Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Καταλάβατε ότι πέρασε η γιορτή του πατέρα;

Για όσους δεν το κατάλαβαν, την Κυριακή που πέρασε ήταν η μέρα του πατέρα... Πέρασε όμως χωρίς κανείς να το καταλάβει.

Βρίσκω γενικά γελοίες όλες αυτές τις ημέρες της μητέρας, του πατέρα του παιδιού κοκ. Όμως οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι άλλη αίγλη έχει η μέρα της μητέρας με τα μπαλόνια, τις καρδούλες, τα λουλούδια κοκ, από αυτή του πατέρα. Μια ρατσιστική θεώρηση, μειωτική για εμάς τους άντρες, σαν την κατά κανόνα απόδοση του παιδιού στη μητέρα από το δικαστήριο μετά από το διαζύγιο.

Ή ακόμα την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του άντρα να στρατεύεται είτε το θέλει είτε όχι, ενώ οι γυναίκες στρατεύονται μόνο εκούσια κι επί.. μισθώ και μόνο ως βαθμοφόροι! Επί πλέον οι νεαροί χάνουν ένα ή δύο χρόνια από την επαγγελματική και κοινωνική τους ανέλιξη, χωρίς ποτέ να αποζημιωθούν γι’ αυτό και μειονεκτούν στον ανταγωνισμό έναντι των θήλεων ανταγωνιστών τους που σπεύδουν να αρπάξουν τις ευκαιρίες ερήμην τους! Όχι δεν υποστηρίζω ούτε τη μη στράτευση των αγοριών, ούτε την υποχρεωτική στράτευση των κοριτσιών. Αυτό το θέμα είναι πολύπλευρο και χρήζει ειδική προσέγγισης, όμως στα πλαίσια της θρυλούμενης ισότητας, έχει κανείς την αίσθηση ότι η ισότητα κατά το νόμο είναι και τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου! Άλλη είναι η θεώρηση της συλλογικής κοινωνικής αντίληψης για τον μπαμπά κι άλλη για τη μαμά.

Φυσικά η μητέρα έχει έναν έντονο δεσμό με το παιδί, καθώς αυτό βγαίνει από τα σπλάχνα της και της κοστίζει πολύ σε ταλαιπωρία και πόνο. Κι όταν βγει, όμως ο συναισθηματικός δεσμός που δημιουργεί μεταξύ τους η μητρότητα, είναι βαθιά χαραγμένη από τον Δημιουργό στα χρωμοσώματα της γυναίκας και εντείνεται περισσότερο από το θηλασμό. Πέρα όμως από όλα αυτά, τείνει στις μέρες μας ο ρόλος του πατέρα στη γέννηση και την ανατροφή παιδιών, να υποβαθμιστεί δραματικά. Σ’ αυτό βοήθησε και η σεξουαλική απελευθέρωση που αποδέχεται τις εφήμερες σχέσεις όπως και τις σχέσεις μιας νύχτας. Ο γάμος γίνεται κάτι βαρετό, ακριβό και βαρύ οικονομικά και συναισθηματικά στους ανεύθυνους και συναισθηματικά ανώριμους σημερινούς νεαρούς. Έτσι νεαρές γυναίκες μένουν έγκυες, είτε από λάθος, είτε επειδή το ήθελαν πολύ, αλλά η σχέση δεν περπάτησε... Έτσι πολύ συχνά έχουμε ανύπαντρες μητέρες, που μπορεί να μην ξέρουν καν τον πατέρα...

Έτσι δημιουργείται και εμπεδώνεται η αντίληψη ότι ο άντρας είναι περιττός, αφού η γυναίκα το συλλαμβάνει, το κυοφορεί με προσωπική απόφαση να το κρατήσει και στο τέλος το γεννάει και το μεγαλώνει εντελώς μόνη. Ο κακός άντρας δεν είναι εκεί. Πολύ συχνά, ούτε καν το ξέρει!

Μαύρο στους κηφήνες λοιπόν!

Το ωραίο φύλο και το άχρηστο φύλο!

Εκθηλυκίστε τους άντρες!

ΤΙ ΛΕΤΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου