Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Επιστροφή στην ανταλλακτική οικονομία

      Ενόψει της επερχόμενης οικονομικής κατάρρευσης της χώρας,  κάνουν την εμφάνισή τους φαινόμενα ανταλλακτικής οικονομίας. Με καλό σκοπό ξεκίνησε η αποτύπωση αξιών σε νόμισμα, αλλά σήμερα κατέληξε να είναι εργαλείο σκλαβιάς και εκμετάλλευσης των λαών. Οι ισοτιμίες, οι μετοχές, τα ομόλογα, τα χρηματιστήρια, το φαύλο τραπεζικό σύστημα και πλείστες άλλες ...εφευρέσεις, μετέτρεψαν το χρήσιμο εργαλείο σε όργανο εκμετάλλευσης και καταπίεσης του απλού πολίτη της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας μας.

     Να μία ακόμα προσπάθεια απλής αν όχι πρωτόγονης συναλλαγής για τις καθημερινές ανάγκες  της ζωής. Παρόλη της απλότητάς τους, τέτοιου είδους συναλλαγές έχουν μια ανοσία στους ιούς των εκμεταλλευτών.

http://www.skai.gr/news/greece/article/193188/epistrofi-stin-adallaktiki-oikonomia-stin-patra/

Επιστροφή στην ανταλλακτική οικονομία στην Πάτρα


31/01/2012 | 11:11
Τελευταία Ενημέρωση: 
11:11 31/01/2012

«Μάς φέρνουν λεμόνια, πορτοκάλια, λάδι ή κρασί κάποια προϊόντα τα κρατάμε κάποια άλλα τα προωθούμε αντί για τους αγρότες. Βρήκαμε 10 χονδρεμπόρους και τούς προωθούμε τα προϊόντα» εξήγησε.
   Επιστροφή στην ανταλλακτική οικονομία (και) στην Πάτρα λόγω της κρίσης. Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή, ο έμπορος ενδυμάτων Αργύρης Ανδρουτσόπουλος τόνισε ότι όποιος έχει ανάγκη για κάποιο ρούχο μπορεί να φέρει ένα προϊόν στην τρέχουσα τιμή της αγοράς και να το αποκτήσει...

«Με ένα τενεκέ 
λάδι παίρνει εμπόρευμα για 50 ευρώ, ο κόσμος ήταν λίγο σφιγμένος στην αρχή, αλλά σιγά – σιγά συνηθίζει» δήλωσε ο κ. Ανδρουτσόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου