Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Μόλις ζήσαμε τον πιο ζεστό χειμώνα!!!


Φαντάζομαι το μάθατε όλοι ότι ο χειμώνας που μας πέρασε ήταν ο πιο ζεστός των τελευταίων 110 χρόνων. Ομοίως και για το Μάρτιο που μας πέρασε και μέχρι τον Ιούνιο θα ξέρουμε αν και η άνοιξη που διανύουμε είναι η πιο ζεστή άνοιξη των αντίστοιχων 110 προηγούμενων ετών. 110 γιατί από τότε καρατάμε εμείς οι πολιτισμένοι άνθρωποι αρχεία. Μπορεί δηλαδή το ρεκόρ μας να αφορά ακόμα και τα τελευταία 200 ή τα τελευταία 1.000 χρόνια! Αυτό απλώς δεν το ξέρουμε. Ρωτάνε τα κακά ή τα καλά νέα πρώτα! Τι να σας πω τώρα, πια είναι καλά και ποια είναι κακά τα νέα του ΔΝΤ ή τα νέα από την πορεία του πλανήτη.
Τέρμα τα αστεία, τα νέα είναι πολύ άσχημα και κανείς δεν βλέπει κάποιος να τα παίρνει στα σοβαρά και να αντιδρά αναλόγως της κρισιμότητας της στιγμής. Είναι οι ωχαδελφιστές που λένε "έλα μωρέ έτσι γκρινιάζουν πάντα αυτοί, μη τους παίρνετε στα σοβαρά". Είναι τα μεγάλα συμφέροντα που μας λένε -και φαίνεται να μας πείθουν- ότι αυτά είναι τρομολάγνα σενάρια κάποιων μυθομανών και δεν ξέρουμε στα σίγουρα τι σημαίνει η άνοδος των θερμοκρασιών των τελευταίων ετών. Ας περιμένουμε άλλα... πενήντα χρόνια αφού συλλέξουμε περισσότερες μετρήσεις και τότε θα μπορούμε να πούμε με ασφάλεια αν κάτι τρέχει ή αν απλώς έχουμε τυχαίες διακυμάνσεις που τις επόμενες δεκαετίες θα σταθεροποιηθούν στα προηγούμενα επίπεδα. ας περιμένουμε λοιπόν για λίγες δεκαετίες ακόμα να δούμε!!! Ε τι λέτε; Μπορεί να μη γίνει τίποτα, μπορεί όμως και να μας πνίξει η θάλασσα, μπορεί να μην υπάρχει γλυκό νερό να πιούμε, μπορεί να μην υπάρχει οξυγόνο να αναπνεύσουμε, μπορεί να έχουμε πεθάνει όλοι από καρκίνο χάρη τις ακτινοβολίες των δικτύων που στήνουμε με φρενήρεις ρυθμούς, μπορεί ακόμα να γυρίσουμε στην εποχή των παγετώνων με τον Μάλφρεντ... Ας περιμένουμε λίγο μέχρι οι μετρήσεις σε συνδυασμό με τη στατιστική μας δώσουν πιο βέβαια αποτελέσματα και τότε το ξανασυζητάμε αν πρέπει να πάρουμε καινούργια μέτρα και ποια θα είναι αυτά...
Αφού όμως δεν φαίνεται να παίρνονται μέτρα για το σταμάτημα της απορρύθμισης του κόσμου μας, τουλάχιστον ας ενημερωθούμε για το τι μας περιμένει από την Αποκάλυψη του Ιωάννη στη δική μας Πάτμο, που περιέχεται στην Καινή Διαθήκη της Αγίας Γραφής. Αν θέλετε ζητήστε τη και σε μετάφραση Γ. Σεφέρη, ή Οδ. Ελύτη για νας ηχεί πιο μελωδικά όταν ακούτε τις επτά σάλπιγγες της κρίσης που έρχεται!

1 σχόλιο:

  1. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι μπορεί να γίνει... προτιμώ να κοιτάω τις παπαρούνες της προηγούμενης ανάρτησης σου :)
    Καλή σου εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή