Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Η παραδοσιακή μας ...αιδιοδοξία για το 2012


Μα αυτή η χώρα έχει διαλυθεί εντελώς. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο! Κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο σαφές. Οι πολίτες -πάνω από τους μισούς- λιμοκτονούν. Η έννομη τάξη έχει καταρρεύσει. Η υγεία έχει πάρει το δρόμο της συντριβής στον αυτόματο πιλότο της. Εξωτερικές πολιτικές, άμυνες κτλ έχουν περιπέσει σε χειμερία νάρκη κι όλοι είναι μαζεμένοι πάνω από το τραπέζι της οικονομίας, η οποία ως γνωστόν δεν σώζεται με τίποτα. Όλοι ξέρουν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, απομένει να μάθουμε το πότε. 

Έχουμε μια κυβέρνηση που έχει ουσιαστικά εκ των πραγμάτων παγώσει τα πάντα εκτός από την επιδίωξη των δανείων της τρόικας και των όσων είναι προαπαιτούμενα αυτών. Δεν λέω καλός και άγιος στόχος αλλά εκτός του ότι δεν μπορεί να είναι ο μόνος, είναι και μη ρεαλιστικός, καθώς η κατάστασή μας πια είναι μη αναστρέψιμη. 
Τρανταχτό πρόσφατο παράδειγμα οι αποκαλύψεις Γιλμάζ περί μυστικών κονδυλίων της χώρας του για πυρκαγιές στη χώρα μας. Τέτοια εξέλιξη για οποιαδήποτε στοιχειωδώς φυσιολογική χώρα, θα σήμαινε αν όχι casus beli, τουλάχιστον ότι θα είχε ξεσηκώσει κάθε διεθνή οργανισμό, απαίτηση αποζημιώσεων με προσφυγή στη διεθνή δικαιοσύνη, πάγωμα των διπλωματικών σχέσεων.. εμείς όμως περιμένουμε... εξηγήσεις! Τι είδους εξηγήσεις δηλαδή περιμένουμε; Σαν να τους λέμε κουκουλώστε τα με μια καθησυχαστική δήλωση κι εμείς θα κάνουμε ότι δεν το ακούσαμε!
Δεν θα βρεθεί μια ομάδα Ελλήνων να μας γλιτώσει από τους πολιτικούς μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου