Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012


‘Ηρθανε τα φώτα και ο φωτισμός.
Το καταλάβατε ότι εδώ και 6 μέρες “τα φώτα” μας κοστίζουν γύρω στο 10% παραπάνω; Μας άλλαξαν τα φώτα δηλαδή αλλά θα το καταλάβουμε καλύτερα, άμα τη παραλήψει του επόμενου λογαριασμού ή κοινώς λυπητερής. Προς τι οι αυξήσεις; Μήπως είναι λόγω των αυξήσεων(;) που πήραμε! Αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, αυξημένη ΔΕΗ, αυξημένοι φόροι, νέοι φόροι είτε ως εισφορές, είτε ως ανταποδοτικά, ΦΠΑ κτλ... είτε εντός ΔΕΗ, είτε εκτός. Μειωμένοι μισθοί, συντάξεις -έως και εντελώς κομμένες για τις επικουρικές συντάξεις και για τους άνεργους πλέον-. 

Γιατί οι Έλληνες δεν αντιδρούν; Λοβοτομήθηκαν ξαφνικά; 
Όταν ακόμα και τη δίκαιη αντίδρασή μας την απεμπολήσαμε στα κόμματα της αριστεράς και στους μπαχαλάκηδες δεξιών κι αριστερών ποιος να τολμήσει να δυσφημηθεί αντιδρώντας! 
Έπειτα είναι και η καχυποψία της μίας κοινωνικής μερίδας έναντι της άλλης: 
Οι μισθωτοί -ειδικά οι του δημοσίου- έμαθαν ότι αν ξεσηκωθούν και πέσει καμιά κυβέρνηση θα ‘ρθει πτώχευση και το επόμενο μηνιάτικό τους θα κάνει φτερά μέσα στη νύχτα. Έτσι δεν κουνιούνται καθόλου! Άλλωστε τους δημόσιους υπαλλήλους όλοι τους βλέπουν σαν αιτία του κακού, αυτούς που ροκάνισαν τα λεφτά του κράτους ώστε να έχουμε φτάσει στη πτώχευση σήμερα. Φυσιολογικά λοιπόν σήμερα έχουν μια εσωστρέφεια έναντι της υπόλοιπης κοινωνίας. 
Οι έμποροι λέμε, έχουν! Μάζεψαν πολλά από την προηγούμενη περίοδο της αφθονίας, λες και δεν τα έφαγαν όλα οι τράπεζες με τα δάνειά τους και οι έξωθεν ισχυροί ανταγωνιστές των ολιγοπωλίων με τον άνισα ασφυκτικό τους ανταγωνισμό! 
Οι αγρότες λέει έχουν αλλά τα κρύβουν. Λες και δεν φαγώθηκαν οι επιδοτήσεις που πήραν νομίμως ή ανόμως τότε που είχαν μάθει να τεμπελιάζουν και είχαν ξεμάθει να δουλεύουν. Λες και οι τράπεζες δεν έφαγαν κι από αυτούς αφήνοντάς τους -ευτυχώς- με τις κότες τους και το μπαξέ τους.
Δέστε δε, τι γίνεται στην αποκαθήλωση του χώρου του ποδοσφαίρου και πολύ περισσότερο του μπάσκετ και του συνακόλουθου αθλητισμού... Ο Διαγόρας λέει δεν έχει μάλλον λεφτά για να ‘ρθει αύριο στη Λάρισα!!!

Ε, λοιπόν μάθετε ότι:
Τα πανεπιστήμια δεν έχουν χρήματα για τα άμεσα έξοδά τους, εκτός από τους μισθούς που έστω και κουτσουρεμένοι ακόμα έρχονται. Σκέφτονται ακόμα και να βάλουν δίδακτρα!!!
Τα νοσοκομεία δεν ξέμειναν μόνο από γάζες, αλλά κι από καθημερινά αναλώσιμα στοιχειώδους εξωϊατρικής λειτουργίας.   
Ο στρατός και η αστυνομία έχουν περιορίσει στο ελάχιστο μετακινήσεις, βάρδιες και κατήργησαν υπερωρίες και άλλες τέτοιες πολυτέλειες. 
Στα σχολεία εκτός από τους μισθούς δεν δίνεται πλέον ούτε ευρώ για άλλα έξοδα. 
Τα δικαστήρια δουλεύουν στα όρια πλέον της αντοχής τους με αγωγές οικονομικής κυρίως φύσεως.
Η κυβέρνηση, τα υπουργία, κρατούν απλώς την ανάσα τους και μένουν ακίνητοι γιατί μία κίνηση μόνο... μπορεί να ρίξει το κατ’ ευφημισμόν οικοδόμημα.
Οι εκλογές δεν μπορούν πλέον να βγάλουν τίποτα, το βλέπουμε όλοι. Το σύστημα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Μόνο αν βγουν νέες, άφθαρτες δυνάμεις, που θα μπορέσουν να πείσουν... Λέτε αυτοί να αναδυθούν από τα άγια -από σήμερα- νερά των ποταμών, λιμνών και λιμανιών; Χλωμό το βλέπω σαν τον ουρανό που συννέφιασε πάλι.
Παρατηρείστε καλά και κρατείστε σημειώσεις από τις διεργασίες αυτών των ημερών για να αποκτήσετε ευθυκρισία. κατά την αποτίμηση του μεγάλου μπαμ που έρχεται, τουλάχιστον ας ξέρουμε τις πραγματικές αιτίες κι όχι να τις αποδίδουμε στις συνήθεις ιδεοληπτικές συνωμοσιολογίες. Δεν βοηθάει βέβαια και πολύ, αλλά από το τίποτα είναι μια παρηγοριά. Ίσως μας βοηθήσει στη μετέπειτα ανοικοδόμηση των ερειπίων! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου