Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Απογραφή δημοσίων υπαλλήλων



768.009 δημόσιοι υπάλληλοι μισθοδοτούνται από το ελληνικό κράτος!

Για κάθε 15 από εμάς –βρέφη, παιδιά ενήλικες υπερήλικες- αναλογεί 1 δημόσιος υπάλληλος! Με τέτοια αναλογία θα έπρεπε το κράτος να μας έχει στα πούπουλα. Θα έπρεπε να εξυπηρετούμαστε προτού προλάβουμε να ανοίξουμε το στόμα μας για να το ζητήσουμε.

Από την άλλη πλευρά αυτό σημαίνει ότι 15 από εμάς, με τα έσοδά από τον κόπο τους, τη δουλειά τους, πρέπει να μισθοδοτήσουμε αυτόν τον ένα που υποτίθεται ότι μας υπηρετεί -μάλλον γελάει με τα κορόιδα που του σέρνουν το άρμα του (μάλλον κρεβάτι του)-. Φυσικά αυτός ο υπολογισμός δεν είναι σωστός, διότι εμείς οι 15 δεν δουλεύουμε όλοι. Άλλοι από εμάς είναι συνταξιούχοι άλλοι ..μωρά, νήπια, μαθητές φοιτητές κι άλλοι άνεργοι. Ζήτημα είναι αν μένουν 5 που με τη δουλειά τους πρέπει να μισθοδοτήσουν αυτό τον "αφέντη " που έβαλαν στο κεφάλι τους.

Ούτε αυτός ο υπολογισμός όμως δεν είναι σωστός, διότι οι μισθοδοτούμενοι από το δημόσιο δεν είναι μόνο αυτοί που έβγαλε η απογραφή. Αν συνυπολογίσουμε και τους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ΔΕΚΟ ΟΤΑ κτλ θα πρέπει να προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο!!! Δηλαδή η αρχική αναλογία θα πρέπει να αναθεωρηθεί και να γίνει 1:10!!! Φου ξανά από την αρχή οι υπολογισμοί. Λύνοντας το πρόβλημα το αποτέλεσμα μας βγαίνει άτοπο, διότι φτάνουμε σε μια αναλογία 1:1!!! Δηλαδή ένας από εμάς να μισθοδοτεί έναν δημόσιο υπάλληλο. Που σημαίνει ότι ο καθένας από εμάς δίνει ΟΛΟ το μισθό του σε έναν δημόσιο υπάλληλο!!! Πράγμα που βέβαια δεν συμβαίνει κι ούτε θα μπορούσε να συμβαίνει. Τότε πώς λειτουργούσε το σύστημα τόσα χρόνια; Μα με δανεικά. Η κάθε κυβέρνηση μεγάλωνε το χρέος ελαφρά τη καρδία, σκεφτόμενη: Άσε να βγάλουμε εμείς την 4ετία και οι επόμενοι ας βρουν μόνοι τους τη λύση.

Μα χρειάζονταν απογραφή για να μάθουμε αυτό που πάνω κάτω ξέραμε όλοι; Φυσικά όχι. Η απογραφή απλώς το επιβεβαίωσε για εκείνους τους λίγους που ήθελαν να το αμφισβητούν προς ίδιον όφελος, χαρακτηρίζοντας την κοινή αίσθηση ιδεοληψίες. Και βέβαια η εκάστοτε κυβέρνηση με το νούμερο ανά χείρας, μπορεί πλέον να πάρει τις αποφάσεις της, χωρίς να κρύβεται πίσω από ένα πέπλο αοριστίας.

Καθαρείστε τους σταύλους του Αυγείου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου