Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Τραγική Amy Winehouse



Fallen stars. Amy Winehouse
...είπαν!
Η κατάρα των 27 στη ροκ.
διαπίστωσαν...

    Η Έιμι εκτός από τη χαρακτηριστική και τόσο ποιοτική φωνή της, είχε και το χάρισμα να γράφει τραγούδια, κάτι που λίγοι τραγουδιστές διαθέτουν. Ερμήνευε δηλαδή κάτι που έβγαζε από μέσα της, είχε φωνή, δική της φωνή και δεν δάνειζε απλώς τη φωνή της σε ξένα όνειρα!   
       Αυτό την κάνει όχι απλώς ένα καλό φωνητικό όργανο στον κόσμο της μουσικής, αλλά κι έναν άνθρωπο του πνεύματος, ένα δημιουργό, έναν άνθρωπο με περιεχόμενο. ΤΟ περιεχόμενό της όμως φαίνεται ότι ήταν πολύ πικρό για να μπορέσει να το αντέξει ίδια και να ζήσει... Το τραγικό δεν είναι ότι πέθανε, ότι η ιστορία της μουσικής των ανθρώπων έχασε νωρίς έναν ακόμα δημιουργό και ερμηνευτή, αλλά ότι αυτή η κοπέλα υπέφερε, δεν άντεχε την ίδια της την ύπαρξη και αντέδρασε δείχνοντάς το φωναχτά! 

    Οι σκηνές του σταδίου του Βελιγραδίου, απέκτησαν πλέον ιστορική αξία. Ξεγυμνώθηκε, ξεφτιλίστηκε και γύρισε στη μοναξιά της για να μη ξαναφύγει ποτέ απ’ αυτή... Το ‘χε πει φωναχτά με τον βίαιο τρόπο της, ότι δεν θέλει να ζει για τους άλλους, για να αρέσει στους άλλους. Λίγοι έχουν καταλάβει ότι η ζωή τους τούς ανήκει... αρκεί όμως τουλάχιστον και οι ίδιοι να την τιμούν δεόντος...
    Στη γη των ανθρώπων φαίνεται ότι δεν είχε δίπλα της κάποιον, κάποιους να τη βοηθήσουν σαν άνθρωπο. Ταλαίπωρο ανθρώπινο δημιούργημα, τραγικό και αυτοκαταστροφικό, ταλαίπωρη Έιμι. 
Φυσικά ποτέ δεν μου άρεσε ο προκλητικός τρόπος με τον οποίο φέρονταν στον κόσμο. Ποτέ δεν μου άρεσε το ντύσιμό της και ειδικά το χτένισμά της. Δική της ήταν όμως η ζωή, δική της και η καριέρα. Τελικά όλα αυτά δείχνουν ένα άνθρωπο που τολμάει να είναι ο εαυτός του και να μη συμβιβάζεται. Να τα πήγαινε καλά και με τον εαυτό της τουλάχιστον...

The end 
...για μια ακόμα νεαρή διάσημη ύπαρξη, που μας δείχνει πόσο θνητοί είναι εκείνοι που πίσω από το μύθο τους μας πείθουν εμα΄ς τους εύπιστους ότι είναι αθάνατοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου