Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Οι θερμοκρασίες σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο φέτος




Στις αρχές της άνοιξης μάθαμε ότι ο περασμένος χειμώνας ήταν ο θερμότερος όλων των εποχών. (Πάντα από το 1880 που άρχισαν να κρατούνται σε αρχείο οι μετρήσεις. )


Στις αρχές του καλοκαιριού μάθαμε το ίδιο για την περασμένη άνοιξη.
http://alkaioslarsinos.blogspot.com/search?q=θερμοκρασίες

Χθες μάθαμε ότι το καλοκαίρι μας που μόλις έκλεισε, ήταν το δεύτερο θερμότερο όλων των εποχών... Φυσικά μιλάμε για μέσες τιμές και συνολικά για τη γη. Έτσι ας μη πει κάποιος ότι στη δική του χώρα είχαμε και πολύ θερμότερα καλοκαίρια, καθότι δεν υπολογίζεται η δική του χώρα αλλά όπως είπαμε συνολικά ο πλανήτης.


"Τι χρείαν πλέον μαρτύρων έχομεν;" Μπορεί κανείς να παραβλέψη τη συνεπή και συνεχή άνοδο της θερμοκρασίας; Μπορεί να εξηγηθεί με τους νόμους των πιθανοτήτων ως τυχαία η κατά σειρά επίτευξη "οροφών" στις μετρήσεις;
Μέχρι εμείς να αποφασίσουμε ότι οι ενδείξεις μας φτάνουν για να καταλήξουμε ομόφωνα ότι ο πλανήτης μας έχει πρόβλημα, ώστε έπειτα να αποφασίσουμε τρόπους αντιμετώπισης μετά από ένα κυκεώνα αντεγκλήσεων για την επιλογή των πλέον κατάλληλων λύσεων, τα γεγονότα θα μας έχουν ξεπεράσει! Κοινώς ο πλανήτης μας θα έχει... κρασάρει (κατά το κουμπιοτερικώς λεγόμενον).

Όταν η ανθρώπινη σοφία αποδεικνύεται μωρία...

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα φίλε μου..

    Έτσι είναι όπως το λές.. Όι κενρτικές πολιτικές αλλά και η καθημερινότητά μας θυμίζει το σοφό ρηθέν 'Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν..'

    Α, να μην ξεχάσω: το Προφίλ σου.. τα σπάει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για τον κόπο σου να επικοινωνήσεις μαζί μου. Σϊγουρα είναι για μένα μια ευχάριστη έκπληξη κάθε επικοινωνία, που γίνεται πολιτισμένα και καλοπροαίρετα, έστω κι αν εκφράζει διαφωνία.
    Αλλά το προφίλ μου τι πρόβλημα έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή