Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Χρεοκοπία Vs Μεσοπρόθεσμο = Χρεοκοπήσαμε!



Όλι Ρεν: "ψηφίστε το μνημόνιο για να μη χρεοκοπήσετε!"

Μα νόμιζα ότι είμαστε ήδη χρεοκοπημένοι. Μόνο οι τράπεζες δεν χρεοκόπησαν ακόμα, ας είναι καλά το χρεοκοπημένο κράτος που τις επιδοτεί!

Το κρατικό ταμείο είναι ήδη χρεοκοπημένο κι έχει μόνο για τα χρεολύσια κι αυτά δεν τα έχει αλλά τα παίρνει δανεικά...

Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα κλείνουν οι μία μετά την άλλη. Χωματερή επιχειρήσεων γίναμε.

Οι ιδιώτες δεν έχουν ούτε για να πληρώσουν τους βασικούς λογαριασμούς τους.

Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι που έχουν εισόδημα, έστω και μειωμένο αλλά και κάποιες καταθέσεις. Άλλοι μεγάλες κι άλλοι μικρές. Δεν φαίνεται όμως αυτοί να είναι ο κανόνας αλλά μια μειοψηφία μόνο. Μακάριοι σήμερα, μόνο όσοι παίρνουν μισθό –έστω και μειωμένο- από το δημόσιο, τις τράπεζες ή κάτι παρόμοιο. Αυτοί είναι που υποστηρίζουν το μνημόνιο, το απαραίτητο γι’ αυτό μεσοπρόθεσμο και τη μη πτώχευση. Λογικό είναι βέβαια γιατί με την πτώχευση θα χάσουν κι αυτή την κατ’ επίφασιν σιγουριά που έχουν. Όμως πιστεύει κανείς σοβαρά ότι σε ένα ή δύο χρόνια η Ελλάδα θα έχει φτιάξει όλες της τις υποδομές για να πάρει μπρος η ανάπτυξη; Υπάρχει δηλαδή ελπίδα μετά από 1-2 χρόνια να μη χρειαζόμαστε κι άλλα δανεικά; Μα δεν το βλέπετε ότι απλώς αναβάλλουμε την πτώχευση απλώς, μεγαλώνοντας το συνολικό ποσό των δανείων μας και σπαταλώντας άλλα δύο χρόνια, εξαντλώντας την υπομονή και ξεζουμίζοντας το λαό με επιβράβευση την ετεροχρονισμένη και όψιμη.. πτώχευση!

Αυτή η μερίδα συμπολιτών μας λοιπόν πιστεύει ότι όλοι οι άλλοι που προτιμούν την πτώχευση, είναι συλλήβδην από αυτούς που έχασαν τα προνόμια της προηγούμενης περιόδου και γι’ αυτό αντιδρούν. Αν μπορούσαν να μπουν στη θέση τους όμως θα έβλεπαν ότι απλώς ανήκουν στην κατηγορία των μουσκεμένων που φυσικά δεν φοβούνται τη βροχή...κΌχι ότι δεν υπάρχουν και κάποιοι βρεγμένοι που φοβούνται τη βροχή, άλλωστε αυτές τις ημέρες που τα μπάνια συνδυάζονται με βρόχινο... ντουζ συχνά βλέπω στις παραλίες «λουόμενους» -τι γελοία έκφραση κι αυτή- να βγαίνουν τρέχοντας τρομαγμένοι από τη θάλασσα όταν πιάνει βροχή... Μεγάλο μυστήριο ο άνθρωπος τελικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου