Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Μερικοί μπορεί να μη φύγουν με ελικόπτερο, αλλά δεν θα του κλάψει ούτε ένας αδέσποτος σκύλος στον τάφο τους





Ξεμείναμε από πολεμοφόδια, ξεμείναμε από συνθήματα.
Ξεμείναμε από τραγούδια και τι να τραγουδήσουμε; Με ποια όργανα να φωνάξουμε την καλημέρα μας, τον πόνο μας και την ανάσα μας;
Απαγορεύεται να τραγουδάς στη δική μου συχνότητα, στο δικό μου σκοπό, στο δικό μου ρυθμό.
Απαγορεύεται να στριμώχνεσαι στα όνειρά μου, να συμμερίζεσαι την ανάσα μου.
Το τραγούδι είναι δικό μου, ο ήλιος είναι δικός μου, το αγέρι είναι δικό μου, η γη που πατάς είναι δικιά μου, μην κλέβεις τ’ οξυγόνο μου.


     Πώς είναι άραγε να σου απαγορεύουν να αναπνεύσεις τον αέρα τους, να χαρείς την παρέα τους, να τραγουδήσεις τα τραγούδια τους... να είσαι persona non grata...
    Στους πασόκους αρνήθηκαν το δικαιώμα να τραγουδούν τα τραγούδια τους, τον ήλιο του Λοΐζου... Η Άννα Νταλάρα λυπήθηκε όταν τους άκουσε, αλλά δεν μπόρεσε να απαγορεύσει στους αντιπασόκους να τραγουδάνε τα τραγούδια που τραγούδησε ο άντρας της. Να στρέφουν δηλαδή τα κανόνια του εναντίον της.  Κάποιοι εκδικούνται θυμίζοντάς τους ότι με τραγούδια για τον πόνο και τη φτώχια έχτισαν ρετιρέ στην Κηφισιά. 
    Συμπαθείς μου είναι και η Άννα και ο Γιώργος. Να 'ναι καλά οι άνθρωποι και να είναι αγαπημένοι. Να χαίρονται κι ότι έφτιαξαν με κόπο, αρκεί να μην τα κατάφεραν χρησιμοποιώντας αδικία. Όχι δεν έχω καμιά μνησικακία γι' αυτούς που έχουν, ενώ εγώ σύρομαι στην ανέχεια. Τι να κάνουμε άλλοι φέρνανε συνεχώς εξάρες κι εμείς δεν είχαμε χαρτί!
    Κλαίω μόνο γι' αυτούς που θα πεθάνουν και πάνω από τον τάφο τους δεν θα μπορέσουν να τους απλώσουν τη σημαία ενός αγαπημένου άσματος. Που τους στέρησαν τη σημαία, τη φωνή, το τραγούδι. Σαν κατάρα θα τους κυνηγάει η απαγόρευση, μετατρέποντάς τους σε κακό σκυλί που ψόφο δεν έχει. 

    Η Μιλένα -λέει- δεν άφηνε τον πρώην άντρα της να επισκέπτεται την κόρη τους. Δεν είμαι κουτσομπόλης και δεν με ενδιαφέρει να μπαίνω στα οικογενειακά κανενός. Αλλά να αποφασίζει η βουλή να την καλύπτει με τη βουλευτική της ασυλία, ενώ αυτή παρανομεί, ε αυτό με αφορά άμεσα. Όταν μάλιστα μετά από αυτή την αυθαιρεσία ο λογαριασμός έρχεται –δικαίως- στη βουλή. Ε τότε εξανίσταμαι και δικαιούμαι να γίνω δικαστής της Μιλένας και της όποιας Μιλένας. Στην πυρά όλα τα άσυλα που υποθάλουν παρανομίες δημιουργώντας προνομιακές νησίδες έξυπνων έναντι ημών των υπόλοιπων που περνάμε για βλάκες. http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/53172.html

    Κάτι κατάλαβε ο Κυριάκος και χάρισε στο χειμαζόμενο κράτος μας το βουλευτικό του αυτοκίνητο, την αποζημίωσή του από τις συμμετοχές του στις επιτροπές και μερικά άλλα ψιλά. http://www.kmitsotakis.gr/doc_view.cfm?ID=1654 Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω. Μου 'ρχεται να φωνάξω μπράβο παλικάρι Κυριάκο. Από την άλλη όμως, βλέπω και το φτωχό βουλευτή -υπάρχουν και τέτοιοι, ας μη τους ισοπεδώσουμε όλους- που έρχεται στην πρωτεύουσα από την επαρχία και πρέπει να πληρώνει τις βενζίνες τους, να νοικιάζει κατάλυμα και γραφείο κοκ. Όχι αυτός δεν μπορεί να κάνει αυτό που έκανε ο Κυριάκος. Δεν έχει μπαμπά από πίσω να πλερώνει... Κυριάκο μου με συγχωρείς αλλά αυτό που έκανες αυτόν τον συγκεκριμένο τον αδικεί, όσο κι αν μου άρεσε η κίνησή σου. Κυριάκο μου θα προτιμούσα να έπιανες τη λίστα των βουλευτικών κεκτημένων δικαιωμάτων, και να την θυροκολλούσες στην πόρτα της βουλής καταγγέλλοντας και ανασκευάζοντας με ένα "εδώ στέκομαι!" 

Και ορίστε η λίστα:

1)Βασικος Μηνιαιος Μισθος 6100 ευρω  4.500€!!! Ε δεν είναι και λίγα 4,5 χιλιάρικα. Εγώ τη βγάζω με 2,5 χιλιάρικα κι έχω και τρία παιδιά να μεγαλώσω και να σπουδάσω... Ένας βουλευτής δεν μπορεί μ’ αυτά τα λεφτά να ζήσει αξιοπρεπώς και να πληρώνει και κάτι από τις αυξημένες υποχρεώσεις του σαν βουλευτής; Και πάλι αναρωτιέμαι μήπως το 30% που έκοψα είναι λίγο. Και με 3.500€ θα τα κατάφερνε νομίζω. Εκτός που θα μπορούσε να ελεγχθεί ποιοι μπορούν να ζουν και χωρίς βουλευτική αποζημίωση λόγω συσσωρευμένης περιουσίας τους... Ε αυτοί δεν θα μας πείραζε καθόλου να πλήρωναν τα έξοδά τους ΟΛΑ από την τσέπη τους εν είδει χορηγίας προς τη χώρα που... αγαπάνε και υπηρετούν. Διότι το να είσαι βουλευτής δεν είναι καριέρα, είναι λειτούργημα.

2)Για καθε παρουσια στη βουλη 300ευρω. Βρε Κυριάκο με συγχωρείς, σας πληρώναμε δηλαδή μέχρι τώρα από 300€ μόνο για να πάτε στη βουλή; Κάτι σαν εισιτήριο που δεν το πληρώνεις στην είσοδο αλλά το παίρνεις! Κάτι σαν καραμέλα για το καλό παιδί που ήρθε στο μάθημά του έστω και μισοκοιμισμένο, που κάνει την αγγαρεία του, έστω και γκρινιάζοντας. Με συγχωρείς αλλά νομίζω ότι πρέπει να δεχτείς αυτό να το κόψουμε τελείως. Να έρχεστε στη βουλή γιατί γι’ αυτό σας εκλέξαμε κι όχι για να παίρνετε μισθό. Μάλιστα με ένα αριθμό αδικαιολόγητων απουσιών και πέρα να ...κόβεστε! Υπάρχει και ο επιλαχών που θα πάρει τη θέση σας αφού εσείς βαριέστε τόσο να είστε στα βουλευτικά έδρανα όπως οφείλετε. Μόνο στα παιδιά μας στα σχολεία θα διδάσκουμε υπευθυνότητα και εργατικότητα, χωρίς εμείς πρώτοι να δίνουμε το παράδειγμα;
3)Για καθε συμμετοχη σε επιτροπες 250 ευρώ την ώρα! Ρε Κυριάκο αυτά δεν μας τα είχατε πει. ΤΗΝ ΩΡΑ; Εγώ νόμιζα ότι ήταν κάτι σαν υπερωρία και το έπαιρνες εφάπαξ κι όχι πολλαπλασιασμένο επί τις ώρες επειδή έκανες την αγγαρεία να συμμετέχεις στην επιτροπή. Δηλαδή για τη συμμετοχή σας στις συνεδριάσεις της βουλής πληρώνεστε έξτρα του μισθού σας, για τις επιτροπές ως υπερωρία και μάλιστα Χ ώρες συμμετοχής, που εμείς μάθαμε ότι τη βγάζετε στη καφετέρια και λέτε ότι τάχα συνεδριάζατε... ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. ΚΟΨΙΜΟ κι εδώ. Σας φτάνει ο μισθός και είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε στις επιτροπές. Δουλειά σς είναι. Αν δεν θέλετε, να στείλουμε άλλους...
4) Για βουλευτες της περιφερειας επιδομα ενοικιου 1000 ευρω. Εντάξει αυτό δίκαιο είναι. Ας μη τα κόψουμε και όλα. Αλλά πάλι θα μπορούσε να ελεγθεί ποιοι δεν έχουν κάπου να μείνουν στην Αθήνα και μόνο αυτοί να το παίρνουν. Επίσης κάλλιστα θα μπορούσε να κοπεί το ποσό. Νομίζω ότι τα 500€ φτάνουν για να νοικιάσει κανείς ένα καλό διαμέρισμα.  Και φτηνότερο θα μπορούσε να νοικιάσει γιατί στην Αθήνα δεν θα ε΄ναι για να καλοπερνάει αλλά γαι να τρέχει για το καλό του έθνους στη βουλή κι όπου αλλού χρειάζεται. Το σπίτι για έναν ύπνο θα το έχει. Αλλά αυτό δεν το κόβω, διότι θα χρειαστεί να νοικιάσει και γραφείο κι αν δεν του διατίθεται στο κτήριο της βουλής, ε τότε ναι θα χρειαστεί να νοικιάσει έξω.
5)Επιδομα οργανωσης γραφειου 1500 ευρω απαξ. Ε σ’ αυτό θα γίνω βασιλικότερος του βασιλέως. Παιδιά με 1.500€ άπαξ δεν αγοράζεις ούτε το έπιπλο γραφείο, όχι να εξοπλίσεις ολόκληρο χώρο. Κάντε το 5.000€ ια να δείτε ότι δεν είμαι ούτε άδικος, ούτε προκατειλημένος. Οι Αθηναίοι βουλευτές δηλαδή να έχουν τις γραφειάρες τους και οι επαρχιώτες ένα άδειο δωμάτιο με ένα έπιπλο γραφείο SATO στη μέση και μια φτηνή διευθυντική καρέκλα; Ας τιμήσουμε αυτούς που υπηρετούν τη χώρα κι ας τους δώσουμε τα ελάχιστα εφόδια να το κάνουν όσο φτωχοί κι αν είναι. 
6)επιδομα 1000 ευρω στις γιορτες (λογω αυξημενης εποικοινωνιας με τους ψηφοφορους . Κυριάκο μου εδώ πάλι κόλλησα. Με συγχωρείς αλλά τι θα πει αυτό; Δηλαδή στ’ αλήθεια σας πληρώνουμε σε κάθε γιορτή και σκόλη 1.000€ για να παίρνετε ή να δίνετε ευχές; Γιατί αυτό. Κάθε πολίτης έχει γιορτή, αλλά δεν του τα πληρώνει ούτε το κράτος, ούτε ο εργοδότης του! Εσείς γιατί δηλαδή κύριοι; Εδώ χωράει παρεξήγηση! Εμείς θα σας πληρώνουμε να τα έχετε καλά με τους ψηφοφόρους σας; Αυτό είναι σκάνδαλο!
7) 104 αεροπορικα εισιτηρια . Άλλο πάλι και τούτο. Γι’ αυτό δηλαδή βουλιάξαμε την Ολυμπιακή; Ναι ένα αεροπορικό εισιτήριο την εβδομάδα, αλλά μόνο γι’ αυτούς που ο τόπος μόνιμης κατοικίας τους ήταν πριν από την ανάληψη της βουλευτικής έδρας τους μια πόλη που απαιτεί λόγω της απόστασής της από την έδρα της βουλής πηγαινέλα με αεροπλάνο. Όχι και σε όλους τους βουλευτές. Οι υπόλοιποι αν βρίσκονται σε αποστολή της βουλής σε μακρινή περιφέρεια, με μέριμνα του προεδρείου της βουλής θα μπορούσαν να προμηθευτούν κατ΄εξαίρεση δωρεάν εισιτήριο και μόνο αν η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει να πληρώνουν τα βουλευτικά τους έξοδα ΟΛΑ από την τσέπη τους, όπως είπαμε προηγουμένως.
8)Δωρεαν μετακομισεις με ΚΤΕΛ και ΟΣΕ Παιδιά το τσάμπα πέθανε. Μειωμένο εισιτήριο όπως ο φαντάρος που ταξιδεύει χωρίς να το έχει επιλέξει ο ίδιος, αλλά τον στέλνει η... πατρίδα χωρίς να τον ρωτάει καθόλου και μάλιστα πληρώνει κι από την τσέπη τον παράδεισο του Κ.Ψ.Μ. από το οποίο... θησαυρίζει το κράτος!!!! Κι αυτό μόνο για τους βουλευετές κατοίκους εκτός Αττικής και μόνο γι’ αυτούς εξ αυτών που δεν το σηκώνει η οικονομική τους κατάσταση όπως είπαμε προηγουμένως. Άδικο είναι;
9)Δωρεαν γευματα και ξενοδοχεια στο εξωτερικο. Κυριάκο μου αυτό πώς σου ξέφυγε πάλι. Δεν έπρεπε να το καταγγείλεις; Μόνο γι’ αυτούς που είναι σε αποστολή της βουλής, και μόνο γι’ αυτούς εξ αυτών που δεν το σηκώνει η οικονομική τους κατάσταση –όπως είπαμε προηγουμένως-. Σε τόσο πλούσιο κράτος ζούμε, που μπορεί να πληρώνει ακριβά ταξίδια στο εξωτερικό σε 300 βουλευτές του, συν όλους του ςπαρατρεχάμενους που εκείνοι ξέρουν να χώνουν μαζί τους στα συνολικά έξοδα.
10)Ατελεια στα διοδια με την επιδειξη βουλευτικης καρτας. Αυτό εντάξει περνάει, αλλά μόνο για διαδρομές μεταξύ της έδρας τους και της έδρας της βουλής. Αλλιώς δημιουργούμε μία ομάδα προνομιούχων που βγάζει τη γλώσσα στον απλό πολίτη. Που περνάει χαμογελαστόςπροκλητικά στα διόδια, χωρίς να νιώθει τι είναι να δίνεις 3,10 σε ένα μόνο σταθμό διοδίων κι αυτό ανά 35 χλμ.  
11)Δωρεαν επισκεψεις σε αρχαιολογικους και καλλιτεχνικους χωρους. Καλό, καλό. Να πηγαίνουν οι αστοιχείωτοι βουλευτές μας και σε συναυλίες, παραστάσεις –όχι βέβαια στα σκυλάδικα του αμίμητου Γιαννόπουλου- αλλά αυτό μόνο εφόσον αυτά υπάγονται στο κράτος. Δεν μπορεί να επιβαρύνει το κράτος τους ιδιώτες που με χασούρα κα΄νουν μια συναυλία ή μια παράστση με κηφήνες που αγαπούν το τσάμπα!
12)Τηλεφωνικη Ατελεια
13)Καθε βουλευτης δικαιουται 4 τηλ τελευταιας τεχνολογιας με επιλογη εταιρειας και 1 για το σπιτι (ατελως παρακαλω). Κυριάκο μου μη τα χαλάσουμε τώρα! Τηλεφωνική ατέλεια μόνο για ένα βουλευτικό κινητό –υπάρχουν ομαδικά προγράμματα στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και μόνο για ένα σταθερό στο γραφείο αυτών που δεν το σηκώνει η τσέπη τους που λέγαμε προηγουμένως...
14) Δικαιουται πολυτελη Αυτοκινητα (Δωρεαν καυσιμα).  Κυριάκο μου πιστεύω ότι συμφωνείς ότι αυτά δεν είναι της παρούσης. Όταν η μπανανία μας γίνει κυρίαρχη των αγορών ναι, όχι τώρα. Μπορούν απλώς οι βουλευτές της περιφέρειας, να παίρνουν ένα τιμολόγιο από το βενζινάδικο προτού φύγουν από τη Λάρισα πχ. Και να το παραδίδουν στη βουλή μόλις φτάσουν για να πάρουν τα χρήματα πίσω. Το ίδιο κάνουν όλες οι επιχειρήσεις για τα εκτός εδρας των στελεχών τους. Άλλες εταιρίες, απλώς δίνουν ένα όριο δωρεάν βενζίνης ανά μήνα και τα παραπάνω βέβαια ο υπάλληλος τα πληρώνει από τσέπη του. Δίκαια πράγματα. Όχι να σου πληρώνω εγώ την καλή σου ζωή!
15)Δωρεαν γυμναστηριο σαουνα νηπιαγωγειο για τα παιδια του(νηπιαγωγειο βουλης) Αν η βουλή διαθέτει γυμναστήριο καλό είναι, να πέσουν μερικές κοιλιές... Αλλά για τα νηπιαγωγεία, γιατί τι κακό έχουν τα κρατικά που πάει όλο το υπόλοιπο πλήθος των... υπηκόων;
16)Συνταξη στα 4 χρονια βουλευτικης παρουσιας και ηλικια 65 χρονων( μισθος ισος με το 80%του μηνιαιου καθαρου μισθου).  Κυριάκο εδώ πέσαμε σε σκάνδαλο. Όποιος έχει τα κότσια να γίνει βουλευτής θα λείψει 4 χρόνια από τη δουλειά του. Αν δεν το μπορεί, δεν το θέλει, δεν πειράζει υπάρχουν κι άλλοι στην ουρά που μπορούν, θέλουν και περιμένουν. Φυσικά να τους αναγνωριστούν τα 4 χρόνια ως συντάξιμα, σαν να δούλευαν κανονικά στη δουλειά τους δηλαδή, όπως θα έπρεπε και για τους στρατευμένους να συμβαίνει το ίδιο. Τι θα κάνουν επαγγελματικά με τη λήξη της θητείας; Μα υπάρχει και το ταμείο ανεργίας! Αυτό μόνο για τους κολίγους είναι; Ας το γνωρίσουν για να νομοθετούν πιο συνετά. Αν υπάρχει πρόβλημα ας τους βοηθήσει και η βουλή να βρουν μια αντίστοιχή τους δουλειά, αν και δεν νομίζω ότι κάποιος μετά από μια 4ετία στη βουλή, δεν θα είναι ...περιζήτητος στην αγορά εργασίας.
17)Δωρο χριστουγεννων Πασχα επιδομα αδειας. Κυριάκο μου ότι ισχύει για τους κοινούς εργαζόμενους και για σας. Δεν είστε καμιά προνομιούχα τάξη! Ή είστε; Αν ο απλός πρέπει να παίρνει επίδομα Χριστουγέννων, βεβαίως κι εσείς! Είναι παράλογο;
18)Δικαιουται ατοκο δανειο ως βουλευτης και ως επαγγελματιας. Να μην ακούω τέτοια!!! Απορρίπτεται ασυζητητί και εντελώς! Με ποια δικαιολογία δηλαδή εσύ επειδή είσαι βουλευτής να παίρνεις άτοκο δάνειο κι εγώ που είμαι... απλός λαϊκός να πληρώνω τόκο! Είπαμε παραπάνω να φροντισουμε να έχεις γραφείο, σπίτι κτλ. Το δάνειο τι το θέλεις ως βουλευτής, διότι ως επαγγελματίας, ούτε καν το αναφέρω. Κάνω ότι δεν το άκουσα.
19)Δικαιουται γραμματειακη υποστηριξη για 4 υπαλληλους και επιστημονικο συνεργατη 1 ατομο. Σιγά ρε παιδιά τι είστε και θέλετε από πέντε άτομα ο καθένας. Καταλαβαίνω να χρειάζεστε ένα για να βολέψετε τη γυναίκα σας και να διπλασιάσετε ουσιαστικά το μισθό σας, άντε ακόμα ένα για τον κανακάρη σας ή τη μοναχοκόρη σας, άντε ακόμα ένα για να σας κάνει μασάζ... Ας σοβαρευτούμε!!! Μια γραμματέας και πολύ είναι. Όσο για επιστημονικό συνεργάτη, μόνο αν το εγκρίνει το προεδρείο της βουλής για συγκεκριμένη σας αποστολή που αναλάβατε.
20)δικαιουται εναν αστυνομικο φρουρο. Εντάξει ας μην πούμε και σε όλα όχι. 
21)δικαιουται φορολογικες απαλλαγες. Σύμφωνοι και σ’ αυτό Κυριάκο μου, αρκεί να τις δώσετε και σε μένα. Γιατί μόνο σε σας δηλαδή δεν κατάλαβα!  Πιο έξυπνοι είστε εσείς;

Λοιπόν Κυριάκο τι λες, θα το κάνεις το τόλμημα; Θα διαμαρτυρηθείς δημόσια στη βουλή, ενώπιον όλου του λαού, ενάντια σατα καταπιεστικά συντεχνιακά κεκτημένα των συναδέλφων σου βουλευτών; Αποφάσισέ το και θα 'ρθω από τη Λάρισα να σε βοηθήσω στο κάρφωμα. Θα φέρω σελοτέιπ, πινέζες σφυρί και καρφιά, σε περίπτωση που δεν έχεις ξαναπιάσει σφυρί στα χέρια σου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου