Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Αυτοϋπονομεύσεις στο παραπέντε!


1-1 φαίνεται ότι διαμορφώνεται το σκορ αυτοϋπονομεύσεων, μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων σ’ αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές –αν κι εγώ θεωρώ πιο δίκαιο σκορ το 1-1,5!-.

Συγκεκριμένα η ΝΔ έβαλε αυτογκόλ αρχικά διά του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά όταν στα Ευρωπαϊκά φόρα έλεγε εν ολίγοις, ότι στηρίζει το μνημόνιο και στο εσωτερικό ακροατήριο επέμενε στην σε υψηλούς τόνους πολεμική του. Αυτό το αυτογκόλ όμως λίγοι θα καταλάβαιναν αν δεν το υπογράμμιζε ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έσπασε την εκκωφαντική του σιωπή –τυχαίο, δεν νομίζω- λέγοντας ότι το μνημόνιο ήταν αναγκαίο κακό!!! Τη στιγμή που στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές κανείς πια –δυστυχώς- δεν ενδιαφέρεται για πρόσωπα, ακόμα και οι μέχρι τώρα δήμαρχοι δεν προσπαθούν καν να επιδείξουν έργο (από υπερβολική αυτοπεποίθηση ή συνεπεία της φτώχειας των ταμείων τους λόγω κρίσης;) αλλά όλη η επιχειρηματολογία περιορίζεται στην υποστήριξη ή όχι του μνημονίου. Λες και οι δήμαρχοι ή οι περιφερειάρχες θα είναι αυτοί που θα αποφασίσουν επ’ αυτού! Έτσι τελικά κατάφερε η ίδια η ΝΔ να αμφισβητεί επί της ουσίας το κύριο επιχείρημά της –αν όχι το μόνο- στο οποίο επένδυσε σ’ αυτές τις εκλογές.

Από την άλλη πλευρά το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να τινάξει στον αέρα τα λίγα που είχε πετύχει μέχρι τώρα, αφού η κυβέρνηση του έστειλε τις περιβόητες επιστολές περαίωσης και μάλιστα μέσα στις τρεις τελευταίες μέρες πριν από τις εκλογές, ώστε να μείνει ως τελευταία εντύπωση και να είναι σχεδόν αδύνατη η διαχείριση της κρίσης που προκάλεσε... Σατανικό! Τραγικό λάθος του ΚΕΠΥΟ ή του υπουργείου; Ή μήπως δάκτυλος της αντιπολίτευσης μέσα από τους μηχανισμούς του κράτους; Μου φαίνεται ότι θα αρχίσω κι εγώ να πιστεύω σενάρια τύπου Παπαρήγα, περί προβοκάτσιας, και κατασκοπευτικών σεναρίων σοβιετικού τύπου! Να ήταν απόφαση του υπουργού, το βρίσκω πολύ χοντροκομμένο λάθος κι εντελώς αψυχολόγητο για να είναι αληθινό το σενάριο.

Ε λοιπόν, σ’ αυτή τη μονομαχία λαθών, νομίζω ότι το κυβερνητικό κόμμα χάνει στα σημεία. Πάντα βέβαια σε επίπεδο εντυπώσεων και μάλιστα της τελευταίας στιγμής, που όλοι ξέρουμε πόσο καθοριστικές είναι για το τελικό αποτέλεσμα έστω κι αν δεν αγγίζουν την καρδιά του διακυβεύματος των εκλογών. Σε κανένα δεν αρέσει ένας αγώνας ποδοσφαίρου που παίρνεται με αυτογκόλ εκατέρωθεν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου