Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΒΑΠΤΙΣΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ MIA ΠΡΩTOΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗΤο περασμένο Σάββατο βρέθηκα στην περιοχή Παπακώστα το Δήμου Μελιβοίας, όπου έγινε βάπτιση 6 ατόμων από Ευαγγελικές Εκκλησίες. Είχε ένα άρωμα απλότητας και γνησιότητας Χριστιανών του πρώτου μΧ αιώνα. Οι βαπτιζόμενοι βέβαια ήταν ενήλικες και εξήγησαν πώς και γιατί αποφάσισαν να γίνουν συνειδητοί Χριστιανοί μετά από τη διδασκαλία και καθοδήγηση των Εκκλησιών τους.

Η συγκεκριμένη πλαζ ως γνωστόν δεν είναι πολυσύχναστη και η εκδήλωση έγινε διακριτικά, μακριά από τους λουόμενους κοντά στα βράχια. Πολύς κόσμος μαζεύτηκε για να παρακολουθήσει την διαδικασία, άλλοι από περιέργεια, κι άλλοι με έκδηλο ενδιαφέρον, καθώς δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια πράγματα.

Κακή εντύπωση έκανε ότι κάποιοι κάλεσαν την... αστυνομία! Οι αστυνομικοί αφού εξακρίβωσαν το τι γίνονταν, έφυγαν διακριτικά. Πότε θα πάψουμε να είμαστε στενόμυαλοι; Πότε επιτέλους θα μάθουμε να είμαστε διακριτικοί στη διαφορετικότητα; Απλώς για να μη γελοιοποιούμαστε διαφημίζοντας την στενοκαρδία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου