Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Είναι θεμιτό να κατασκοπεύει τους κατασκόπους ο mister WIKILEAKS;


Σκηνές κινηματογραφικής ταινίας εξελίσσονται αυτές τις μέρες με τον «κατάσκοπο» Τζούλιαν Ασάντζ της wikileaks. Φυσικά αυτή η ιστορία δεν θα αργήσει να βγει και στις κινηματογραφικές αίθουσες, καθώς είναι γνωστό ότι η τέχνη αντιγράφει τη ζωή. Είναι επόμενο ο σκοτεινός κατασκοπευτικός κόσμος της CIA να κατεργάζεται την εξαφάνιση του εχθρού που έριξε φως στον καταχθόνιο κόσμο της. Οι κατάσκοποι νιώθουν ότι τους έθιξαν την κατασκοπική τους τιμή. Είναι φανερό το ρεβανσιστικό μένος να ζητάει κεφαλές επί πίνακι, αλλότριες όμως κεφαλές κι όχι τις δικές τους. Αλλού όμως έπρεπε να ψάχνουν την αιτία. Μια τόσο γιγαντωμένη υπηρεσία δεν είναι δυνατό να κρατάει πάντα τα στεγανά της! Έπαιξαν και έχασαν. Αλλά ποιος αναγνωρίζει την ήττα του!

ΝΙΩΘΕΤΕ ΧΑΙΡΕΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ;

Οι πιο πολλοί χαιρόμαστε με το πάθημα των μυστικών υπηρεσιών, καθώς τους έχουμε απέναντι. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που αναρωτιούνται μήπως τα εγχείρημα του κυρίου Wikileaks βοηθάει περισσότερο τους τρομοκράτες από την τάξη και τη νομιμότητα. Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι έτσι. Αλλά κι αν ήταν έτσι, αυτό δεν θα άλλαζε την τοποθέτησή μου ότι οι πληροφορίες που έχουν επισωρεύσει οι μυστικές υπηρεσίες με νόμιμο ή μη, με ηθικό ή μη τρόπο, έχουν ανάγκη διαφύλαξης που τους βαρύνει αποκλειστικά. Αν οι ίδιοι δεν τα κατάφεραν σ’ αυτό τον τομέα, ας μη ρίχνουν το φταίξιμο σ’ αυτούς που βρέθηκαν μπροστά στους σωρούς των πληροφοριών κι απλά... τον χρησιμοποίησαν. Οι κατάσκοποι έχουν μάθει να κλέβουν, όταν όμως κάποιος φανεί πιο έξυπνος από τους κλέφτες και τους... κλέψει, είναι διπλός κλέφτης ή Ρομπέν των δασών –κατά το δύο αρνήσεις κάνουν μία κατάφαση ή δύο κακά κάνουν ένα καλό-; Η κλασική δικαιολογία τους είναι ότι το κλέψιμό τους είναι για καλό σκοπό –ο σκοπός αγιάζει τα μέσα-. Να όμως που κι ο Mister Wikileaks απαντά με το ίδιο νόμισμα: Η ενημέρωση του κόσμου από τις ίδιες τις πηγές! Καθημερινά οι της CIA παίζουν παιχνίδια. Τώρα έπαιξαν κι έχασαν. Ας το αναγνωρίσουν, ας μάθουν να χάνουν. Ποτέ δεν συμπάθησα τους σκοτεινούς χώρους, τους ψεύτικους κόσμους, όπως αυτούς των κατασκόπων. Αυτοί που απαρτίζουν αυτούς τους κόσμους, που κάνουν τις βρόμικες δουλειές και το χαίρονται, ας αρπάξουν την ευκαιρία αυτού του παθήματος για να αναδιοργανωθούν σε νέα βάση -προσωπικά το απεύχομαι χαιρέκακα-, γιατί η παλιά αυτοαναιρέθηκε στη φθορά του χρόνου και της αλαζονικής επανάπαυσης.

ΤΑ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΩΣ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ

Επιπλέον σ’ αυτή την ιστορία υπάρχει κι άλλη μία διάσταση: Τα κομπιούτερ έκαναν την επανάστασή τους που όμως έχει δύο πλευρές: Η μία είναι η μηχανογράφηση που λύνει χέρια... κι η άλλη είναι η ευκολία με την οποία κλέβονται μαζικά εκατομμύρια σελίδες, σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς κατασκόπους που το πολύ να έκλεβαν ένα φύλλο χαρτί ή έστω ένα χαρτοφύλακα!

Bloggers, Hackers κι απλοί χρήστες PC όλου του κόσμου ενωθείτε. Ας κατασκοπεύσουμε τους κατασκόπους, καθώς ο βασιλιάς αποδείχτηκε γυμνός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου