Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Προκήρυξη Σέχτας



Εδέησε και η απεχθής «Σέχτα» -τουλάχιστον το απεχθές της όνομα της πάει γάντι-, να αναλάβει «επισήμως» την ευθύνη της δολοφονίας.

Τι να σας πω δεν τη διάβασα κι ούτε σκοπεύω να το κάνω. Συμφωνώ με την απόφαση των εφημερίδων να περάσουν την προκήρυξη στα ψιλά. Δεν έχω καν την περιέργεια να μάθω τις αιτιάσεις μιας παρέας αρρωστημένων αρνητών των πάντων , που ζουν στο δικό τους νοσηρό κόσμο και εννοούν να μας μπάσουν κι εμάς σ’ αυτόν. Όχι δεν εκπροσωπούν κανέναν, εκτός από τον εαυτό τους και τις μικρές περιθωριακές παρέες τους. Είμαι βέβαιος ότι στην προκήρυξή τους δεν θα λένε τίποτα παραπάνω από τις συνήθεις φλυαρίες για τον καπιταλισμό για την αδικία της κοινωνίας κτλ, κτλ.

Όχι δεν παίρνω θέση υπέρ του δημοσιογράφου και bloger Γκιόλια, τον οποίο δεν ξέρω και με τον οποίο δεν ασχολήθηκα ποτέ. Μπορώ όμως να πάρω το μέρος του πατέρα Γκιόλια, της γυναίκας του και των δύο παιδιών του. Μάλλον βρήκαν ένα εύκολο θύμα και το εκτέλεσαν για να στήσουν βήμα πάνω στο άψυχο κορμί του και να μας κάνουν να ασχοληθούμε μαζί τους. Είναι φανερά ανασφαλείς και χαίρονται να κάνουν σαματά, ώστε η περιθωριοποιημένη αφεντιά τους να διεκδικήσει λίγο σεβασμό από την κοινωνίας μας.

Αυτό όμως που δεν μπορούν να εξηγήσουν με τίποτα είναι το ότι διεκδικούν ελευθερία γνώμης μόνο για τον εαυτό τους. Όποιος δε τολμήσει να έχει αντίθετη άποψη –δικαίως ή αδίκως- του το κλείνουν για πάντα. Ειδικά το τελευταίο θύμα τους δεν ήταν ούτε «το σύστημα», ούτε κανένα αφεντικό που εκ του ασφαλούς δυνάστευε ή ποδηγετούσε τον απλό λαό... Μια επίδειξη τζάμπα μαγκιάς ήταν. Μια παράπλευρη απώλεια για να στήσουν τον συμβολισμό τους.

Τέτοια ιδεολογία να τη χαίρεστε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου