Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012



ΔΙΩΓΜΟΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ
Στο Ιράν, αξιωματούχοι προσπαθούν να πείσουν τον πάστορα Γιουσέφ Νανταρκάνι -που περίμενει την απόφαση του Ανώτατου Ηγέτη της χώρας σχετικά με την θανατική του ποινή για αποστασία να επιστρέψει στο Ισλάμ. Μερικοί αξιωματούχοι της Μυστικής Υπηρεσίας του έδωσαν ισλαμικά έντυπα να διαβάσει. Του είπαν ότι θα γυρίσουν αργότερα για να συζητήσουν το υλικό και να ακούσουν τη γνώμη του.
Φαίνεται ότι πρόκειται για προσπάθεια να προσηλυτίσουν τον Χριστιανό εργάτη ή ίσως να τον παγιδέψουν και να τον κάμουν να πει κάτι αρνητικό για το περιεχόμενο ώστε να καταδικαστεί για βλασφημία.
Το βιβλίο είναι ένας 300σέλιδος τόμος που ονομάζεται “Το Μήνυμα δύο Εποχών” και αναφέρεται στην Παλαιά και την Καινή ∆ιαθήκη. Ισχυρίζεται ότι ο Χριστιανισμός είναι πλαστογραφία και προσπαθεί να αποδείξει την ανωτερότητα του Ισλάμ.
Η θανατική ποινή του πάστορα Νανταρκάνι για αποστασία, που του επεβλήθη τον περασμένο
Ιράν
Αξιωματούχοι της Ασφάλειας έκαμαν επιδρομή στο σπίτι της Χριστιανής προσήλυτης Λεϊλά Μωχαμμάντι στις 10.30 το βράδυ, στις 30 Ιουλίου. Άρπαξαν όλα όσα σχετίζονταν με τις χριστιανικές της δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων και των χριστιανικών της εντύπων, των CD, των DVD της και του προσωπικού της κομπιούτερ.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η Λεϊλά αναγκάστηκε να μπει σε ένα αστυνομικό όχημα και μεταφέρθηκε σε άγνωστο προορισμό. Την επόμενη μέρα, η οικογένειά της πληροφορήθηκε ότι ήταν σε ένα κρατητήριο που ονομάζεται “Χορ” στη Τεχεράνη. Η Λεϊλά κατηγορείται για διάδοση του Χριστιανισμού και για ευαγγελισμό.
Νοέμβριο, έχει προκαλέσει διεθνή αποδοκιμασία. Το δικαστήριο που εξετάζει την απόφαση, παρέπεμψε την υπόθεση στον Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ τον περασμένο μήνα, αφού ο Χριστιανός ηγέτης αρνήθηκε τρεις φορές να αποκηρύξει την πίστη του.
8.11.11, ΒARNABAS FUND

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου