Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Οφείλουμε να αποφασίσουμε όλοι μας, σήμερα κιόλας!


      Το σώου του εξευτελισμού και παγκόσμιου διασυρμού της Ελλάδας και των πολιτικών της συνεχίζεται. Τους φέρνουν με το ζόρι να ψηφίσουν μετά από πολλές αντιρρήσεις αυτό που τους ζητούν κι έπειτα τους τραβούν το κόκαλο, λέγοντάς τους ότι δεν είναι αρκετό. Πρέπει να κάνουν μερικά γαβ, γαβ ακόμα! Κι εκείνοι, δώστου να αποδείξουν πόσο πρόθυμοι είναι... Και το σώου συνεχίζεται: Τώρα, αυτή την Παρασκευή, αυτή τη Δευτέρα, αυτή την Τετάρτη θα υπογράψουν για το δάνειο. Μα μόλις φτάσουν πάλι στην όαση, θα καταλάβουν ότι μόνο ένας αντικατοπτρισμός, μια οφθαλμαπάτη ήτανε! Είτε επιδιώκουν τον τέλειο εξευτελισμό της χώρας μας και την υποταγή της στα συμφέροντά τους, είτε προσπαθούν να μας αναγκάσουν να παραιτηθούμε μόνοι μας από την ευρωζώνη. 
Οι γνωρίζοντες επιμένουν: δεν πρέπει να κάνουμε πίσω, πρέπει να ψηφίσουμε:
ΤΟ ΒΗΜΑ
Η χώρα βρίσκεται σε μεγάλο σταυροδρόμι. Αντιμετωπίζει συσσωρευμένα προβλήματα δεκαετιών σε ένα διεθνές περιβάλλον απόλυτης δυσπιστίας. Είναι σαν έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας. Ωστόσο οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι επί 35 χρόνια ξοδεύουμε κάθε χρόνο 7% έως 10% περισσότερα απ' όσα παράγουμε. Κάπως έτσι διαμορφώθηκε ένα βουνό χρεών, το βάρος του οποίου πρέπει να ελαφρύνουμε αν θέλουμε να ξαναβρούμε ρυθμό και βηματισμό. Από την εποχή των Μεδίκων ακόμη η παγκόσμια ιστορία είναι γεμάτη από καταρρεύσεις κρατών και δυναστειών εξαιτίας των χρεών. ...”
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
“Είναι απαράδεκτο αυτή την ώρα οι μικροκομματικοί και επικοινωνιακοί χειρισμοί των πολιτικών μας να οδηγούν τη χώρα στη χρεοκοπία...
Όσο για τον κ. Παπαδήμο, το καλύτερο -από εθνική σκοπιά- είναι να μιλήσει ανοικτά και απολύτως ειλικρινά στον ελληνικό λαό και να μην φορτωθεί τον κίνδυνο μιας χρεοκοπίας, που δεν του ανήκει.”
Είναι έτσι όμως;
Οι "γνωρίζονται" γνωρίζουν ότι εκτός μνημονίου θα κλείσουν άμεσα οι ίδιοι! Εμείς όμως ο φτωχός λαός που τα χάσαμε ήδη όλα, δεν έχουμε τίποτα άλλο να χάσουμε πλέον!

Το ερώτημα που μας θέτουν είναι: 
λεφτά και ρεαλισμός
ή
εθνικός εγωισμός και ...φούντο!
Αυτό είναι κάτι που πράγματι πρέπει να απαντήσει ο καθένας για τον εαυτό του, σήμερα κιόλας, καθώς οι εξελίξεις τρέχουν κι όλοι πρέπει να πάρουμε θέση άμεσα! Το ερώτημα είναι ωμό: λεφτά ή αξιοπρέπεια. και τα δύο δεν γίνεται να τα έχουμε. Ας αποφασίσει ο καθένας για τον εαυτό του κι όλοι μαζί για τη χώρα στην οποία ζούμε! Η ωμή απάντηση χαρακτηρίζεται ρεαλιστική και η ιδεαλιστική φανατική και αιθεροβάμων.
Πέρα όμως για το δίλημμα, η απάντηση στο οποίο μας χαρακτηρίζει και θα μας χαρακτηρίζει στο μέλλον μας μόνιμα πια, ας ξέρουμε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να πούμε ναι στα λεφτά και να χάσουμε και τα λεφτά και την αξιοπρέπεια μαζί!!! Διότι δεν αποκλείεται μετά το “ναι” να μας τραβήξουν πάλι το κόκαλο γελώντας σε βάρος μας όλη η υφήλιος, αλλά και διότι κι αν πάρουμε τα λεφτά, αυτά πανθομολογουμένως δεν φτάνουν και σε ένα χρόνο θα πτωχεύσουμε τελεσίδικα πια.

ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ, ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου