Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Ευχές για ευτυχισμένο 2011



Το 2011 είναι γεγονός.

Σαν να πέρασαν μόλις δύο χρόνια από τότε που πανηγυρίζαμε το millenium μου φαίνεται. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στο χρόνο ζώντας –αν όχι σπαταλώντας- τις μέρες που μας χρεώθηκαν μία, μία. Το τι θα βγει από αυτό το ταξίδι το ξέρουμε όλοι, γι’ αυτό δεν μας αρέσει να κοιτάμε το μέλλον αλλά το παρών. Ειδικά όσοι δεν έχουμε και πολύ μεγάλη διαδρομή ακόμα μπροστά μας.

Ένας ακόμα κύκλος του ήλιου -ή της γης αν προτιμάτε- μια ακόμα διαδοχή των εποχών που διαγκωνίζονται η μία με την άλλη. Έναν κύκλο, ένα χρόνο που σκιάζεται από την οικονομική κρίση και την μελαγχολία που αυτή επιφέρει. Την ανησυχία και το αίσθημα ανασφάλειας όλων μας. Αν μη τι άλλο όμως θα έχει ενδιαφέρον και δεν θα είναι μια μονότονη χρονιά.

Καλή χρονιά σε όλους.


ΥΓ. Βέβαια εγώ ποτέ δεν κατάλαβα γιατί να τοποθετούμε την αρχή του ετήσιου κύκλου στην 1η Ιανουαρίου. Βρίσκω πιο φυσικό να θεωρούμε είσοδο σε έναν ετήσιο κύκλο την ημέρα της εαρινής ισημερίας (20-21 Μαρτίου) ή ακόμα το Σεπτέμβρη (22-23 Σεπτεμβρίου) με τα πρωτοβρόχια, αλλά 1η Ιανουαρίου;;; Τέλος πάντων αφήστε με εμένα. Εγώ πάντα έχω τις λοξές ιδέες μου...

2 σχόλια:

  1. Αν εσένα σε απασχολεί γιατί η χρονιά αρχίζει 1η Ιανουαρίου εμένα να δεις τι με απασχολεί.
    Διάβασε την τελευταία μου ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε διαβάζω κάθε μέρα, άρα το έχω ήδη διαβάσει.Έχω ήδη έτοιμες τις προτάσεις μου.
    Καλή χρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή