Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

κατασκευή μπιλλιάρδου στάδιο 1ο




Επανέρχομαι στο θέμα του μπιλιάρδου, που ξέρω ότι με πολλή αγωνία περιμένετε όλοι ... να μάθετε νέα του(!)

http://alkaioslarsinos.blogspot.com/2010/07/blog-post_12.html

Αρχικά μετά από πολλή σκέψη πήρα –δυστυχώς- την απόφαση να το κατασκευάσω μέσα στο γκαράζ μου και να μείνει εκεί, καθώς κανένα άλλο δωμάτιό μου δεν έχει το χώρο που απαιτείται για ένα τόσο μεγάλο έπιπλο, καθότι κανείς πρέπει να υπολογίσει εκτός από τον όγκο του επίπλου κι ένα περιθώριο από τους τοίχους γύρω στο 1,5 μέτρο για κάθε πλευρά!


Έφτιαξα λοιπόν ένα πολύ απλό σιδερένιο πλαίσιο και τώρα είμαι στη διαδικασία ενίσχυσής του, διότι καταλαβαίνω ότι το βάρος θα είναι πολύ και δεν πρέπει να κουνιέται «παίζει» αλλά να είναι απόλυτα σταθερό, μια στιβαρή κατασκευή.

Έτσι κόλλησα κι άλλες νευρώσεις στο αρχικό πλαίσιο. Κι έπειτα αυτό πρέπει να βαφεί. Κάτω από τα πόδια θα κολληθούν και βίδες για τη δημιουργία ρυθμιζόμενου ποδιού ώστε να είναι αλφαδιασμένο σε κάθε δάπεδο. Πιστεύω ότι μέχρι το βράδυ θα έχει βαφεί και θα είναι έτοιμο.

Πρέπει βέβαια να σας παραδεχτώ ότι συνήθως τα τραπέζια αυτά δεν γίνονται πάνω σε μεταλλικά πλαίσια. Η παράδοση είναι τα πλαίσια να είναι ξύλινα, σαν γνήσια παραδοσιακά έπιπλα. Δείτε μερικές δουλειές άλλων που ξεκίνησαν το εγχείρημα πριν από εμένα αλλά με άλλο σκεπτικό και άλλο προϋπολογισμό: http://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=building+a+pool+table&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Εγώ όμως έχω ένα συγκεκριμένο στόχο-πρόκληση: Να το κατασκευάσω ο ίδιος –χειροποίητο-, με κατά το δυνατό αμελητέο κόστος! Κι όχι να κάνω το καλύτερο δυνατό με κάθε δυνατό μέσο και τα πιο εξειδικευμένα υλικά. Για να επιτευχθεί αυτό λοιπόν χρησιμοποιώ κυρίως υλικά που ήδη έχω. Φυσικά δεν διαθέτω ξυλεία επιπλοποιίας. Αν διαθέσω χρήματα για την αγορά της το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά ακριβό και δεν το θέλω εν μέσω περιόδου κρίσεως. Αλλά και σε καλή περίοδο αν βρισκόμουν, δεν θα το σήκωνε η συνείδησή μου να ξοδέψω τόσα χρήματα για κάτι που δεν το έχω πραγματική ανάγκη και είναι σίγουρα μια πολυτέλεια. Τα σίδερα λοιπόν τα είχα αρκετούς μήνες τώρα, καθώς τα είχα αγοράσει –είναι πολύ φτηνά- για μια... περίφραξη με συρματόπλεγμα, η οποία έμεινε ημιτελής. Όταν μου τέλειωσε το απόθεμα μάλιστα, αντί να αγοράσω μερικά ακόμα, αφαίρεσα μερικά από την... περίφραξη, καθώς αυτή δεν χρειάζονταν πλέον.

Γελάστε όσο θέλετε. Ναι με σίδερα περίφραξης, μπιλιάρδο! Φυσικά αφού ολοκληρωθεί το κυρίως τραπέζι –το τμήμα που είναι καλυμμένο με τσόχα, θα προσπαθήσω να βρω -όχι να αγοράσω- ξύλα επιπλοποιίας για να ντύσω όλη αυτή τη σιδεροκατασκευή, ώστε να δείχνει και όμορφο εκτός από λειτουργικό. Αλλά αυτός είναι ένα μεσοπρόθεσμος κι όχι ένα βραχυπρόθεσμος στόχος.

Αυτό που έχει σημασία για μένα είναι ότι ως εδώ το συνολικό κόστος είναι ΜΗΔΕΝ ΕΥΡΩ. Αφού τα σίδερα τα είχα, την ηλεκτροκόλληση και τα ηλεκτρόδια τα είχα. Ακόμα και την μπογιά και το πινέλο τα έχω από άλλη δουλειά.

ΥΓ 1 Επειδή σας βλέπω που γελάτε, να σας θυμίσω ότι γελάει καλά όποιος γελάει τελευταίος!

ΥΓ 2 Κ...και ναι φίλε μου δεν θα γέρνει σαν τα Γερμανικά υποβρύχια, διότι θα έχει ρυθμιζόμενα καθ’ ύψος πόδια!!! Ευχαριστώ για τις ευχές και το ζεστό σου σχόλιο.

2 σχόλια:

  1. Από ότι βλέπω στην περιγραφή του προφίλ σου, το μέτριες ικανότητες κλπ δεν πρέπει να ισχύει καθότι έχεις ανεξάρτητο γκαράζ με εργαλεία το οποίο προϋποθέτει μια σχετική ικανότητα ενασχόλησης με κατασκευές.
    Τώρα στο κυρίως θέμα μας. Από την φωτογραφία το μπιλιάρδο φαίνεται σχετικά ελαφρύ, εκτός και αν το σίδερο είναι εντελώς μασίφ και συμπαγές. Το μπιλιάρδο σου θα πρέπει να είναι εντελώς ακούνητο, διότι εκτός από παιχνίδι μπιλιάρδου μπορεί να χρησιμεύσει και ...για άλλα παιχνίδια με την κυρά σου ας πούμε (you know what i mean).
    Καλή η προσπάθεια.
    Το ότι πήρες υλικά από την περίφραξη γιατί δεν τη χρειαζόσουνα περνά το παρακάτω μήνυμα:
    "Μπάτε σκύλοι και παίξτε μπιλιάρδο"

    Gyro
    http://larissa-town.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι το μήνυμα είναι "...τα κανόνια τα σπαθιά, να τα κάν'τε εργαλεία να δουλεύει η εργατειά" Ή κατά το λαϊκότερον "η φτώχεια θέλει καλοπέραση". ΚΑΤΩ ΟΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ, ένα μπιλλιάρδο μας ενώνει. Έχει και πολλά άλλα μηνύματα, αλλά τα άλλα είναι ακόμα πιο βαθιά και κουράστηκα να σκάβω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή