Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Αποτελέσματα πανελλαδικών εξετάσεων

Ο αντρικός μου φακός διακρίνει την εστίαση του δημοσιογραφικού φακού στις όμορφες νεαρές με τα χέρια σηκωμένα στις λίστες επιτυχόντων. Κάτι σαν τα γυμνά πόδια των παρελαυνόντων κοριτσιών στις εθνικές επετείους. Αφήστε τις μικρούλες ήσυχες οφθαλμολάγνοι!

Αυτές είναι οι εθνικές μας εξετάσεις. Κάθε χρόνο τέτοιον καιρό, όλο το Έθνος σύσσωμο κατέρχεται στον αγώνα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Γιατί όμως; Γιατί πρέπει όλο το έθνος να περιμένει εναγωνίως τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας; Η προηγούμενη γενιά είχε θεοποιήσει –ή δαιμονοποιήσει- αυτό το Εθνικό σόου, ελπίζω ότι η επόμενη θα το απομυθοποιήσει. Εμένα προσωπικά δεν μου λένε και τίποτα ιδιαίτερο. Αν αποφορτίσουμε τα παιδιά μας από όλη αυτή τη δημοσιότητα, ελπίζω ότι θα τους μειώσουμε το άγχος και θα ξεσκεπάσουμε το μύθο των πανελλαδικών. Πολλή φασαρία για το τίποτα. Εγώ που τα λέω αυτά, πέρασα φυσικά από τις συμπληγάδες των πανελλήνιων ως εξεταζόμενος αλλά και ως πατέρας εξεταζόμενου...

Παιδιά μου cool!

Αν κάποιος δίνει εξετάσεις σ’ αυτό το «εθνικό» γεγονός, αυτό είναι το Υπουργείο Παιδείας και συνακόλουθα το κράτος. Κανείς άλλος. Κι αυτό μας έχει συνηθίσει να παίρνει μηδέν. Όχι δεν είναι ισοπεδωτικές γενικεύσεις και γενικόλογοι αφορισμοί. Το κράτος μας οδηγημένο από τους πολιτικούς μας κι εκείνοι οδηγημένοι από εμάς το λαό, κόπηκε ήδη στην οικονομική διαχείριση αλλά έχει την υποκριτική απαίτηση να διδάξεις τα παιδιά συνέπεια και ευταξία. Έχει την απαίτηση εγώ να πληρώνω με ευσυνειδησία τους φόρους μου, ενώ το ίδιο οφείλει 6 δισεκατομμύρια ευρώ στις επιχειρήσεις σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών στη δημοσιότητα για το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_17/05/2011_442295

Η Ελλάδα έδωσε εξετάσεις και... κόπηκε!

Έχει κοπεί προ πολλού στην οικονομική διαχείριση, στην παιδεία, στο ασφαλιστικό σύστημα, στο σύστημα υγείας, στο σύστημα δημόσιας διοίκησης...

CUT!

Όσο για το εκπαιδευτικό μας σύστημα, ειδικά σε ότι αφορά την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, διεκδικεί το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την απαξίωση της κοινωνίας μας. Ο χώρος της παιδείας ήτανε πάντα ο κατεξοχήν ευαίσθητος.

CUT!

Γράφεις και βαθμολογείσαι κατά τα κριτήρια κάποιων...

Μετά βγαίνει η ταρίφα του χρηματιστηρίου σπουδών. Με το ποσό που διαθέτεις –βαθμολογία-, παίρνεις μόνο δημοσίων σχέσεων Καστοριάς... Τι να κάνεις, χρηματιστήριο είναι αυτό! Παίρνεις το δρόμο για Καστοριά και για... δημόσιες σχέσεις σ’ αρέσει δε σ’ αρέσει. Είτε σου ταιριάζει είτε όχι!

Είναι κάτι σαν δημοπρασία. Μπορεί να στοχεύεις κάτι που σου αρέσει, αλλά με το ποσό που διαθέτεις –κατά τους εξεταστές- θα πάρεις μόνο ότι δεν πάρουν οι άλλοι.

Είναι σαν την αγορά. Βγαίνεις να αγοράσεις μπουφάν, αλλά τα λεφτά σου φτάνουν μόνο για κάλτσες. Ε λοιπόν σου δίνουν κάλτσες και βγαίνεις στον ψόφο χωρίς μπουφάν αλλά με κάλτσες!!!

Καλό καλοκαίρι παιδιά μου. Μη τους δίνεται σημασία. Κοιτάξτε να φτιάξετε το μέλλον σας μόνοι σας, ερήμην τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου