Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Σοκ σε ένα ολόκληρο έθνος από τον Πάουλ



Ένα ολόκληρο έθνος σε κατάσταση σοκ από τον Πάουλ. Ο Πάουλ πρόβλεψε –χωρίς να τον ρωτήσουν- ότι στον αποψινό ημιτελικό του μουντιάλ δεν θα κερδίσει η Γερμανία αλλά η Ισπανία. Οι Γερμανοί απειλούν να τον δολοφονήσουν. Όμως το ερώτημα είναι: Ο Πάουλ διαμορφώνει το αποτέλεσμ ώστε να έχει νόημα η δολοφονία ή απλώς το προ-βλέπει. Επίσης, με ποια κριτήρια ο Πάουλ έκανε αυτή την πρόβλεψη. Σύμφωνα με τα στατιστικά των ομάδων, σύμφωνα με το ρόστερ που διαθέτουν, ή την ψυχολογία τους; Είναι απλώς διαίσθηση ή έχει εσωτερική ενημέρωση;

Το βράδυ θα ξέρουμε αν θα επαληθευτεί η πρόβλεψη του Πάουλ, όπως επληθεύτηκαν κι όλες οι προηγούμενες, ή αν αυτή τη φορά πέσει έξω. Αλλά τα παραπάνω ερωτήματα θα μείνουν αναπάντητα κι ο καθένας θα έχει τις δικές του συνωμοσιολογικές απαντήσεις, καθώς ο Πάουλ είναι κρυψίνους και μυστικοπαθής και δεν πρόκειται να ρίξει φως στο μυστήριο.

Όλοι ξέρετε βέβαια ότι ο Πάουλ δεν είναι παρά ένα χταπόδι που προτιμάει να πάρει την τροφή του από το δοχείο με την Ισπανική σημαία κι όχι μ’ αυτό της γερμανικής. Όλοι ξέρουμε ότι ο Πάουλ δεν ξέρει ποια είναι η γερμανική και ποια η Ισπανική, αφού δεν ξέρει τι είναι σημαία, ούτε καν τι είναι Γερμανία και Ισπανία. Όμως το παιχνίδι πουλάει. Κι εμείς πειστήκαμε να αναρωτηθούμε: Βρε μπας και... Αλλά εδώ πιστεύουμε ότι η ημερομηνία γέννησής μας και τα αντίστοιχα άστρα –πλανήτες- εκτός από το να ταξιδεύουν στο άπειρο σύμπαν ασχολούνται και με τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας και του μέλλοντός μας, στον Πάουλ θα σταθούμε!

Μήπως η εξυπνάδα και η ορθολογική απελευθέρωση ημών των δυτικών μετεξελίσσεται σε συνεχείς μεταλλάξεις σε μια ιδιόμορφη ιδεοληψία ζούγκλας Αμαζονίου; Δεν ξέρω, πρέπει να ερευνηθεί από κοινωνιολόγους, ανθρωπολόγους και ψυχιάτρους.

Αν πίσω από τον Πάουλ δεν κρύβονται υπερφυσικές δυνάμεις, τότε η όλη υπόθεση είναι μια πατάτα που καλύτερα για μας θα ήταν να μη τη φάμε, διότι κάποιοι θα γελάνε μ’ εμάς πίσω από την πλάτη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου