κόσμο κοντά τους, πρώτον πρέπει να έχουν μια ελάχιστη οργανωτική ικανότητα –και σ’ αυτό το σημείο δεν την βλέπουμε- και επιπλέον πρέπει να σέβονται τον κόσμο τους κι όχι να τον αγνοούν επιδεικτικά –κάτι που εδώ βλέπουμε-. Και τίποτα υστερόβουλο να μην κρύβεται πίσω από αυτή την κακή διαχείριση, όταν αφήνεις τους άλλους στο σκοτάδι, προκαλείς υπόνοιες ότι «κάτι κρύβεται».

Περιμένουμε απάντηση. Αυτή τη φορά ειλικρινή και σαφή. Ε δεν είναι και κανένα δύσκολο θέμα!

1 σχόλιο:

  1. Νομίζω πως προκρίθηκαν ονόματα που δεν άρεσαν στον πρόεδρο και την κάναν μούγγα. Εξάλλου ο πρόεδρος έχει άλλα προβλήματα να λύσει, με τέτοιες λεπτομέρειες θα ασχολείται. Άλλωστε ξέρουμε τι καβούρια έχει στις τσέπες του, να δίνει και 3000€ σε κάποιον φαντασιόπληκτο νονό οπαδό και από πάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή