Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Ο Κωστάκης πείσμωσε και κρατάει την ανάσα του



Ο Κωστάκης μοιάζει με μικρό παιδί που μουλάρωσε γιατί η μαμά του δεν του κάνει όλα τα καμώματα, έπεσε κάτω λοιπόν και δεν το κουνάει αν δεν του κάνουν το χατίρι!

-«Δεν μιλάω, δεν μιλάω! Που να χτυπιέστε από κάτω εγώ δεν μιλάω». «Δεν θα μου πείτε εσείς πότε θα μιλήσω εγώ θα το αποφασίσω». Είμαι ολόκληρος άντρας, μέχρι πότε θα μου λέτε τι να κάνω!

-Λίγο προτού να σε ψηφίσουμε όμως κε Κωστάκη, ήσουν λαλίστατος κι εμείς ήμασταν όλο χαρές. Μετά πήρες το χρίσμα και κάθισες στο θρόνο-κρεβάτι –όπως λέμε πολυθρόνα-κρεβάτι-, και συνέχισες ακάθεκτος κι όλοι χαίρονταν. Τώρα τι άλλαξε ξαφνικά κε Κωστάκη; «Μίλα μας και μη μας αγαπάς» που λέει κι ο Βασίλης! Έχουμε σκάσει από την περιέργεια πώς μπορεί να πέσαμε έξω που σε βάλαμε σηκωτό στο θρόνο.

Στ’ αλήθεια είναι έτσι; Έχει ηθικό δικαίωμα ο Κωστάκης μας να κρατάει το στοματάκι του πεισματικά ραμμένο;

1. Μία εκδοχή είναι ότι δεν έχει τι να πει και κάνει την πάπια υπονοώντας ότι έχει πολλά να πει αλλά «άντε τώρα να μην ανοίξω το στόμα μου γιατί...» Και σ’ αυτή την περίπτωση καλά κάνει και δεν μιλάει –για τον εαυτό του-, αλλά για μας και την αλήθεια, μάλλον δεν κάνει καλά. Άλλωστε πάντα όταν δεν είχε τι να πει την ίδια τακτική ακολουθούσε. Όταν έσκαγαν τα σκάνδαλα εκείνος δεν μιλούσε, απαξιώνοντας τις κατηγορίες και δίνοντας την εντύπωση ότι δεν τρέχει τίποτα, άλλωστε καλά είναι να μην ανακατώνεις... αυτά που βρωμάνε. Όταν δεν είχε τι να πει για την Κύπρο κρύβονταν στο ξενοδοχείο να μη τον βρει κανείς στο διάδρομο.

2. Μια άλλη εκδοχή είναι ότι έχει πολλή δουλειά προς ώρας, ή ότι είναι πολύ κουρασμένος από τις δύο προηγούμενες τριετίες.

3. Τέλος υπάρχει και η εκδοχή να είναι τόσο ευγενής και διακριτικός ώστε στωικά να υπομένει τα βέλη των άτιμων που σκυλεύουν την πεσμένη δρύ, για να μη εκπέσει στο... δικό τους επίπεδο.

Δε θέλω να σας επηρεάσω, διαλέξτε τη δικιά σας εκδοχή.

Είναι ένα τεστ αντικειμενικότητας του αυτονόητου για όλους μας. Ξέρετε αυτά που λένε αν συμπλήρωσες 10 βαθμούς είσαι επαγγελματίας βλάκας. Αν 20 είσαι demi! Αν 30 παίρνεις τη βάση κι αν 50 είσαι Αϊνστάιν. Ψηφίστε λοιπόν κι εσείς και μετά βγάζουμε τα αποτελέσματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου