Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Σκέψεις πάνω από τα συντρίμμια της ΙαπωνίαςΔεν θα ήταν δυνατό για μένα να μη προβληματιστώ με τις καταστροφές της Ιαπωνίας.

Ειπώθηκαν πολλά, όλοι μας είμαστε ενημερωμένοι για το τι έγινε –στο περίπου τουλάχιστον-. Το ρεπορτάζ ανήκει στους επαγγελματίες που έχουν τα μέσα και το χρόνο να το κάνουν.

Εμένα φίλοι μου με προβληματίζει κάτι άλλο.

Προσπάθησα σε πολλά άρθρα μέχρι τώρα να υπογραμμίσω κάποια φαινόμενα που παρουσιάζονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τα τελευταία χρόνια.

Σταχυολογώ λοιπόν:

Μόλις ζήσαμε τον πιο ζεστό χειμώνα!!!

http://alkaioslarsinos.blogspot.com/2010/04/blog-post_9652.html

Το ηφαίστειο της Ισλανδίας και το "ηφαίστειο" στον κόλπο του Μεξικού, συνεχίζουν ακάθεκτα

http://alkaioslarsinos.blogspot.com/2010/05/blog-post_9703.html

Μόλις ζήσαμε το θερμότερο χειμώνα και τη θερμότερη άνοιξη! Και σ' ανώ...!

http://alkaioslarsinos.blogspot.com/2010/07/5-2010-1880.html

φαινόμενο θερμοκηπίου. Ξεπαγώνει ο Βόρειος Π αγωμένος Ωκεανός!

http://alkaioslarsinos.blogspot.com/2010/08/blog-post_4012.html

Οι θερμοκρασίες σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο φέτος

http://alkaioslarsinos.blogspot.com/2010/09/blog-post_5127.html

Ακαδημαϊκός και πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Όζοντος κος Χρ. Ζερεφός:

«Από το 1980 ως σήμερα είναι η πιο ζεστή τριακονταετία από τότε που έχουμε μετρήσεις στην Ελλάδα, δηλαδή από τα τέλη του 19ου αιώνα».

«Ήταν ο θερμότερος Νοέμβριος στην ιστορία μετά το 1926»

http://alkaioslarsinos.blogspot.com/2010/12/blog-post_04.html

Πλημμυρίσαμε από... ακραία καιρικά φαινόμενα

http://alkaioslarsinos.blogspot.com/2011/01/blog-post_17.html

Ο εφιάλτης στον δρόμο με ...τα υπερβακτήρια

http://alkaioslarsinos.blogspot.com/2011/01/blog-post_21.html

ΚΟΥΙΖ: Ποιο είναι το πιο ζεστό έτος που έχει καταγραφεί ποτέ;

http://alkaioslarsinos.blogspot.com/2011/01/blog-post_1730.html

Συνέχεια στα "χειρότερα... της ιστορίας"

http://alkaioslarsinos.blogspot.com/2011/01/blog-post_22.html

Φυσικά όλα τα παραπάνω κι εγώ τα είχα ξεχάσει, αλλά τα ξαναθυμήθηκα μόλις τώρα καθώς έκανα μια αναδρομή στα περιεχόμενα αυτού του blog, και κάνοντας απλώς copy/paste σε καταγραφές φαινομένων από την φρέσκια τότε επικαιρότητα. Για δέστε πόσα φαινόμενα συμπυκνωμένα στα δύο τελευταία χρόνια. Θα μου πείτε ότι πάντα συμβαίνουν καταστροφές, πόλεμοι, και θεομηνίες. Σύμφωνοι ως ένα σημείο. Θα ήθελα όμως να φτιάξω μια καμπύλη από αυτές των καρτεσιανών συντεταγμένων που να δείχνει αυτή ακριβώς την σταδιακή πύκνωση αυτών των φαινομένων, καθώς και τον αύξοντα βαθμό σοβαρότητας αυτών. Μέχρι να το κάνω όμως πολύ απλά παρατηρείστε τα παραπάνω δημοσιεύματα που αφορούν το 2009 και το 2010 μόνο:

 • Ο πιο ζεστός χειμώνας αυτός του 2009-2010.
 • Η πιο ζεστή άνοιξη αυτή του 2010.
 • Το πιο θερμό καλοκαίρι από αρχής μετρήσεων αυτό του 2010.
 • Ήταν ο θερμότερος Νοέμβριος (αυτός του 2010) στην ιστορία μετά το 1926
 • Από το 1980 ως σήμερα (Δεκέμβρης ’10) είναι η πιο ζεστή τριακονταετία από τότε που έχουμε μετρήσεις στην Ελλάδα, δηλαδή από τα τέλη του 19ου αιώνα.
 • Κόλπος του Μεξικού η χειρότερη οικολογική καταστροφή από διαρροή αργού πετρελαίου στη θάλασσα.
 • Πρωτόγνορο φαινόμενο η διασπορά στάχτης στους αιθέρες από το ηφαίστιο της Ισλανδίας που «έκλεισε» για τα καλά όλα σχεδόν τα Ευρωπαϊκά αεροδρόμια.
 • Πυρκαγιά του αιώνα στη Ρωσία που έκαψε τα αποθέματα σιτηρών κι όχι μόνο.
 • Πλημμύρες πρωτόγνωρης έκτασης σε Αυστραλία (με πυρκαγιές) και Βραζιλία.
 • Σεισμός στην Αϊτή πρωτόγνωρης ισχύος και καταστροφικού αποτελέσματος.
 • Και το επιστέγασμα πριν από δύο μήνες μόλις: Το πιο θερμό έτος ήταν αυτό του 2010!!!

Με συγχωρείτε δεν υπάρχει κανείς που να κατέχει ΝΤΙΠ! από μαθηματικά για να δει μπροστά του ολοζώντανη την καμπύλη να αναπτύσσεται! Δεν έμαθε κανείς στο σχολείο για τη γεωμετρική πρόοδο! Αν αυτή η πρόοδος συνεχιστεί και μέσα στο 2011, τι έχουμε να δούμε δηλαδή φέτος;;; Αν το προηγούμενο πρωτόγνωρο τσουνάμι –για τους ιστορικούς τουλάχιστον χρόνους- ήταν το 2007, το επόμενο έγινε φέτος το 2011!!! Το μεθεπόμενο πότε έπεται, τι λένε τα μαθηματικά μοντέλα μιας απλής μαθηματικής προόδου;;;

Διότι στην περίπτωση της Ιαπωνίας είχαμε τον πιο ισχυρό σεισμό, το πιο ισχυρό τσουνάμι (σε επίπεδο χώρας) και μάλιστα όπως όλοι σημειώνουν σε μια χώρα πρότυπο για την πρόγνωση και αντιμετώπιση των σεισμών και των τσουνάμι, με ειδικά ανυψούμενα φράγματα στις προκυμαίες που με μηχανικό τρόπο ανυψώνονται για να αναχαιτίσουν το επερχόμενο γιγάντιο κύμα... Κι όμως μετράμε πόλεις –πόσες είναι τελικά;- που χάθηκαν από το τσουνάμι!!!

Και σαν να μην έφτανε αυτό έχουμε και το πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που έγινε εργοστάσια και τον αντιδραστήρα που έγινε αντιδραστήρες. Σε όλα αυτά έχουμε ένα περίεργο ...πρωταθλητισμό! Ακόμα και στα πυρηνικά ατυχήματα, είχαμε μέχρι τώρα από ανθρώπινο λάθος και από αστοχία υλικού. Τώρα έχουμε για πρώτη φορά από φυσικό φαινόμενο. Η προηγούμενη πυρηνική καταστροφή της Ιαπωνίας ήταν στο τέλος του 2ου παγκόσμιου πολέμου, η επόμενη είναι σήμερα (2011), τη μεθεπόμενη για πότε να την περιμένουμε;

Τι λέτε είναι να μας περνάει απαρατήρητη αυτή η αλληλουχία φαινομένων που για πρώτη φορά βιώνουμε σε τέτοια έκταση και σε βαθμούς ρεκόρ;

Είναι να μας περνάει απαρατήρητη η συνεχιζόμενη πύκνωση αυτών των συμβάντων.

Πρώτα ας αναγνωρίσουμε την κατάσταση λοιπόν που επιπόλαια περνάει μπροστά από τα μάτια μας χωρίς να μας δημιουργεί καμία ιδιαίτερη εντύπωση κι έπειτα να ψάξουμε τις αιτίες κι ενδεχόμενα την όποια δυνατή –αν υπάρχει ακόμα- λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου