Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Πλημμυρίσαμε από... ακραία καιρικά φαινόμενα




Μετά από τις Ευρωπαϊκές πλημμύρες, τη σκυτάλη πήρε η Αυστραλία. Δεν προλάβαμε να το συνειδητοποιήσουμε και μας ενέσκηψε και η Βραζιλία.
Φαίνεται ότι είναι η εποχή του Νότιου ημισφαιρίου.
Τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα φέτος για τις προμήθειες σιταριού μετά και τις φωτιές της Ρωσίας.

Το σερί γίνεται ανησυχητικό και θα πρέπει να κάνει καχύποπτο και κάθε σκεπτικιστή πλέον, καθότι δεν έχουμε πάρει ανάσα, από το ηφαίστειο της Ισλανδίας, τη διαρροή πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού, τον πριν από ένα χρόνο σεισμό στην Αϊτή... και αναφέρουμε μόνο τα πιο χτυπητά γεγονότα οικολογικής φύσεως.
Σαν αντίστροφη μέτρηση για την πυροδότηση μιας οικολογικής βόμβας μοιάζει.

Πλημμύρες σε Αυστραλία

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=378063&dt=14/01/2011

Πλημμύρες στη Βραζιλία

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=378046&dt=14/01/2011

...και η ανθρωπότητα ετοιμάζεται για την αντιμετώπιση των δεινών που έρχονται. Όχι βέβαια τα δεινά που συνεπάγεται η διασάλευση της οικολογικής ισορροπίας από την ανθρώπινη υπερδραστηριότητα, αλλά από την... έλευση των εχθρικών εξωγήινων όντων!

http://www.skai.gr/news/technology/article/160212/i-anthropotita-na-proetoimastei-gia-mia-sunadisi-me-exogiinous/

Η ανθρωπότητα κινδυνεύει όντως αλλά κινδυνεύει από τα μέλη της κι όχι από εξωτερικούς εχθρούς. Η ανθρωπότητα φαίνεται να έχει περιπέσει σε μία αυτοκαταστροφική δίνη. Δεν μπορεί να αξιολογήσει επαρκώς τους άμεσους κινδύνους που απορρέουν από τις επεμβάσεις του στη φύση, τη στιγμή που δεν διστάζει να εφεύρει νέους και αναπόσεικτης ύπαρξης εχθρούς. Για αυτοαποπροσανατολισμό; Δείγμα μώρανσης της αυτοκαταστροφικής σοφίας του;

Η ιστορία αν κάτει μας δίδαξε, είναι ότι κάθε απόγειο ακμής φέρνει μία έντονη παρακμή. Θα είναι απλω΄ς παρακμή; Θα βρεθούμε πάλι εκεί από όπου ξεκινήσαμε; αυτή τη φορά θα τινάξουμε σοτν αέρα την ίδα μας την ύπαρξη; Θα δείξει! Δεν ξέρω όμως ποιοι θα είναι εκεί να το δουν και τι αξία θα έχει τότε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου