Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

     Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες κοιτούν άντρες και ρούχα-παπούτσια.
Οι άντρες από την πλευρά τους έχουν μάτια για γυναίκες και αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και τα τοιαύτα.

       Σ' έναν από τους δρόμους της Λάρισας είχα παρατηρήσει ένα ΙΧ μάρκας BMW, με ένα "πωλείται" στο παρμπρίζ. η τιμή ήταν λίγο πάνω από 10.000€. Γι' άλλες εποχές ενδιαφέρουσα περίπτωση σκέφτηκα. Σήμερα ξαναπέρασα από τον ίδιο δρόμο και είδα το ίδιο αυτοκίνητο με το ίδιο "πωλείται". Μόνο που η προηγούμενη τιμή είχε μουτζουρωθεί και δίπλα αναγράφονταν η νέα: 5.700€. Οι τιμές των αυτοκινήτων έχουν πέσει κάτω από αυτές των μοτοσακό! Μ' αυτά που παίρνεις από την πώληση ενός μεγάλου ΙΧ -αν καταφέρεις να βρεις αγοραστή- παίρνεις ένα όχι πολύ ακριβό ποδήλατο!

      Τι κάνουν αλήθεια στις μέρες μας αυτοί που μέχρι πρότινος πωλούσαν αυτοκίνητα; Πώς ζουν; Αν δεν έχουν κανένα συνταξιούχο γονιό να τσοντάρει από τη λειψή του σύνταξη για τη ΔΕΗ και το πετρέλαιο;
       Πώς ζουν όλοι οι επιχειρηματίες, ειδικά οι καταστηματάρχες, αφού μέρες γιορτών, στην αγορά δεν κινείται φύλλο;
       Πού χάθηκαν όλοι όσοι εργάζονταν στην οικοδομή, αφού δεν βλέπω πια οικοδομικές εργασίες;

      Χριστούγεννα πλησιάζουν κι αν δεν δείτε το κορίτσι με τα σπίρτα σε μια γωνιά να ονειρεύεται, θα δείτε σίγουρα κάποιους από τους παραπάνω να ανάβουν με ένα σπίρτο τη βενζίνη που πιο πριν έχουν περιλουσθεί, όχι για να δουν ένα όνειρο αλλά γαι να αποφύγουν έανν ανελέητο εφιάλτη. Διότι ξέρετε ότι η κατάθλιψη και οι αυτοκτονίες χτυπούν κόκκινο στις γιορτές.

     Άντε και καλά Χριστούγεννα, Δεκέμβρης που μας μπήκε!

4 σχόλια:

  1. Όλες οι κατηγορίες επαγγελμάτων που αναφέρεις επιβιώνουν επειδή έκαναν ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΑΖΕΣ τα καλά χρόνια και τρώνε από τα έτοιμα, εκτός από τους άμοιρους τους εργάτες των οικοδομών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΩΤΟΝ
    Η πείρα μου μου λέει ότι όλες οι χοντρές μπάζες, όσο εύκολα αποκτιούνται, άλλο τόσο εύκολα σπαταλούνται. Όσα έχεις τόσα τρως. Κανείς δεν πιστεύει ότι οι ημέρες των παχέων αγελάδων θα περάσουν για να ετοιμαστεί γαι την επόμενη περίοδο των ισχνών.
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ
    Ας μην είμαστε ισοπεδωτικοί. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Σε κάθε κατηγορία υπάρχουν τα λαμόγια και οι έντιμοι, σε διαφορετική αναλογία σίγουρα στην κάθε επαγγελματική ομάδα.
    άλλωστε τα πολλά λουκέτα και οι αυτοκτονίες μιλούν μόνες τους για το κατά πόσο αρκουν οι χοντρές μπάζες μέχρι τη μη διαφαινόμενη ανάκαμψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έπρεπε να κάνουν κουμάντο για τις δύσκολες μέρες. Ας πρόσεχαν. Δεν θα λυπηθώ κανέναν νεόπλουτο της καλής εποχής επειδή ήταν σπάταλος και τα σκορπούσε σε γκόμενες, σπίτια, εξοχικά και λοιπά Καγιέ και ΜπεΜΒε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μηχανικός γνωστός με Καγιέ αξίας 65 χιλ την πουλά 25χιλ. Όχι ρε φίλε. Δεν την παίρνω.

    Εκεί να σου μείνει η φιγούρα τώρα.
    Αι σιχτιρ με τα λαμόγια που έγιναν πλούσιοι όταν οι τράπεζες έδιναν αβέρτα στεγαστικά δανεια και τώρα θέλουν τον οίκτο μας.

    Χτύπησες στο ευαίσθητο σημείο μου τώρα και τα' χω πάρει.
    Όχι με σένα βέβαια... αλλά με την σπατάλη όσων πλούτισαν και δεν επένδυσαν στη χώρα με τα λεφτά που έβγαλαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή