Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΩΓΜΟΙ ΚΑΙ "ΔΙΩΓΜΟΙ"



Τραγικό Χριστουγεννιάτικο κοντράστ:


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ

      Στη Νιγηρία επιθέσεις Μουσουλμάνων εξτρεμιστών, ενάντια σε Χριστιανικές Εκκλησίες με πολλούς νεκρούς. Απρόκλητες δολοφονικές επιθέσεις θρησκευτικού μίσους, στην κορυφαία γιορτή των Χριστιανών. Ενώ μάλιστα αντίστοιχες ενέργειες Χριστιανών σε Μουσουλμανικές γιορτές είναι αδιανόητες, ώστε να πέφτει στο κενό κάθε σκέψη τάχα αντεκδίκησης. ΟΙ Χριστιανοί λοιπόν υφίστανται εν έτη 2011, διωγμούς για την πίστη τους και το πληρώνουν με τη ζωή τους. Φυσικά το φετεινό περιστατικό δεν είναι καθόλου καινούργιο και εξαίρεση κανόνα. Είναι μάλλον ο κανόνας. Άλλωστε και πέρυσι τα ίδια είχαν γίνει, για να  μην πούμε τίποτα για τις σφαγές Χριστανών κοπτών πριν από λίγο καιρό στην Αίγυπτο από εγκάθετους αλλά κι από τις ίδιες τις αρχές...




Ο ΕΦΡΑΙΜ ...ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
      Από την άλλη πλευρά, στην Ορθόδοξα Χριστιανική Ελλάδα μας, το σκάνδαλο του Βατοπεδίου εξετάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και βρέθηκε ότι δεν έγινε... τίποτα! Τώρα που αποφασίζεται η προφυλάκιση του ανθρώπου-σημαία του σκανδάλου -αφού πιο πριν είχαν διστάσει να τον βάλουν μέσα- ξαφνικά μας... αρρώστησε. Πώς γίνεται και μας αρρωσταίνουν όλοι την ημέρα που είναι να μπουν μέσα! Από το Μπέο, μέχρι τον συχνό επισκέπτη μοναστηριών το... Μάκη κι εσχάτως του Εφραίμ! Δεν άκουσα κανένα να χειροκροτήσει την απόφαση που ήθελε πραγματικά κότσια. Αντιθέτω κάθε δημόσια τοποθέτηση που διαβάζω στα ΜΜΕ, είναι καταδικαστική της απόφασης. Φυσικά. τέτοια λευκή περιστερά να καταλήξει στης φυλακής τα σίδερα... κρίμα (αμαρτία) είναι(!) 
Τα επιχειρήματα; 
- Ε, όχι και Χριστουγεννιάτικα να τον βάλουν τον άνθρωπο μέσα!
ή ένας άνθρωπος που έταξε τον εαυτό σου στο μοναχικό βίο, δεν μπορεί να μπει στη φυλακή. Μπορεί δηλαδή να καταπατήσει το μισό ποινικό κώδικα με αγυρτίες ακριβώς επειδή είναι μοναχός. 
- Ποιμαίνει λένε 120 μοναχούς. Με τέτοια ποίμανση και παράδειγμα καλύτερα να τους αφήσει αποίμαντους. 
- Είναι πολιτικά λένε τα κίνητρα. Καλό κι αυτό! Δεν ήταν πολιτικά τα κίνητρα που τον έβγαζαν λάδι, αλλά είναι πολιτικά αυτά που προσπαθούν να αποδώουν δικαιοσύνη. Άλλωστε ας μας εξηγήσει κάποιος ποιες πολιτικές υποχθόνιες δυνάμεις μπορεί να τα έχουν βάλει με τον ...Εφραίμ και γιατί! 
- Ας κλείσουν μέσα λένε όλους τους άλλους πρωταίτιους και μετά να βάλουν τον γέροντα(;) -55 χρονών είναι ο άνθρωπος- Εφραίμ. Μα με τέτοιο σκεπτικό κι ο δεύτερος υποψήφιος θα πει το ίδιο για τον πρώτο και πάει λέγοντας... Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε κάποτε στην Ελλάδα της ανομίας και της διαφθοράς που η ατιμωρησία είναι ο κανόνας κι όχι η εξαίρεση. 

ΤΟ ΚΟΝΤΡΑΣΤ ΛΟΙΠΟΝ... 
      Εκεί στην ανιμιστική και Μουσουλμανική Αφρική οι Χριστιανοί πεθαίνουν ανήμερα των Χριστουγέννων για την πίστη τους και δεν γίνεται τίποτα, δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος ολόκληρος, αν και κοντεύει να γίνει Μουσουλμανικό... έθιμο πλέον! Εδώ στη Χριστιανική Ελλάδα οι ταγοί των Χριστιανών προσπαθείται να μπουν στη φυλακή για τις άνομες και σίγουρα μη Χριστιανικές ενέργειές τους, για το μαμωνά της αδικίας -κι όχι βέβαια για την πίστη τους- αλλά όλοι μαζί, πολιτικοί και θρησκευτικοί ταγοί, τους τραβάνε έξω και φαίνεται ότι για μια ακόμα φορά θα τα ...καταφέρουν!
      Κατά τα άλλα καλά Χριστούγεννα και ευχές για 2012 δικαιοσύνης στον κόσμο μας και την άμοιρη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου