Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Γιατί πληρώνουμε την ΕΡΤ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ κάθε δίμηνο;



Τα ΜΜΕ στη χώρα μας βουλιάζουν στη δίνη της ύφεσης. Την κρίση άρχισε να τη νιώθει και η ΕΡΤ. Όλοι κάνουν τους λογαριασμούς τους και προγραμματίζουν περικοπές από όπου είναι δυνατό, από ότι δεν είναι απολύτως αναγκαίο. Ακριβές εκδηλώσεις, πλεονάζων προσωπικό ό,τι τέλος πάντων από τις δραστηριότητες τρώει πολλά χωρίς να δίνει αρκετά. Εξορθολογισμός που δεν θα έκαναν αν η κρίση δεν τους έβαζε το μαχαίρι στο λαιμό. Είναι θέμα απλώς επιβίωσης!

Η κρατική ΕΡΤ λοιπόν δεν κάνει τον εξορθολογισμό της επειδή λυπήθηκε τα κρατικά ταμεία, αλλά επειδή τα ψέματα τέλειωσαν και απειλούνται στάσεις πληρωμών των ελλειμματικών!!! της υπηρεσιών. «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω!» Αλλά για τα βουλιμικά όρνεα της ΕΡΤ κι όλων των άλλων ΔΕΚΟ, δεν κακίζω τόσο τις ίδιες τις ΔΕΚΟ, όσο τους πολιτικούς μας. Όταν το κράτος λέει σ’ αυτά τα όρνεα κρατείστε μου ζωντανή αυτή τη Λερναία Ύδρα και θα έχετε αδιάλειπτη χρηματοδότηση από τους... υπηκόους, εκείνοι άλλο που δεν ήθελαν.

Διότι σήμερα θεωρούμε δεδομένο να πληρώνουμε ανταποδοτικά(;) τέλη μαζί με το απαραίτητο σε μας ρεύμα της ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων και η περιβόητη ΕΡΤ! Γιατί όμως κύριοι; Γιατί πληρώνουμε όλοι υποχρεωτικά τον Δαναήδειο πίθο της ΕΡΤ; Έχει καταλάβει κανείς για να το εξηγήσει και σε μένα που δεν καταλαβαίνω και πολλά; Γιατί πληρώνουμε σε διμηνιαία βάση μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ την ΕΡΤ; Αν η εκάστοτε κυβέρνηση κρίνει ότι το κράτος πρέπει να προσφέρει στον πολίτη κρατική ενημέρωση και κρατική ψυχαγωγία μέσα από τις συχνότητες του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, ας το κάνει από τα ταμεία του κράτους, γι’ αυτό πληρώνουμε τους φόρους μας! Όμως η αναγκαιότητα ύπαρξης αυτών των καναλιών αμφισβητείται έντονα. Υπάρχει πληθώρα ιδιωτικών καναλιών, γιατί να χρειαζόμαστε και τα κρατικά; Διότι λέει πρέπει τα κρατικά να δίνουν την ποιότητα που δεν δίνουν τα ιδιωτικά! ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πρώτον η κρατική ραδιοτηλεόραση δεν μας δίνει καμία ποιότητα που αξίζει να πληρώνουμε και δεύτερον τα ιδιωτικά δεν μας δίνουν την ποιότητα διότι εμείς –ο λαός- δεν την θέλουμε!!! Κι αυτό αποδεικνύεται από τις δημοσκοπήσεις τηλεθέασης. Ακόμα, ακόμα θα μπορούσε το κράτος να χρηματοδοτήσει μερικές εμβόλιμες «ποιοτικές» εκπομπές σε ιδιωτικά κανάλια με σχεδόν μηδαμινό κόστος μπροστά στο κόστος συντήρησης της ΕΡΤ! Και γιατί -λέω εγώ- το κράτος όταν δίνει άδεια στους ιδιώτες δεν τους επιβάλλει κάποιες ελάχιστες προδιαγραφές... ποιότητας ως προϋπόθεση;

Δεν μπορώ να καταλήξω σε άλλο συμπέρασμα, παρά να δεχτώ ότι κάποια γεράκια δημιούργησαν αυτό το κατεστημένο για να το νέμονται κατά το συμφέρον τους. Διότι αν υποθέσουμε ότι την εποχή της ΕΙΡΤ και της ΥΕΝΕΔ υπήρχε κάποιος λόγος ύπαρξης της κρατικής τηλεόρασης, σήμερα ποιος είναι; Οι πολιτικοί έχουν τζάμπα διαφήμιση διά του κράτους και το κομματικό κράτος θέσεις για να βάλει ημέτερους. Ο βλάκας λαός τα πληρώνει. Ακούσατε κανένα να διαμαρτύρεται; ΟΧΙ! Άρα τους αρέσει!!! Έχεις δεν έχεις τηλεόραση θα πληρώσεις! Βλέπεις δεν βλέπεις κρατική τηλεόραση θα πληρώσεις... αν θέλεις να έχεις ρεύμα! Ας μας άφηναν να διαλέγουμε αν θέλουμε να την πληρώνουμε, όπως το nova πχ και θα βλέπατε το πόσοι την θέλουν, πόσοι την παρακολουθούν και πόσο ανάγκη την έχουμε!

3 σχόλια:

  1. Συνήθως συμφωνώ με τις απόψεις σου αλλά εδώ τα χαλάμε.
    Είναι δυνατόν να ζήσουμε χωρίς ΕΡΤ? Και πώς θα βλέπουμε τον Σπύρο Παπαδόπουλο σε αυτή την ανεκδιήγητη εκπομπή Στην Υγειά μας ή κάπως έτσι που μου προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα?
    €60.000,00 κοστίζει το κάθε επεισόδιο.
    ΑΥΤΟ εγώ δεν καταλαβαίνω. Τρεις ώρες στημένο γλέντι από ετερόκλητες φάτσες κάθε χώρου που γίνονται φίλοι για λίγες ώρες. Αυτούς τους καλεσμένους πληρώνουμε? Εάν όχι τι στο διάολο κοστίζει τόσο πολύ. Το ρεύμα? Οι 3 κάμερες? Ή ο Σπυράκος? που μας δουλεύει κανονικά όταν μας λέει ότι είναι και φθηνή η εν λόγω παραγωγή.

    Διαφωνώ, διαφωνώ με την κατάργηση της ΕΡΤ. Με αυτή μεγάλωσα αυτήν ξέρω αυτήν εμπιστεύομαι.
    period.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπώ φοβερά το διάλογο. Και διάλογος δεν γίνεται με συμφωνίες δικτατορίας. Έτσι επισημαίνω στον αντίλογό μου τα εξής:
    -Σε τέτοια θέματα χωρούν συναισθηματισμοί ή η λογική; Τι είναι σωστό ή τι νιώθω και τι μου αρέσει;
    -Δεν ξέρω αν σου φαίνομαι γελοίος αλλά δεν ξέρω καν για τι μου μιλάς όταν λες για την εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου... Δεν παρακολουθώ ΚΑΘΟΛΟΥ τηλεόραση!
    -Τέλος σε καμία περίπτωση δεν... γνωμάτευσα την κατάργηση αλλά ούτε την μη κατάργηση της ΕΡΤ. Δεν είναι σαφές; Οι κυβερνήσεις έχουν την ευθύνη των αποφάσεων. Εγώ λέω απλώς ότι είναι παράλογο να την πληρώνουμε!!! ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Σ' ΑΥΤΟ;;; Μας το πάσσαραν σαν τόσο ΔΕΔΟΜΕΝΟ που ούτε καν μας πέρασε η ιδέα;;;
    Τώρα το τι να την κάνουν είναι ένα δεύτερο θέμα με το οποίο αυτή τη στιγμή δεν καταπιάνομαι, απλώς έδωσα μερικές ιδέες για το τι δυνητικά θα μπορούσε να γίνει, απλώς για να δείξω ότι υπάρχουν εναλλακτικές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ήξερα ότι δεν βλέπεις καθόλου TV, οπότε η εν λόγω εκπομπή που ανέφερα δεν είναι δυνατόν να την είδες. Καλύτερα. Διότι εάν έβλεπες αυτές τις εκπομπές των κρατικών και ιδιωτικών καναλιών, πάλι δεν θα είχες τηλεόραση αφού θα την είχες πετάξει από το παράθυρο.

    Είχα ακούσει ότι μπορείς να αποφύγεις την πληρωμή της ΕΡΤ μέσω της ΔΕΗ απλά με το να καταθέσεις το ποσό της ΔΕΗ (χωρίς το χαράτσι υπέρ ΕΡΤ) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων , στις ΔΟΥ.

    Πολλοί το κάνουν ξέρεις. Η ΔΕΗ δεν μπορεί να σου κόψει την παροχή ρεύματος, αφού είναι εξοφλημένη. Όσο για την ΕΡΤ...δε γνωρίζω τι γίνεται μετά.

    Εγώ είμαι υπέρ της διατήρησης κρατικών καναλιών αλλά το πολύ δύο, με ευέλικτο σχήμα και πολλές εκπομπές ενημερωτικού περιεχομένου και ταινίες, πολλές ταινίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή