Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Hot spot Δήμου Λάρισας



Στα φτερά του wifi αλλά και των ποδηλάτων

Συγχαρητήρια στο Δήμο Τρικάλων για τις πρότυπες πρωτοβουλίες του, όπως το δωρεάν δίκτυο ασύρματης δικτύωσης ίντερνετ, που παρέχεται δωρεάν στους δημότες της πόλης. Ήδη οι υπόλοιποι Δήμοι της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού ζητούν από τα Τρίκαλα τεχνογνωσία...

Ο δικός μας δήμος (Λάρισα) κάτι ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες αλλά προσωπικά δεν βλέπω τίποτα. Μόνο στην Κεντρική πλατεία μπόρεσα να πιάσω ένα ασθενές σήμα, που κάθε τόσο διακόπτονταν καθώς προχωρούσα. Εδώ είχα σήμα, ενώ ένα – δύο βήματα παρακάτω δεν είχα. Ας μη μας πουν πάλι αυτές τις γελοίες δικαιολογίες ότι τα... κλαδιά των δέντρων κόβουν το σήμα!!! Άλλωστε με ...μισή Κεντρική πλατεία δεν μιλάμε για ασύρματη δικτύωση ίντερνετ της Λάρισας! Απέχουμε παρασάγγας.

Μου θυμίζει την εξαγγελία των ποδηλατοδρόμων που μετέδωσαν τα ΜΜΕ πριν από καιρό, ότι η Λάρισα είναι ο... παράδεισος των ποδηλάτων! Μήπως μιλάμε για άλλη Λάρισα; Γιατί στη δικιά μου δεν το βλέπω. Καλό ήταν το ξεκίνημα, αλλά νομίζει κανείς ότι αρκεί; Με δυο τρεις ποδηλατοδρομίσεις, -Παπαναστασίου (μία κατεύθυνση), Ανθ. Γαζή, Λογιωτάτου, Ιωαννίνων- νομίζει κανείς ότι σήμερα έχουμε δίκτυο ποδηλατοδρόμισης στην πόλη μας; Αντίθετα στους στενούς δρόμους μας που στένεψαν περισσότερο με τα καινούργια πιο πλατιά πεζοδρόμια –ωραία είναι δεν λέω- τα αυτοκίνητα «ξύνουν» κυριολεκτικά τους ποδηλάτες που μοιάζουν να καβαλούν τα «φτερά» των αυτοκινήτων!

Κάντε και καμία υπέρβαση αγαπητοί.. Δήμιοί μας! Να πετάξουμε κι εμείς στα φτερά –όχι των αυτοκινήτων- αλλά των ποδηλάτων και του ίντερνετ!

2 σχόλια:

  1. Μην είσαι άδικος. Έχουμε ένα μόνον ποδηλατόδρομο, αλλά καλό. Είναι πολύ μακρύς, ξεκινάει από Νεάπολη, Λιβαδάκι και φτάνει στο κέντρο. Λίγο το έχεις?

    Όσο για το WiFi: έχουμε ασύρματο δίκτυο στην πόλη μας....βλακείας. Μεταδίδεται χωρίς καλώδια παντού. Ίσως αυτό φταίει που δεν μπορείς να πιάσεις σήμα. Υπάρχουν ασύρματα εμπόδια χαζομάρας που αιωρούνται στην πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου.
    Αλλά ποδηλατόδρομο έχει τελικά η... Νεάπολη κι όχι η Λάρισα! Και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η Λάρισα ο παράδεισος του ποδηλάτου όπως Αθηναϊκές εφημερίδες έγραφαν. Φυσικά δεν υποτιμώ το λίγο που έγινε, αλλά δεν αρκεί πρώτον, και δεύτερον η γενίκευσή του δημιουργεί αναληθή εικόνα ευημερίας και πολιτισμού για την πόλη μας, που μακάρι να τα είχαμε αλλά... δεν τα έχουμε δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή