Ο μαγνητικός βοράς της γης τρελάθηκε. Μετακινείται με διπλάσια ταχύτητα από τη συνήθη. Και τι μας νοιάζει εμάς θα πείτε το καπρίτσιο του μαγνητικού βορά; Κι όμως! Αεροδρόμια στις ΗΠΑ αναγκάστηκαν να αλλάξουν τον προσανατολισμό των αεροδιαδρόμων τους. Σενάρια μεγα-σεισμών και μεγα-ηφαιστείων μελετώνται σοβαρά πλέον. Παρατηρήθηκαν σμήνη πουλιών που ενώ πετούσαν κανονικά, ξαφνικά έστριψαν με κατεύθυνση προς το έδαφος, στο οποίο και ...συνετρίβησαν!
Αιτίες; Πολλές και ανθρώπινης παρέμβασης οι περισσότερες.
Ξέρουμε ότι οι πάγοι λιώνουν στους πόλους και σίγουρα δεν το κάνουν γιατί έτσι τους κάπνισε αλλά λόγω της αλόγιστης καύσης υδρογονανθράκων του ανθρώπου. Το νερό που δημιουργείται από αυτή την τήξη αυξάνει τις ποσότητες των ωκεανών τους στον Ισημερινό με αποτέλεσμα την αλλαγή της ταχύτητας αλλά και του άξονα περιστροφής.
Το τσουνάμι της Σουμάτρας μετατόπισε τον Βόρειο Πόλο κατά περίπου 2,5 εκατοστά το 2005. Ο σεισμός των 7,8 ρίχτερ στη Νέα Ζηλανδία στις 16 Ιουλίου 2009, τη μετατόπισε κατά 25 εκατοστά εγγύτερα προς την Αυστραλία. Ενώ αυτός της Χιλής, μετατόπισε τον άξονα περιστροφής κατά 8 ακόμη εκατοστά. Υπολογίζεται ότι αν το Φαραωνικών μεγεθών φράγμα των τριών φαραγγιών της Κίνας, φτάσει τα 10 τρισεκατομμύρια γαλόνια νερού, θα κουνήσει τον άξονα της γης κατά δύο εκατοστά και θα μικρύνει την ημέρα κατά 0,06 μικροδευτερόπλεπτα...
Περιμένουμε την Green Land να ξαναγίνει ...green, από white που είναι σήμερα καθώς οι παγετώνες της λιώνουν με απίστευτους ρυθμούς και πέρα κάθε πρόβλεψης των προσομοιώσεων. Ο μαγνητικός βόρειος πόλος το 1831 που πρωτοανακαλύφτηκε , «ταξίδευε» ΒΑ με ταχύτητα 15 χλμ. ανά έτος. Το 1989 άρχισε να επιταχύνει εκ νέου τον βηματισμό του κατά το 2007 βεβαιωθήκαμε ότι καλπάζει πλέον προς τη Σιβηρία με ταχύτητα 55-60 χιλιόμετρα το χρόνο!
Προλαβαίνω μέχρι το προσδόκιμο της ζωής μου;;;
Όταν από εμάς περισσεύει, τι να σου κάνει κι αυτός;
ΑπάντησηΔιαγραφή